En VM-heelworkers dagboksanteckningar

Skärmklippanitaborjan

22 Juni

Dagen då vi stod 6 timmar och däremellan sprang som dårar och vare sig hann äta eller gå på toa.

Henrik och jag startade dagen med frukost kl 6. Sedan drog vi mot Arlanda. Till mattes stora glädje fanns det en perfekt liten toalettskog där.

Vi kom till incheckningen i mycket god tid. Gaston var redan där och gizmo och lilo följde precis efter. Nu stod vi i kö, äntligen, och vad vi inte visste då var att det var ungefär det vi skulle göra idag. Två timmar blev det och sedan plockade dom ut hundarna till en egen kö.

Blev brått att rasta och checka in dom. Sedan full galopp till säkerhetskontrollen och nästa kö. Efter det fullt språng till passkontrollen vid gaten. Kö.

När Lizette och Jeanette kom till gaten var det ”final call”. Pju, och alla var inne.Jag hade sån tur så jag såg hundarna när dom skulle lastas på. Alla såg stencoola ut. Kändes så skönt.

Skärmklippanita2

 

Planet var 45 min försenat och vi kom iväg 13.30. Kan säga att den baguetten och den kaffekoppen som vi fick på planet var gudomliga. Så landade vi på utsatt tid! Tror att vi hade en stridspilot som chaufför.Iväg till passkontrollen och nästa kö. När vi hade köat en timme så kom Carola igenom. När vi hade fyra pers kvar framför så strängade dom luckan. Vips så blev det en timme till. Men då visste vi att Carola var vid hundarna och dom mådde bra.

Sedan blev det fullt spett till taxin. Jo, vi tar alla burar, allt bagage och tre människor. Men inga hundar. Vi hade beställt en animaltaxi.Men don’t worry, sa taxikillen. Jag fixar en till er. Den är här om en timme. Och vilken kärra sedan. Fiskespön och tofsar i taket. Höll kanske inte riktigt den säkerhetsstandard som vi är vana vid, men chaffisen rattade lugnt och säkert.När klockan var 20 var vi framme vid hotellet och dagens sista kö. 45 min i receptionen.

Nu började det snurra och susa lite här och där. Mat till emmi och mot restaurangen. Och Eureka. Ingen kö och maten kom blixtsnabbt.Nu känns fötterna som bly, ryggen är stel men magen mätt och god.Emmi tar det hela med ro och hon är ju bara för frän den hunden.

Avslutar med ett citat från Lizette, vilken fantastiskt rolig dag det har varit och tänk nu är vi här. Nu är vi faktiskt här.

Kan bara hålla med. En galen och rolig dag har det varit. Och nu är vi här.

23 JUNI

Skärmklippanita3

Dagen då vi gick och gjorde lite annat. Vi startade dagen med att åka tunnelbana till röda torget. Så storslaget och så häftigt att ha gjort det. Hade väl aldrig trott att jag skulle hamna där i mitt liv. Högoddsare på det liksom.

Så var vi inne på Gum, Moskvas herrolds. Där hade vi råd att gå på den ”Historiska toaletten” för 15 kr per pers. Den var så tjusig att vi nästan inte ville gå därifrån.

Slående är hur rent och fint allt är och hur otroligt trevliga och hjälpsamma alla är. Inte så bra på engelska kanske. Men dom försöker och så finns ju Google translate.

Vi har inte känt oss oroliga eller otrygga någon gång. Vakter, poliser och metallbågar överallt. På hotellet, i tunnelbanan och vid mässan. Det vi är mest rädda för är kranvattnet.

Skärmklippanita4

Och idag började det också dra ihop sig på em åkte vi till Expo Crokus. När vi först kom till mässan möttes vi först av något som liknade en rockkonsert. Jag såg också en gubbe som viftade med armarna och hoppade upp och ner. Det visade sig vara en dirigent, med frack och allt, samt en full live orkester.

Skärmklippanita5

Vi är grymt imponerade av den ryska organisationen. Ordning och reda i kubik. Dom måste lida av kontrollintresse hela bunten. Dock blev kanske själva träningen lite rörig med lite luddig information.

HtM-gänget har sin träning tidigt imorgon.Som sagt galet påkostat och vi känner oss otroligt varmt välkomna.Och idag behöver jag inte oja mig över att jag har stått på samma fläck. Idag har apostlahästarna fått gå varma. Snittat på 24 000 steg och 1,5 mil.

Skärmklippanita11

Och det är så kul att vara här och göra det här med det här gänget.

 

 24 JUNI
Skärmklippanita8

Dagen med inmarsch, htm-träning och freestyleprogrammen. Invigningstalet startade med ”This is a very importent day!” Just precis. Huvudet på spiken.

Idag var det träningsdag för HtM. Emmi kändes fin och SÅ häftigt med Bonga Book i högtalarna vid sound check.

För FS-laget var det tävlingsdag och dom gick bara in och levererade. Har aldrig sett vare sig Gizmo eller Oggie gå så bra på tävling. Så djävla fräckt. Laget slutade fyra. Very well done. Och på lördag har vi Gaston och Moster till final.

Och Jeanette gör allt ordentligt. Hon har huvudplanen på vänster hand och plan B på höger. Det man inte har tänkt på i förväg, har en tendens att aldrig inträffa liksom.

Skärmklippanita9

 

I övrigt hann jag inte se så mycket. Sprang mest fram och tillbaka. Liten besvikelse var nuffen. Dom gamla programmen har passat dom bättre.

På utställningen har jag inte sett något hundgruff. Alla hundar sköter sig väldigt bra.

Skärmklippanita6

På kvällspromenaden stötte vi på en räv i flexikoppel. Men så what, man vänjer sig snabbt vid att saker är annorlunda än hemma. Emmi tog också mötet med ro, men jag avböjde lekstund.

Och det är verkligen kontrasternas stad. Förutom rävar i koppel så blandas gammalt och nytt huller om buller.Vi sover gott och sängarna är utmärkta och vissa vräker sig mer än andra.

Skärmklippanita7

Och imorgon då kör vi!

25 JUNI

Skärmklippanita12

Blev en 11:e plats för Emmi och mig på VM. 10 går till final. Jag är nöjd med vår insats och tycker att vi gjorde ett bra program.

Och det blev silver med laget!

 26 JUNI

Nu har vi lämnat arenan för sista gången. Vi har sett body guards vid vissa ringar. Och vi har också känt oss helt trygga. Vi har haft vår egen Kristian Åmark

Skärmklippanita13

Dags för lite turistande igen. Och vi har 37 grader varmt. (Gorkijparken)

 Skärmklippanita14

27 Juni

Nu åker vi snart mot flygplatsen. Det har varit helt fantastiska dagar här. Vilken organisation. Vilket varmt mottagande. Vilka trevliga och vänliga människor. Vilken vacker stad.

Och vilka alldeles fantastiska, underbara och goa lagmedlemmar. Love u guys.

WE ROCK!

Skärmklippanita15