Snart lämnar jag iväg Steffi.

Jag lämnar Steffi snart, dessa två godingar får trösta mig när det är som tyngst.

I morgon, måndag, kliver jag och Steffi in i Nyhetsmorgon förmodligen sista gången tillsammans. Hon är stor tjej nu, och är så förberedd på kommande uppgifter och arbete som det bara går.

Nu ska hon tillbaka ner till Kustmarkens hundtjänst och först prövas till vad hon passar som. Kanske som ledarhund, vårdhund, assistanshund, eller kanske en ny typ av hund inom polisen – förhörshund.

Förmodligen klarar hon av allt, men det som är minst lika viktigt är vilket hon kommer att gilla bäst. Det är minst lika viktigt. Jag kommer att vara med henne i två dagar vid överlämnandet, och vara med att utvärdera lite.

Många frågar mig – ”Hur kan du vara så hjärtlös och lämna iväg henne?”

Att lämna en hund vidare till ett liv där hunden kommer vara i absolut fokus dygnet runt, året om. Att lämna iväg en hund som kommer bli en livskamrat och individens enorma hjälte dagligen, att lämna iväg en hund som kommer få den bästa skötseln en hund kan få, mest kärlek av alla hundar i världen…….. Jag vore sannolikt en egoist om jag inte lämnade henne.

Det är otroligt ledsamt för mig. Jag kommer gråta när jag lämnar henne, jag kommer gråta till och från några dagar innan sorgen lägger sig lite. Sedan en dag får jag ett filmklipp på Steffi. Ett filmklipp där jag ser glädjen och stoltheten i hennes ögon, där jag ser att hon hamnat rätt, då känns allt bättre igen.

Vi skulle knappt ha några tjänstehundar i Sverige om det inte vore för alla icke-egoistiska personer som lämnar sina hundar till arbete. Färre polishundar, knappt några ledarhundar, få tullhundar osv…..

Klart mitt hjärta brister……. så klart kommer jag att sakna henne. Men jag har daglig koll på henne ändå. Och hon kan inte man på ett bättre ställe.
Jag unnar denna lilla svarta och helt fantastiska labrador detta.

Jag älskar henne och det gör ont………..

3 svar på ”Snart lämnar jag iväg Steffi.”

 1. Hej, jag grät när jag läste din tex om Steffi, så sorgligt men hon hade den bästa av starten i sitt liv hos dig och din familj och Pacco , Lilla Nymo. Hon får det bra där hon hamnar . Hon är så fin och underbar.❤️Steffi ❤️

 2. Du gör en fantastisk insats till någon som väntar på just Steffi. Du är inte hjärtlös utan Du har ett stort hjärta som hjälper andra! Tänk vilken erfarenhet o trygghet Steffi fått av dig! O vilka härliga klipp/filmsnuttar/bilder du kommer få som du kan glädjas av en lång tid framöver! Heja dig!

 3. Lycka till med Steffi Hon klarar detta
  Grunden till att lyckas är ju gjort
  Nu är det bara att se vad det blir
  Du har så fint handlag med dina
  hundar

Kommentarer inaktiverade.