Namnge tricks

Det är för många en stor fråga kring vad de olika tricksen ska få heta. Inte så konstigt heller i freestylesporten där tricklistan kan vara oändligt lång! Det finns vanligare tricknamn och så, men i själva verket är det du som bestämmer vad du vill att allt ska kallas!

Att tänka på:

När du döper en trick så vill du ha ett ord som hunden lätt uppfattar och inte blandar ihop med något annat. Särskilt viktigt är det att du har väldigt olika kommandon på liknande tricks för att ge hunden en ärlig chans att förstå och lyckas! Till exempel så kanske du vill namnge tricksen där hunden snurrar åt båda håll, då är det en god idé att hålla orden från varandra så att du inte döper dem till snurr (snurra åt höger) och snurra (snurra åt vänster), då blir det lätt att hunden varken förstår eller lyckas. Om du istället döper tricksen till snurra (snurra åt höger) spin (snurra åt vänster) så blir det lättare för hunden att uppfatta orden och lyckas.

Slut på fantasi?

  • Många brukar göra så att de använder sig av två språk – vanligtvis svenska och engelska. Då brukar orden skilja sig och det är lätt att komma på vad tricksen ska heta. Så som snurra och spinn. Du väljer alltså ett kommando och översätter sedan det till engelska.
  • Det finns även dem som använder sig av siffror och färger när det döper tricks. Gul, grön, blå, vit osv, eller ett, trettio och hundra.
  • Namn är något som jag har börjat annamma allt mer, alltså vanliga namn som Kalle, Lisa, Otto och Malin. Namn brukar uttalas väldigt olika och det finns massor av valmöjligheter, så det är bara att välja något som du har lätt för.

Heelwork to music:

Funderar du på vad du ska döpa alla dessa 10 positioner i Htm? Det är många som döper positionerna till det som de heter i regelhäftet, alltså Ett, Två, Tre, Fyra osv. 

Detta är väldigt vanligt att göra och enligt mig väldigt smart!

Hur kommer man ihåg alla tricks och deras namn?

Skriv ner det på papper, datorn eller mobilen. Det kan vara lätt att glömma de tricks som man inte hållt på med under en period, därför är det smart att skriva ner så du har koll på tricksens namn men även vad ni kan för något!

 

Hoppas att detta var lite hjälpsamt! Har du något tips så berätta gärna för oss om vad du kör för taktik!

Lycka till i träningen!

/Märta