Att göra sig av med hunden.

Som jag berättade i tv i torsdags är det nu dags för mig att lämna iväg min älskade Solo. Detta skapar så klart olika typer av reaktioner jag har stor respekt för.

Reaktioner kan vara –
”Hur kan man som hundälskare lämna iväg sin hund, skäms!”
”Om man gillar sin hund lämnar man inte bort den”
”Hur kallhjärtad är du egentligen?”
”Jag har alltid gillat dig, lämnar du iväg Solo så avföljer jag dig”
”Det är som att lämna bort ett barn”

….. och så vidare.

På min instagram gjorde jag en undersökning där jag ställde frågan (med ja eller nej – svar) – Har din hund det bäst hos dig?

97% svarade ja på frågan.

Det är härligt att se svaret, och jag är glad över svaret, men det är givetvis trots det inte sant.

Du, en av dem som svarade – min hund kan inte få det bättre på ett annat ställe än hos mig – menar alltså att om Solo kom hem till dig, då hade han ett sämre liv än hos mig. Det tror jag helt enkelt inte på. Jag är helt övertygad om att Solo skulle bli lycklig hemma hos dig.

Det är ju inte så att om du eller jag ska göra oss av med en hund, att vi säljer den till högstbjudande.

En annan aspekt i detta är att detta var dealen redan från början. Visserligen var det även så med LillaNymo, men det klarade jag helt enkelt inte. Men med Solo kommer jag att klara av detta.
Jag beundrar alla dessa personer som med full kraft och kärlek går in i ett fodervärdsavtal, älskar denna hund fullt ut, men lämnar sedan iväg hunden till bättre behövande… jag beundrar detta. Det är otroligt osjälviskt och fint gjort.

Sen vill jag också påstå att det finns många hundar i Sverige som faktiskt till och med skulle få ett finare liv någon annanstans än var det är just nu. Tänk vad mkt hundar det finns som lever i en familj där hunden är mest i vägen.

Då det gäller Solo är det för mig hjärtekrossare. Men jag är samtidigt glad över den framtid och liv Solo nu kommer att få. Jag är lycklig för Solo. Han kommer vara i 100% fokus, och bli minst lika älskad som han är hemma hos mig.

6 svar på ”Att göra sig av med hunden.”

  1. Jag är stor beundrare av dig och alla andra som uppfostrar och älskar sina hundar till att kunna tränas och bli polishundar, knarkhundar, hundar för blinda mm. En stor eloge till er alla❤

  2. Jag tror att vi var ganska många som tänkte på frågan från ett annat perspektiv än vad du menade. Självfallet kan min hund ha det lika bra någon annanstans än hemma hos mig! Men jag tolkade din fråga som en negation, ungefär ”är det sämre för din hund hos dig än hos någon annan” och det tror jag absolut inte! Hoppas att jag kunde förklara tydligt hur i alla fall jag tolkade frågan.

  3. Håller helt med dig Fredrik. Och sen är det så att hundar lever mycket mer i nuet än vi människor och är man noga med vart hunden kommer så kommer det inte ta lång tid innan det nya hemmet betyder allt för hunden 🙂

  4. Jag var en av de få procenten som svarade nej på frågan om hunden har det bäst hos mig. Han har det minst lik bra hos familjemedlemmar. Han får allt hos mig, är inte hemma själv mycket, får träning, vara hund ute i skog och strand, gos, kärlek och gränser. Älskar den lille skitungen.

    MEN vet att skulle jag gå bort så finns det folk som skulle ge han lika mycket som jag gör ❤️❤️

  5. Håller helt med dig. Jag har haft fodervärdshundar som sedan fått jobba hela sitt liv, kan de få det bättre? Jag har tagit över jakthundar som efter någon månad knappt reagerat på sin förre ägare, de har fått jaga maximalt och fått ett aktivt liv. Hundar anpassar sig så otroligt snabbt till sin nya flock.
    Och jag tvingades en gång lämna bort min gamle trotjänare som jag levt tillsammans med i vått och torrt och jagat med nästan heltid. Jag grät nått fruktansvärt när jag lämnade bort honom. Senare på hösten kom han förbi mig i skogen, hälsade och drog vidare.

Kommentarer inaktiverade.