Landslagsledare

DSC_1294

Ulrika Persson heter jag och är en av årets landslagsledare. Jag har själv varit med i landslaget med min Dobermann Diva 2011-2014. Vi kom 8:a på oec 2013, 5:a på NM 2014 bla. Tillsammans med htm-laget tog vi VM silver och nm guld 2014. Under denna tiden har vi dessutom placerat oss på pallen varje SM. Utom det sista då Diva fick en ny danspartner, min vän eleonor tog henne till SM då jag valde solsemester istället. De skötte sig fint, och tyvärr visade det sig bli Divas sista mästerskap. I februari i år så fick hon diagnosen DCM,  en vanlig och otäckt dödlig hjärtsjukdom i rasen. Så nu tar vi dagen som den kommer, och njuter av långa promenader och träning om vi vill. Diva har även lyckats bli uppflyttad lägre klass spår, lydnadsklass 3 och bli rallymästare.

Dessutom har jag dvärgpinschern Puma, som hunnit fylla 9 år. Hon är freestylechampion och har diplom i htm klass 1 och 2, rallymästare, tävlat lydnadsklass 3 och agility klass 2.  Med åldern så började Pumas tävlingsmotivation sjunka, så hon fick gå i förtidspension.

 

Så nu har jag ingen tävlingshund själv, utan satsar på att hjälpa andra ekipage, döma och då också vara landslagsledare. Ett ganska tråkigt år med endast ett mästerskap för oss. Men så kan det bli ibland. Den 5-6 december kommer våra lag att tävla i finland på nordiska mästerskapen. Det ska bli både spännande och kul att följa detta från en annan sida än att själv tävla. Jag hoppas att årets deltagare kommer tycka det är lika kul som jag tyckt dessa år. Det är resor man sent kommer glömma. Minns än idag vårt första mästerskap. Det var nm i Norge 2011. Dags för inmarsch, hela tre personer satt på läktaren (tror de var danskar), man spelar svenska nationalsången å vi går in å viftar med sverigeflaggorna.  Jag var så sjukt rörd och stolt över att få vara en del av det. En härlig känsla som jag önskar fler får känna på. Hur tävlingen gick?!?! Tja, vi kom iallafall inte sist. ….