VM i Leipzig – Sverige – Världsmästare i Freestyle

Nu är vi alla hemma efter världsmästerskapet i leipzig, mit och Ingvars första mästerskap och jag kan sammanfatta det såhär: Det absolut roligaste jag någonsin gjort! Vårt landslag var så grymt, vi hejade på varandra söttade och hjälpte varandra. Som en stor familj. Våra hundar presterade så fint tillsammans med förarna. Resan och allting som händer kring själva tävlingen är så roligt och spännande!

VM startar med en öppningscermoni där alla lag presenteras och entrar tävlingsplanen tillsammans med sina lag, sedan så delas det ut gåvor till varandra. Vi i Sverige gav ett lycka till-kort samt hundgodis, kolor och marabouchoklad. Sedan fick vi fina gåvor av de andra länderna, en rolig gåva var en fidget spinner från Slovakien. Det är i grunden en sak att hålla på med för att få kontroll över stress eller liknande.

No stresss- just spin!

Torsdag – HTM, tävlingarna började på en gång på morgonen där Lovisa med Drimi, Anita med Emmi och Anna med Flynn representerade Sveriges Heelwork to music. De gjorde jättefina prestationer och fick fina poäng! Som ni troligtvis har koll på så gick även Anna och Flynn till final med deras hippieprogram! Fantastiskt roligt och som satte guldkant på dessa dagar! Grymt bra jobbat!

Fredag – Freestyle, nu var det dags för Lizette med Gaston, Lisa med Kummin, Nina med Moster och jag (Märta) med Ingvar att visa vad vi går för! Jag hade första starten och trots liten publiken (pga tid på morgonen) så fick vi stora jubel och applåder tack vare Anna som delade ut Sverigeflaggor för att heja på det svenska ekipaget! En jättehäftig upplevelse att inte tävlingsplanen, men så himla himla roligt! Våra freesyleekipage var så fina och showade verkligen loss på planen! Go Sweden! Nina och Moster och Lisa med Kummin kvalade in till Lördagens final!

Anna Larssons foto.

Anna och Flynn visar vad de går för!

Märta Anderssons foto.

Nina och Moster i finalringen

Märta Anderssons foto.

Lisa och Kummin rockar loss!

Detta resulterade i att vi hade tre stycken svenska ekipage i finalen! Anna, Lisa och Nina genomförde så fina program i finalen  tillsammans med sina hundar och  vi kunde inte blivit stoltare över våra fantastisk ekipage som gav allt!

Tidskriften Hundsports foto.

Prisutdelning:

HtM – Anna och Flynn blev 6:e bästa Htm-ekipaget i VÄRLDEN!!! Grattis!!!

Freestyle – Nina och Moster blev det 6:e bästa freestyle-ekipaget i VÄRLDEN!!! Strort grattis!

Lisa och Kummin blev det 7:e bästa ekipaget i VÄRLDEN!! Stort grattis till en grym Världsmästerskapsdebut!!

Sist men inte minst!

Sveriges freestylelag tog hem VM-GULDET! Sverige är värllsbäst i freestyle! Hur coolt är inte det!? på andra plats kom Ryssland och Tredjeplats kom Belgien. En historisk händelse för freestylesporten!

Vi vill passa på att tacka våra fina sponsorer som har stöttat landslaget så himla bra!

Agra Djurförsäkring, har söttat oss med allt viktigt man kan tänka sig när man ska resa till ett annat land med hund, burar, filtar, stolar, snygga landslagströjor och mycket mer. Tusen tack Agria för ert fina stöd!

Bildresultat för agria

Åmarks bygg – Vad vore landslaget utan er fina sponsring med det absolut snyggaste hundtäckena och t-shirt, väskor och mer!

Märta Anderssons foto.

Shfk – Svenska Hundfreestyleklubben, det är ju faktiskt där landslaget är grundat och tack vare dem har vi en grym landslagsledare – Kerstin Eklund!

SHFK

AutoConcept Insurance är stolt sponsor av Svenska Hundfreestyleklubbens landslag. Vi gillar helt enkelt fart och fläkt, speciellt när det sker med passion,omtanke och välskött material – bilar såväl som hundar. Och vi kan både försäkra och garantera att det är fantastiskt att se hundarna och deras förare framföra sina nummer!

 

Hela svenska landslaget har gjort fantastiska prestationer på VM med tuff konkurrens! Vi i landslaget har fått uppleva en otrolig resa tillsammans där det är så mycket mer än en tävling, allt runt omkring är en upplevelse, få heja på varandra samt bli otroligt inspirerad av andra lag som tävlar. Vi tackar alla som har hejat på oss när vi varit nere i Leipzig!

Grymt bra jobbat och stort grattis!!