Jag fokuserar på en enda sak väldigt intensivt under en begränsad period.

Steffi, LillaNymo, och Pacco älskar att åka båt. Bilden är tagen när vi ligger vid bryggan. Åker vi båt gäller alltid – Flytväst på !

Sitter just nu och skriver ner ett mejl/manus/innehåll till TV4 och Nyhetsmorgon. Vi ska medverka på Nyhetsmorgon nu på fredag den 1 maj.

Jag tänkte ta upp detta med kloklippning igen, och vikten av att själva dagligen kontrollera hundens öron, tänder tassar med mera.
Jag hoppas kunna ge lite bra råd och tips som kan hjälpa hundägaren som kanske tycker det är lite bökigt med bland annat kloklippning.

Annars är jag i en period där jag spårartränar intensivt med Pacco. Jag lägger minst två spår om dagen till honom, och jag har hållt på snart i tio dagar.
Jag gillar det jag kallar blockträning.
Det är att jag fokuserar på en enda sak, intensivt under en begränsad period. Jag tycker det ger ett väldigt bra resultat i träningen.

Jag tycker Pacco svarar väldigt bra på träningen och vi ska hålla på ett par dagar till innan vi ger oss för denna gång.
Jag tycker man ser en intressant utveckling under denna blockträning. Först har vi utgångsläget. För varje dag går det bättre och bättre. Så håller det ofta på i kanske tio till fjorton dagar. Då kommer man liksom till en platå, det händer inte så mycket mer längre. Då avbryter jag träningen och sysslar med annan träning i en månad. Sen när jag återkommer igen – Då har allt liksom mognat och vi är på nästa nivå……

Testa detta med ”Blockträning” om du inte redan gjort det så klart 🙂

Nu ska skriva klart mejlet till Tv4, sen blir det spårträning med Pacco 🙂

4 svar på ”Jag fokuserar på en enda sak väldigt intensivt under en begränsad period.”

 1. Hej Fredrik!
  Uppskattar in blogg väldigt mycket och alla tips du ger.
  Vi sitter som många andra hemma nu under rådande omständigheter. Har en valp som är 6 månader gammal, försöker aktivera honom då och då( med många bra tips på Agrias instagram!) medans jag jobbar men det är svårt. Hur trivs framförallt valpar i dessa coronatider hemma? Vet att du nämnt att hundar mår bra av detta men tänker om det gäller valpar också eller finns det risk för att de blir understimulerade?

  Tack på förhand och tack för en fin blogg!

 2. Hej Fredrik jag har en valp på 12 veckor.
  En fråga vad tycker du om kloklippning med klo-slipp har haft hund sedan tidigare och tycker själv att det är olustigt att klippa kor, men försöker och vill att det ska bli bra. Min förra hund var inte rädd .

 3. Hejsan vi har en Jack Russel hane på 5 mån han heter Sebastian.Jättetrevlig och go på alla sätt men när han ser hästar t.ex trav på tvn även om han ligger på soffan och små slumrar så hoppar han ner och ställer sig och hoppar på bakbenen vid tv;n och skäller som en tok.Det här kan även gälla andra ljud heller figurer på tv;n!!Skäller aldrig ute på andra hundar.Med vänlig hälsning Ewa Sjöström

Kommentarer inaktiverade.