Fem snabba frågor till …. Anette och Galli

Det här är inlägg nummer tre i en serie av inlägg där våra härliga svenska ekipage får chansen att presentera sig lite närmre. Här kan ni läsa om Anette som tävlar freestyle och heelwork med sin keeshond Galli.

När och hur upptäckte du freestyle/heelwork?
Vet inte riktigt när jag fick upp ögonen för sporten. Men 2007 gick jag och min första keeshond Vagabond en kurs hos Carina Persson. Mer än så blev det inte då….

När tävlade du första gången?
Debut som tävlingsekipage blev det först i maj 2013 i heelwork och freestyle med min kees nummer två, Kinke, som tyvärr inte var en tävlingshund, men älskade att träna.

Vilken hund/vilka hundar tävlar du med idag och i vilken/vilka grenar?
Idag är det Galli, också han är en kees, och jag som tävlar tillsammans. Vi tävlar heelwork, freestyle och teamwork.

Anette Wallin o Galli

Vad gör din hund till en stjärna?
Galli är musikalisk, älskar att showa, gärna för en stor publik och han njuter av applåder. Han har en otrolig ordförståelse och lätt för att lära, älskar att träna och tävla … och att vinna rosetter 🙂

Beskriv ditt bästa freestyle/heelworkminne
Det är Gallis och min debut i heelwork klass 1 hösten 2015. Galli var på den tiden en het agilitykees, och vi hade bara börjat latja lite heelwork för att han skulle ”lyssna” lite bättre på mig. Han kunde inte gå i någon position mer än i position 9 (mellan mina ben). Slängde på en gammal Gasoline-låt och döm om min förvåning när jag får se Galli börja gå i takt till musiken med höga benlyft! Vi började träna lite, fortfarande för skojs skull, lade till position 1 och 5. Det funkade så bra att jag bestämde mig för att vi skulle åka och tävla i Haningehallen – nära och bra. 3 dagar innan tävling slänger jag ihop programmet, hade hittat en kanonbra låt som passade oss perfekt och hade inga som helst förväntningar utan det hela var bara en kul grej! Och tänk att min underbara goa galna heta agilitykees gick in och bjöd på en sjutusan till heelwork-show! Vi vann klassen på finfina poäng. Domarna som dömde var helt lyriska och ”tvingade” mig att lova att vi skulle fortsätta med heelwork. Det var helt magiskt!  Det är fortfarande lika magiskt att kliva in på ”scen” tillsammans med Galli och showa loss varje gång, oavsett om det är träning, tävling eller uppvisning!

Anette Wallin o Galli

// Anette