Fem snabba frågor …. till Elin med Muffin

Det här inlägget är nummer två i en serie av inlägg där våra härliga svenska ekipage får chansen att presentera sig lite närmre. Här kan ni läsa om Elin som tävlar freestyle med sin tollare Muffin.

När och hur upptäckte du freestyle/heelwork?
I samband med att jag skaffade min första hund 2008 så började jag titta på klipp på olika hundsporter på Youtube. Jag fastnade direkt för freestylen och insåg att WOW, detta är verkligen en sport som jag måste testa då den kändes som klippt och skuren för mig. Sagt och gjort, när jag fick hem Leo så började jag tidigt att lära in tricks med målet att testa freestyle.

Elin och Leo

När tävlade du första gången?
Jag tävlade första gången 2009 tillsammans med Leo (min första hund) på en dansbana i Linköping.

Vilken hund/vilka hundar tävlar du med idag och i vilken/vilka grenar?
Idag tävlar jag med min tollartik Muffin som är 1 år gammal, i freestyle klass 2.

Elin och Muffin

Vad gör din hund till en stjärna?
Det som gör Muffin till en stjärna är att hon är en clownig liten kelgris.

Elin och David

Beskriv ditt bästa freestyle/heelworkminne.
Det finns så många underbara minnen när det gäller freestyle, HTM och TtM. Men det som betyder allra mest för mig är den gången jag fick tävla finalen i AFC tillsammans med min berger des pyrénées à face rase David inne i finalringen på My Dog. Det var en fantastisk känsla att få stå i den stora ringen tillsammans med min lilla svarta tuss. Jag var orolig inför tävlingen hur han skulle klara av störningen som det innebär att tävla inne på en mässa men det gick och vi kunde genomföra vårt program och han var en riktigt stjärna! Ett stort plus var att vi hamnade på 3:e plats.

/ Elin