Semifinal i TtM-SM 26/10-2019

En regnig och kall lördag i oktober så samlades 6 förväntansfulla, och troligen lite nervösa, Teamwork to Music-lag i Haninge Hundhall för att i Semifinalen i Teamwork to Music 2019 avgöra vilka 3 lag som fick komma vidare till finalen på My Dog i januari.  10 lag var inbjudna och 6 lag tackade ja till sin plats i semifinalen.

I Haninge Hundhall pågick även tävlingar i klass 1 i HTM och Freestyle. Men vid lunch så var det dags för semifinal. Efter en kort samling så fick lagen banvandra innan det var dags för första laget att inta banan och visa upp sitt fina program. Därefter följde de andra lagen med sina roliga, vackra och kreativa program. Det är så roligt att få vara med och vara funktionär i denna roliga gren av freestylevärlden.

Alla 6 lagen, Team Gott och Blandat, Team Tricolour, Team Yingyang, Team Glöd, Team Dancingpaws och Team Dubbel Trubbel sprudlade verkligen av glädje och samarbete oavsett om det var en förare med två hundar, två förare med varsin hund eller flera hundar och förare. Alla var så glada och peppade sina hundar genom de kreativa programmen.

Men nu är det ju så att bara 3 lag kommer vidare till finalen. Och efter en spännande semifinal där flera lag låg tätt efter varandra stod det klart att de 3 lag som får åka till Göteborg och My Dog är Team Gott och Blandat som tog hem segern i semifinalen med 25.53 poäng, tätt följda av Team Dancingpaws med 25.20 poäng och den tredje finalplatsen gick till Team Tricolour med 23.87poäng.

Hela resultatlistan finns att hitta på hundaktiv: http://www.hundaktiv.se/tavling/results/10000641

Vid tangenterna / Caroline L