Förberedelser för valpis.

På tisdag är det dags för att hämta hem både LillaNymo och nya lilla valpis.
Då blir det full fart igen.
LillaNymo, jag och valpis (som inte har fått något namn än), vi ska fortsätta besöka Nyhetsmorgon och dela med oss av uppfostran och träning.

Just nu är jag i full fart att bygga om lite hundgårdar, eller kanske bättre sagt – anpassa hundgårdar till de vovvar jag har hemma nu.

Både LillaNymo och valpis måste bland annat ha värme i hundgården, medan Pacco bara behöver vind och vattenskydd.
Vill du veta mer om vilka regler som gäller med hundgårdar så kan du finna korrekt information på jordbruksverkets hemsida.

Jag får ofta frågor om varför jag har mina hundar i hundgårdar ibland. Jag älskar hundgårdar, likaså mina vovvar. Hundens hundgård kanske man kan jämföra med mina barns rum. Där kan hundarna vara ifred och kan vila.
Alla mina hundar är inne mycket, de sover alltid inne, men jag har dem också så mycket jag kan i hundgårdarna.
Hundar har inte samma trivsel i den temperatur du och jag gillar.

Den första erfarenheten den nya valpis får av hundgården är med mat, och att jag finns med i hundgården och myser. Sedan får valpen stå där med en äldre hund som redan trivs där. När jag lämnar vovvarna ensamma en stund ( att jag inte är hemma) då vill jag inte ha hundarna i samma hundgård. Hundar är hundar och de går aldrig att lita på till 100%. Står de tillsammans i hundgården, då vill jag vara hemma.

Åh, kan knappt vänta tills på tisdag…. längtar efter LillaNymo och valpis.

6 svar på ”Förberedelser för valpis.”

 1. Vart har du dina hundar när du är på jobbet?
  Trodde nämligen att hundgård va det bästa när man inte är hemma.

 2. Efter 13 hundar blev vi äntligen med schäfer. Nu har vi 3700 kvm inhängnade tomter med 1, 80 högt (grönmålat för grannsämjan) stängsel. Vi har hittat ett ställe med hyggliga priset…

 3. Hej Fredrik!

  Jag har letat och letat efter din bok ”Stora hundboken (2012)” men den är slutsåld precis överallt. Finns det någon möjlighet att få tag i den på något sätt? Om inte, vad rekommenderar du för alternativ till den boken?

  Vore otroligt tacksam för ett svar!
  Tack på förhand!

 4. Hej Fredrik!
  Vi har en 7 månaders här hemma och har hela tiden haft tanken om hundgård. Dock har vi fortfarande inte hunnit bygga den än.. men den kommer och Alfons kommer att behöva vara i den vissa dagar för att vi ska få vardagen att gå ihop. Dessa stunder kommer börja komma när han strax ska fylla ett och matte kommer börja jobba. De dagar Husse inte kommer kunna ta med vovven till jobbet kommer han behöva va i hundgården med besök på dagen för promenad.
  Till frågan.. då vi inte haft någon hundgård att vänja honom vid som valp, kommer det bli svårt att få honom att acceptera den? Har du tips hur vi ska börja?

  Ps, har också letat efter din bok..

  Du är bäst

 5. Hej, Vet inte om du ger några tips så här direkt på bloggen men chansar med en fråga. Min son och hans sambo har just fått hem en valp som är 4 månader. Blandras, förefaller vallhund i sig typ border collie och/el aussie. Tidigare har de en liten Toy terrier på 4 år. Denna nafsade direkt valpen vid första mötet. Nu 3dgr senare har den större valpen börjat bli något aggressivare tillbaka, och de vågar inte sammanföra hundarna då den gamla, lilla är ungefär lika stor som huvudet på valpen. Rädd att den blir skadad. De kan sitta med toy terriern i soffan och valpen (som är betydligt större) ligger på govlet. Men vågar inte lämna dem ensamma. Har du ngt enkelt första knep – vad bör de göra?

Kommentarer inaktiverade.