Varför vinner alltid ett fel över ett rätt?

En goding jag fick hänga med härom dagen 🙂
(Hunden på bilden har inget med inlägget att göra)

Varför vinner alltid ett fel över ett rätt?

En hund ligger i ett hörn. Barn som är på besök vill leka med hunden även då hunden inte vill. Hundens sista ställe i sitt försök att få vara ifred är hörnet.

Hunden kommer inte undan.
Plötsligt reagerar alla i sällskapet av att hunden ryter till, att barnen skriker. Ett barn har en rispa i huden – Hunden har sagt ifrån.

”En hund får aldrig bita ett barn”

Ett påstående nästan alla håller med om, och det gör jag också.

Men fram till att hunden ”sa ifrån” har hunden gjort rätt på rätt på rätt….. Plötsligt gör hunden något som faktiskt också är rätt (även om det är fel i ett mänskligt perspektiv) – Säger ifrån och fredar sig.
Hunden fredar sig dessutom balanserat. Detta eftersom en näsa lätt kan bitas av, men det fingerade angreppet var välbalanserat av hunden så endast en lätt rispa uppstår.

Då… när detta har hänt kontaktar man mig eller en annan hundexpert, eller bokar tid för avlivning.

Även fast hunden gjort 100 rätt innan olyckan skedde, så vinner felet. Felet är viktigare och mer betydelsefullt än alla rätt hunden gjort fram tills dess.

Ett ”fel” vinner alltid över ett eller flera ”rätt”.

Detta är något vi skulle tänka på och fundera över lite mer ofta kan jag tycka.

Kommande ”live-föreläsningar” på FredrikSteenPlay

Du missar väl inte dessa två föreläsningar som kommer tätt efter varandra nu.

Den som går i morgon Torsdag är en föreläsning med duktiga och skickliga Madde Daleo. Hon har tävlat VM flera gånger och har en imponerande meritlista. Den här föreläsningen får du inte missa.

En show på Rival, Sthlm, den 20 november

Idag blev det officiellt att jag ska göra en show i november. Biljetterna släpps på fredag.

Det ska bli otroligt kul, men också väldigt läskigt.

Nu ska jag gå en härlig skogspromenad med mina hundar innan jag kryper till sängs. Jag önskar dig en fin onsdagskväll / Fredrik Steen

Ett svar på ”Varför vinner alltid ett fel över ett rätt?”

  1. Jag håller med. Jag brukar tala om för barn hur de ska bemöta min hund (min förra också o mammas) och att se när eller var dom inte vill bli störda, vad som kan hända (skall, morr eller tjuvnyp). Barn glömmer lätt, så jag har brukar hålla ett getöga ändå. En hund har sitt språk och måste få säga ifrån. (En katt också)

Kommentarer inaktiverade.