Första reserapporten har kommit – från Nina & Moster på de sju haven

Moster checkar in på Silja Line!
Moster checkar in på Silja Line!

 

”Tidigt i morse startade vårt äventyr med en tur till distriktsveterinären i Vallda. Kan meddela att vi numera har den berömda rundstämpeln både i passet och på ett separat intyg. Känns tryggt och bra:-)

Därefter bar det av mot Stocholm. Hela bilen var såklart full av rekvisita och allt annat man kan tänkas behöva på en liten Moskvatripp:-)

Måste erkänna att jag t o m haft små övningar för mig själv då jag provpackat rekvisitan i den hopfällbara skrindan. Bara för att slippa onödig stress. Trodde därför inte att jag lämnat något åt slumpen. Fast det hade jag såklart:-) Bilen! Var sjutton ställer man en bil i tio dagar i Stockholm? Hade liksom förträngt den lilla detaljen. De tog mig över en helt hysterisk timme att hitta en långtidsparkering. Det går liksom inte att beskriva den paniken. Mot slutet var en del av mig redo att bara ställa bilen någonstans. Jag har ju ett VM att ta hand om!!!

Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd över att jag tvingade mig att hantera situationen på ett mer vuxet sätt:-) Jag som är så välplanerad, hade avsatt den timman för att rasta Moster. Nu blev det nära nog hundrastning i bilen  istället…. Men som en skänk från ovan gjorde hon ”nummer två” på en liten gräsplätt ibland all asfalt precis innan det var dags för ombordstigning på Silja Symphony.

Tänk att man kan bli så glad för något så litet:-) Har även hunnit med att byta några ord med andra hundägare som också reser till Moskva. Vi kan t ex rapportera att det är en ursnygg fralla och några undersköna Salukis påväg! För mig var det rätt upplyftande att upptäcka att det finns fler hundägare som valt den lååånga vägen till Moskva.

Nu har vi ätit gott och slappar i hytten. Nu ska vi gunga till oss sömns. Imorgon får vi se vilka äventyr som väntar i Helsingfors.

 

Moster på böljan den blå
Moster på böljan den blå