Det kan du göra med hundens mat – nästan som magi…!

Nu tror du kanske att jag ska prata om tillskott till din hund, det ska jag inte. Detta även om jag ger olika tillskott till mina vovvar varje dag.

Nä, nu vill jag skriva lite om vad du kan hitta på för skoj med hunden och hundens mat.
Dessutom är det bra om du inte bara provar något av detta en enda gång, utan håller i detta under en veckas tid. Först då kommer du märka skillnad, nästan som magi.

Istället för att ge hunden sin mat hemma i bostaden, i en skål kan du prova några varianter.

 • Lägg all mat hunden äter på en dag i dina fickor. Ge hunden maten då och då på era promenader. Du kommer på en vecka få en hund som är väldigt uppmärksam på dig under promenaderna. Möter du ofta andra hundar, då kanske du ska passa på att ge hunden lite mat varje gång du möter en hund och så vidare……
 • Gå ut i naturen, kasta ut all mat hunden ska få på marken. Låt hunden söka efter maten. Det ger ofta högre aptit, och det är nyttigt med lite hjärngymnastik för vovven.
 • Knyt fast hunden i ett träd eller stolpe. Gå iväg med matskålen och ställ ner den dolt för hunden. Gå tillbaka till hunden, ta loss den från stolpen och låt den spåra efter sin mat. Effektivt lär du hunden spåra och det är härlig hjärngympa för vovven.
 • Varje gång du ger hunden mat hemma i bostaden, lär den något nytt. Första dagarna kanske det går lite trögt med efter några dagar kommer hunden vara beredd och vara väldigt lättlärd.

Det finns givetvis fler saker man kan hitta på med sin hund när det är matdags, men det här var några tips. Prova detta ska du se vilken skillnad det blir i relationen mellan dig och din hund 🙂

4 svar på ”Det kan du göra med hundens mat – nästan som magi…!”

 1. Hej Fredrik.
  Tack för alla bra tips… Vi skulle vilja veta vilket natt-kex du rekommenderar att vi ger vår valp (jaktlabrador)… Vi har försökt googla och är nya på hundar o det finns ju en uppsjö av snacks till vovven… Vi vill ge nåt litet till natten o då bör det vara nåt hälsosamt… Tack på förhand…

 2. Hej fredrik:)! Försökt hitta din mail men utan resultat. Så tänkte att jag skriver en kommentar här och håller tummarna att du svarar
  Jag o min sambo har precis fått tillökning till vår familj med frallan Nelson❤️ Men nu till min fråga. Nelson är 13 veckor, ska vi ta ut honom på natten för att kissa? Vi brukar ta ut honom precis innan vi går o lägger oss kl 23.00 men sen brukar han vakna vid 2 och 5 och har oftast kissat inne om vi inte har hunnit ta ut honom. Jag vill inte att Nelson ska vänja sig vid att gå ut mitt i natten utan vill såklart att han ska sova genom natten. Jag har läst både att man ska gå ut med valpen mitt i natten och även att man inte ska det just för att inte vänja hunden vid det. Jag vet verkligen ibte vad som är rätt här. Snälla hjälp?! Hoppas du hinner svara!

 3. Hej! Detta är inte relaterat till detta inlägg men hade behövt din hjälp.
  Jag har en valp på 9 veckor nu som inte riktigt sover om nätterna.
  Han sover i vårat sovrum på sin bädd men har ovanan att gå under sängen och tugga på kablar under tiden vi sover.
  Vi har en handduk han kissar på om han behöver, ifall vi inte hör honom gå upp, vilket vi oftast inte gör… (Väldigt tyst liten pomeranian).
  Fick tips av en kompis att köpa en större transportväska/bur som han ska sova i och ha överdelen öppen och bredvid min säng för att ha handen ner i när han är orolig. Men när jag läser om detta så klassas väl det ändå som olagligt? Med tanke på att det ändå är en ”bur” när man stänger igen den.
  Hur skulle du göra om nätterna?
  Jag har satt larm någon natt och försökt gått ut innan han bestämmer sig för att göra det själv men han är rädd utomhus om nätterna och vägrar ens gå samt blir pigg av detta och det blir ännu mindre sömn för oss alla.
  Förstår att han är en liten valp och saker kommer bättra sig med tiden, men hur och vad ska jag göra för att komma dit?
  Du får gärna maila mig!
  Tack på förhand!

 4. Hejsan har du något tips på hur man kan göra om hunden bara fokuserar på fickan och maten under promenden? Jag menar att min hund (labrador) blir helt besatt när jag har maten i fickan och hon får lite efter hand som vi gör saker.

Kommentarer inaktiverade.