I dag hände något respektlöst och oacceptabelt.

Nu på tidiga kvällen var jag hemma på tomten vid min bostad. Jag höll på utomhus, och min schäfervalp Pacco var med mig ute.

Plötsligt står en man på tomten med en grå schäfertik i kopplet. Han sa – ”Hej” – Min Pacco rusade fram till hans hund, då säger mannen. -”Jag har försökt mejla dig flera gånger, men du svarar aldrig”
Samtidigt som han säger detta kommer hans tik loss (kränger ur halsbandet) och börjar springa lös på min tomt. Hans hund hoppar över staketet in till grannen för att leka med två barn som är på granntomten. Jag får höja rösten till Pacco flera gånger för att ha honom under kontroll, själv hoppa över staketet in till grannen för att fånga tiken från skrämda barn. Jag bär tillbaka tiken till mannen på min tomt, samtidigt som jag fångar in Pacco som är lös på min tomt och lägger in honom i hundgården.

Jag frågar mannen lugnt med väldigt argt vad tusan han håller på med?
Dels har hans hund skrämt grannbarnen, dessutom uppskattar jag inte spontana besök i min bostad av en hundägare jag inte känner sen förut. Som dessutom inte har kontroll på sin hund.

Mannen blir nu sur på mig över mitt aggressiva bemötande och lämnar min tomt. När han vänder sig om för att gå säger jag till honom att gå in och prata med grannen vars barn hans hund skrämt.
Han håller upp en hand och säger – ”ja, ja”.

Jag står nästan förstummad och ser mannen försvinna ut på gatan…

Detta är bland det märkligaste jag varit med om, och dessutom helt oacceptabelt.
Jag funderar på att göra en polisanmälan (riktigt för vad vet jag inte)

Helt otroligt och oacceptabelt!!!

14 svar på ”I dag hände något respektlöst och oacceptabelt.”

 1. Väldigt fräckt beteende & så gör man inte, Besöker någon hemma som man inte känner sedan tidigare. Att besöka en okänd människa också man inte känner privat sedan tidigare bara för att man inte besvarat ett/flera mail som offentlig person/känd person gör inte saken bättre att man får helt oinbjuden söka upp någon.

  Brottet skulle kunna vara förföljelse alt. ofredande.

 2. Vilka idioter det finns, gör polisanmälan för intrång samt be grannen göra det samma för en hunden som han ej hade kontroll över som även gjorde intrång hos dom. En idiotgubbe som är en skam för andra hundägare som sköter sig och har koll på sina hundar. Du gjorde helt rätt, jag hade gjort samma om inte mer.

 3. Jag hade också blivit riktigt arg på en sån person inte okej någonstans. Anmäl för intrång och vårdslöshet. Jobbigt för barnen som bor granne också hoppas att dom inte blir rädd för hundar nu. Du måste ju få ha ditt hem fredat även om du är känd hundtränare.

 4. Så otroligt respektlöst av den hundägaren! Som om du, bara för att du är en offentlig person, är nån sorts rättighet för allmänheten att ha tillgång till?

  Hur tänkte denne man när han tar sig friheten att tränga sig på hos dig (hemfridsbrott, bristande tillsyn enligt lagen om hund och katt tex) för att KRÄVA att du engagerar dig i hans jycke?

  Hur tror han att HANS krav/behov går FÖRE allt annat, före vanligt jäkla hyfs och respekt för privatliv?

  Nej, jag blir lika upprörd som du (nästan) – vilket stolpskott till man.

  Patetisk egocentrerad privilegierad ursäkt till karl som inbillar sig att han har rätt till svar/engagemang från din sida.

 5. Det är helt otroligt!!
  En normal människa hade skämts bara av att tänka tanken på att göra allt som den här gubben gjorde.
  Både intrång på din tomt och absolut ingen koll på sin hund..och dessutom vara otrevlig på detta!!!
  Själv möter jag ständigt hundägare med lösa hundar under sina promenader där deras hundar inte kommer deras inkallning. Jag har fått till svar att jag inte verkar gilla andra hundar när jag konfronterade i detta fallet en man med lös hund och själv gick han och pratade i mobil. Hans hund gick långt bakom honom och sprang fram till mig och min hund som jag hade i koppel och som inte tycker om andra hundar vid hundmöten.
  Man blir så förbannad på andras nonchalant stil!

 6. Men jösses !! Ja hela tiden möter man respektlösa hundägare tyvärr och vissa blir sura på mig om inte derashunda får hälsa på min och även folk med hunden lös utan någon dom helst koll på den och springer fram till min hund som är kopplad Men jag säger ifrån på ett bestämt sätt!! Även killar ” ynglingar” som visslar och gör ljud för att locka på min hund när vi gått förbi !! Man blir ju galen !! man upphörs aldrig att förvånas över hur korkade det mänskliga släktet är tyvärr ! Jag har en Amstaff och gör allt för att föregå med ett gott exempel på att rasen är underbar i rätt ägares händer

  1. Gör du rätt i! Intrång. Det är väldigt tråkigt med människor som beter sig som att de känner en annan bara för att det är en offentlig person, i detta fall du. Han och många andra tänker förmodligen inte heller på att det kan vara skrämmande för i detta fall dig och dina barn. Glad att ingen kom till skada och tack för det du offrar av dig själv för att vi andra ska bli bättre hundägare och för att hundar ska få det bättre!

 7. Skamligt att folk inte har mer respekt än så. Det han gjorde var direkt kränkande mot dig, Pacco och grannbarnen. Tror att poliserna som tar emot anmälan kan hjälpa dig med vilken typ av brott det blir, men hemfridsbrott kanske. Hoppas det går bra med grannbarnen. Bra hanterat av dig Själv hade jag blivit galen!

 8. Man slutar aldrig förvånas över människor & det är inte bara hundägare sim kan va sådana. Själv jobbar jag som frisör & har vart med om flertalet gånger att kunder knackat på dörren under semestern & velat bli klippta.

 9. Om inte annat kan ju grannen polisanmäla honom för bristande tillsyn av hunden då den skrämde hans barn.
  Det positiva i det hela är dock att han uppenbarligen var väl medveten om att han behöver hjälp med hunden då han till och med sökte upp dig. Hoppas för hundens skull han inte ger upp men ändrar sitt beteende

 10. Tur att det gick bra ! Mycket respektlöst av denne person. Hoppas att hundägaren, fått sig en ordentlig tankeställare. över hur detta kunde ha slutat!! Stackars barnen!!

 11. Eller så är det en lärdom för dig att läsa mejlen bättre och kanske t.o.m. svara. Om du pratar med honom har han säkert en bra historia. Även nu om allt gick fel där och då. Väntar på fortsättningen…

  1. Varför skulle det vara en lärdom för honom när det är någon annan som betett sig om en idiot? Finns ingen skyldighet att bemöta alla människor som hör av sig och inget rättfärdigar att gå in och bete sig som personen gjorde.

Kommentarer inaktiverade.