SM i Freestyle, Heelwork och TtM på My Dog!

Boka in januari 3:e till 5:e Januari 2020 redan nu! Då blir det triss i finaler på My Dog!

Fredagen den 3/1 Svenska Mästerskapen i HtM
Lördagen den 4/1 Svenska Mästerskapen i Freestyle och Teamwork to Music
Söndagen den 5/1 Final i Agria Freestyle Elite Challenge (AFEC)

SM i Freestyle och HtM

SM är en inofficiell tävling öppen för svenska ekipage. Föraren måste vara stadigvarande bosatt i Sverige och hunden måste vara svenskregistrerad för att få delta. Även svenska blandrashundar med TAVLIC kan delta.

SM döms efter officiella svenska regler. Minst tre domare dömer i varje klass. Önskvärt är att minst en av domarna är från ett annat land men det är inget krav. Regerande svenska mästare i freestyle/HtM liksom regerande ungdomsmästare i freestyle/HtM klass III är garanterade en plats i respektive klass. För att kvala till resterande platser gäller det att placera sig på SM-kvallistorna. Listorna hittar du på shfk.se. Kvalvalperioden för SM är 1 november föregående år till 31 oktober innevarande år. Hundens fyra bästa resultat från officiell tävling i Sverige räknas som meriterande till SM listan.

2019 kommer 13 ekipage i vardera FS och HtM att erbjudas plats i SM finalen. Inkluderat i de 13 är föregående års SM-vinnare samt årets ungdomsmästare.

Mer Info om kvalregler finner du på: http://shfk.se/regler-sm-kval-2019/

Svenska Mästerskapen i Teamwork to Music

Kvalperioden för TtM-SM är 1 oktober föregående år till 30 september innevarande år. Max 4 resultat per lag räknas. De 10 lag (inklusive regerande svenska mästarna och regerande ungdomsmästarna i TtM) som placerats sig högst på kvallistan gör sedan upp i en semifinal som arrangeras under oktober/november. De tre lag som har högst poäng i semifinalen går vidare till finalen på My Dog och gör där upp om SM-titeln. Vid SM-finalen startar lagen från noll och dagens bästa lag blir TTM SM Mästare 2019. TTM SM genomförs som sista gren efter Freestylen. Klassen bedöms av minst tre domare.

Mer info om kvalregler hittar du på: http://shfk.se/regler-sm-kval-ttm/

Förra årets fantastiska SM-vinnare …

Vid tangentbordet / My Johansson