Fem snabba frågor ….. till Caroline med Lazy

Det här inlägget är nummer ett i en serie av inlägg där våra härliga svenska ekipage får chansen att presentera sig lite närmre. Först ut är Caroline som tävlar både freestyle och heelwork med som border collie Lazy.

När och hur upptäckte du freestyle/heelwork?
Jag upptäckte freestyle på Stockholms hundmässa 2016, när vi satt på läktaren och tittade på alla duktiga ekipage som tävlade i finalringen. Då tänkte jag att det ska vi pröva, Lazy och jag.

När tävlade du första gången?
Tävlade för första gången den 6-7 maj 2017 på Elfsborg BK, en väldigt trevlig tävling även om Lazy tyckte att musiken var lite läskig första dagen. Vi kom igen andra dagen och fick ett uppflytt och väldigt trevliga och peppande kommentarer som gav mersmak.

Vilken hund/vilka hundar tävlar du med idag och i vilken/vilka grenar?
Just nu har jag bara en hund jag tävlar med och det min border collie Lazy. Vi kör freestyle i klass 3 och heelwork i klass 3. Men till sommaren kommer jag förhoppningsvis göra debut med mitt lag bestående av Lazy och pudelgrabben Freddie på TtM-planen.

Vad gör din hund till en stjärna?
Lazy är en positiv tjej som alltid gör sitt bästa och som tycker det är superkul att komma iväg på tävlingar och få visa upp sig. Hon älskar folk och att få vara centrum för all uppmärksamhet.

Beskriv ditt bästa freestyle/heelworkminne.
Mitt hittills bästa freestyleminne var att få gå in på plan på SM på Stockholms hundmässa och köra vårt nya program, som vi bra tränat i 6 veckor, och sätta det så bra. Att få gå ut därifrån och känna att vi presterat så bra vi bara kunde var en otroligt härlig känsla!

/ Caroline