Maten betyder mycket för din hund.

Steffi och Mimmi myser…….

Nästan alla hundar, nästan alla, blir engagerade då matskålen ställs ner…. Det spelar inte så stor roll om hunden är matglad som en labrador, eller om den är mer ”normal” i sin näringsdrift.

Maten ges till hunden två gånger om dagen, och förr eller senare blir denna matskål värd mycket för hunden.

Matskålen blir mycket värd för hunden – även om hunden egentligen inte har så stor näringsdrift – , den skapar förväntningar, och blir allmänt positiv för hunden. Detta genom systematiskt ”träning”. Samma sak, dag ut och dag in…….

På detta sätt kan du använda hundens mat till att träna hunden eller få bort olika typer av felbeteenden.

Exempelvis hunden som drar i kopplet på promenaderna.
Ta all mat hunden får under en dag, lägg maten i dina fickor, och ge hunden små lotioner under dagen då du är ute och går med hunden. Snart har du en hund som ser dig som den mest intressanta på promenaden.

Till en början kanske man ser en liten effekt, men snart ser man mer…… Maten hunden äter är värd mycket för hunden, även för hunden som har ett ”normalt” intresse för maten.

Nu ska jag gå ut på en kvällspromenad med Steffi, Pacco och LillaNymo….. det är så härligt väder ute 🙂

Ett svar på ”Maten betyder mycket för din hund.”

  1. Hej Fredrik, vi köpte en hund nu i tisdags och det vi befarar är att denna fina han hund inte har blivit så bra behandlad av sin förra ägare. Han är inte så glad och positiv som en valp ska vara han vill värken leka eller vara med. Han är väldigt skymundan (tillbakadragen) och går o lägger sig
    där han får vara själv när vi är inom hus, och är vi utomhus med honom då är han lite mer framåt. Men så fort det kommer till folk eller andra hundar så vill han springa och göma sig slita sig från kopplet. Så jag hoppas du har något bra tips vi kan testa för att få våran valp mer framåt i att vilja vara med och mer positiv.
    Mvh Fredrik

Kommentarer inaktiverade.