Det här ska ”mitt sommar” handla om.

Sent i vintras fick jag frågan – Vill du vara sommarvärd i P1?
Så klart jag vill svarade jag utan att tveka. Jag har så mycket jag vill prata om, så mycket jag vill dela med mig av.

Arbetet satte igång mer eller mindre direkt. Jag blev tilldelad en producent, Titti Schultz, nu på P4 extra, tidigare på radio RixFM….. Sveriges radiodrottning vågar jag påstå.

Jag började skriva… programmet är 90 minuter långt, det är mycket som ska sägas. Jag sände mitt manus till Titti några dagar senare. Titti svarade – ”Det är alldeles för långt, alldeles för långt…..

Jag började kapa i min text, arbeta om. Ta bort saker…….
För någon vecka sedan var det klart.
Mitt ”Sommar” blir oerhört personligt, nästan läskigt personligt. Jag berättar saker få vet om.

Jag kommer berätta lite om min barndom, om min ungdom, om mina barn, motgångar och framgångar. Händelser som format mitt liv, händelser där jag lagt näsan i blöt och fått stryk, våldsamma situationer jag varit med om. Jag berättar en del om min tid som ordningsvakt.
Jag kommer berätta en hel del om min ångest som höll på att förstöra mitt liv, om min ångest idag som kommer då och då.
Men det är inget ”tyck-synd-om-program”, tvärtom kommer jag också berätta att jag aldrig mått bättre än idag, aldrig varit bättre än idag.
Hela sommarpratet handlar dock om hundar, för mitt liv har handlat om hundar. Jag pratar om problembarn, hur skolan hanterar dessa fantastiska individer, jag pratar om problemhundar, och hur vi många gånger hanterar dessa. Jag pratar om likheter mellan problemhundar och problemungar, om dessa fantastiska men missförstådda individer.
Jag kommer också berätta en hel del fantastiska hundminnen som jag aldrig kommer att glömma.

Så klart kommer någon inte gilla mitt program, medan andra kommer att älska det….. Men jag är så otroligt glad och stolt över att få göra detta.

Stolt personligen, men också för att vi – du , jag, alla andra hundintresserade – tagit in ”hund” i det så kallade ”finrummet”.

Att få prata om hund i P1 Sommar, har vad jag vet aldrig hänt förut, och det gör mig väldigt väldigt glad.

Jag hoppas verkligen att du ger mig en chans den 5 juli…..

Pussa din hund på nosen från mig 🙂

3 svar på ”Det här ska ”mitt sommar” handla om.”

  1. Jag kommer att lyssna. Håller på att läsa din bok: Fredrik älskar hundar. Köpte den I första hand i egenskap av hundägare, men det personliga i början fångade mig i egenskap av specialpedagog (lärare i grunden, och studerar till speciallärare). Jag hade själv många tunga skolår och skolkade mycket, hoppade av gymnasiet och blev gravid 19 år gammal. Lite det där typiska med att: ”livet är kört för folk som inte fixar skolan” med sonen nyfödd när jag var 20 år vände jag totalt om. Började läsa in gymnasiet, hoppade på lärarprogrammet jobbade några år som lärare och studerade vidare till specialpedagog. Nu vid 37 år står jag här med en ryggsäck få inom skolan har, men jag har också ögon för alla de barn som inte passat in där tidigare. Bidrar till förändring och förbättring på mitt sett, av den anledningen kommer jag lyssna på ditt sommarprogram. Inte bara för att jag är relativt nybliven hundägare utan även för att alla berättelser som barn eller vuxna som varit barn, leder mitt arbete framåt.

Kommentarer inaktiverade.