En bra hundvakt växer inte på träd.

Pacco bekantar sig…….

Nu är jag hemma från Grekland igen. Redan dagen efter ankomst hem skyndade jag mig för att hämta hundarna som fick vara hos en hundvakt hela veckan.

Hundarna blev glada att se mig, speciellt LillaNymo. Men som vanligt då jag haft hundarna hos hundvakt, blir jag lite förvånad över att de inte blir än mer glada att jag kommer för att hämta hem dem.
Förmodligen kommer min förvåning av mänskliga värderingar, och inte verkliga teologiska värderingar man kanske borde kunna kräva av en hundexpert som jag. Men, men, jag är bara mänsklig. I vilket fall skyller jag på det.

Hundägare som vill göra en semesterresa (utan vovve) oroar sig ofta över i huvudsak två saker.
1/ ”Kommer min hund känna sig sviken av mig om jag lämnar bort den?”
2/ ”Var tusan ska jag lämna min hund?”

Den första, nummer 1, den är enklast. Din hund kommer inte känna sig sviken av dig, och bara några timmar efter att du kommit hem kommer allt vara som vanligt igen. Hur det än är så kan jag garantera dig att hunden i normalfallet saknar dig mindre än vad du saknar vovven.

Den andra, nummer 2, är faktiskt lite klurigare.
En bra hundvakt växer inte på träd, och det viktigaste för mig är att jag kan lita på min hundvakt. Ber jag hundvakten att inte göra ditt eller datt med min vovve, då vill jag kunna lita på att det också blir så.
DÅ det gäller hundvakt bokstavligen ”handplockar” jag dessa. Jag ber vänner jag litar på att passa mina hundar. Det behöver inte vara ”hundproffs”, tvärtom…. det som är viktigt för mig är att jag kan lita på dem.

Vissa hundar blir det inga ”förhållningsregler” alls för, andra individer kan jag ge en hel del regler till hundvakten.

Detta med att lämna bort en hund en tid hos en hundvakt kan jag tycka är väldigt bra för vovven (både valp och vuxen). Det ger hunden en bredare erfarenhet, vilket jag anser är bra för hunden resten av livet. Hur det än är så blir det lite nytt för vovven, det kan vara bra anser jag.

Sen det klassiska, att längta lite efter den man älskar kan vara bra…..