Svenska HundFreestyleklubben är på Sweden International Horse Show

Svenska HundFreestyleklubben är på Sweden International Horse Show Friends Arena

Klubben blev inbjuden av AGRIA  att ha uppvisningar och vara med i smådjursmontern i det som kallas Paddocken.

Torsdags kvällen den 30 nov strålade Anette, Karin och Kerstin samman hos Karin för gemensam transport till Friends Arena  mitt i rusningstrafiken. Men Kerstin trixade sig igenom  trafikeländet  med stor säkerhet och hur profsigt som helst och  vi kom fram i god tid. Med oss hade vi även klappvänliga hundarna Gina, Miles & Glitz (Galli var kvar hemma och slappade). Kvällens uppgift var att finnas med i montern och visa lite trix, svara på frågor och berätta om Freestyle.

Vi klev in på Friends via funktionärsingången , och jag säger bara det WOW vilket stort ställe!!!
Vi letade reda på Agria Små djursmonter och Agriagänget blev glada över att vi kom.
Eftersom vi var ute i så god tid hann vi kolla upp Paddocken vi skulle ha uppvisningen i, prata med ljudteknikern och bara känna av ställe. Efter det gick vi in i mässdelen å herreguuuuud vad prylar å inte en enda hundpryttel.

Alltså Hundmässan i Älvsjö är som ett litet frimärke jämfört med det här!
Vi stod en stund och tittade på hästarna på framridningsbanan en liten stund innan det blev dags för oss att gå tillbaka till Agria montern.

Det kom en hel del folk och många barn och vi visade trix, hundarna blev klappade och vi svarade på frågor. Jag som inte hade någon Galli med mig ”snodde” en hund av en av Agriatjejerna som aldrig tränat freestyle. Till min stora lycka tycket hunden att det var roligt att ”lattja” med mig och vi fick till några snurrar och tassarbete. Gina, Miles och Glitz var helt suveräna och dom gjorde ett kanonbra jobb. Som alltid när man har roligt rinner tiden iväg. Å vips var kl 20.30 och det var dags att packa ihop.

Fredagenden 1 december körde jag & Galli till Kerstin för att åka med henne. Hennes bil  blev  fullsmockad med alla våra  grejer. Vi slapp rusningstrafiken, men vi höll på att missa garageinfarten ( det var mörkt när vi åkte dit kvällen innan) Jag plockar fram min mobil för att kolla på kartan, bara det att min mobil inte fanns i min ficka !!! PANIK uppstod för det var så att jag hade ALLAS musik färdigredigerad på min mobil…. Letar i min packning, i mina fikor miljoner gånger. Tills jag kommer på att jag ringt till Kerstin precis när jag kom fram till henne.  Vi gissade att jag helt enkelt glömt mobilen i min bil. Jag var så arg och besviken på mig själv och väldigt konfunderad för det är inte likt mig att glömma något så viktigt som musiken.

Som tur var blev inte tjejerna så väldans arga på mig, faktiskt blev dom inte arga alls, det var bara jag som var arg på mig! Cissi som är lugnheten själv bara titta plågsamt på mig och sa att hon skulle fixa allas musik, å hon laddade ner den till sin mobil i ett litet nafs. Frida fick hoppa in och köra Freestyle istället för mig & Galli för våran musik var ett ihopklipp av flera låtar ( å med handen på hjärtat så kändes det helt ok) Så musikeländet löste sig, å ni som känner Cissi vet att hon är Freestylevärldens DJ Nr 1!
Vi fick använda Agria-personalens rum och där kunde vi har hundarna och våra grejer och byta om.
Jätteskönt för det var knöckfullt med besökare !
Det blev dags för oss att showa i Paddocken och det var faktiskt rätt mycket folk.
Häftigt att se alla hundar jobba på så himla bra som dom gjorde i den miljön hästar, hästskit, massa folk, ljud, dofter från mathaken.


Våran Show bestod av
Teamwork To Music med Team Gott & Blandat, Kerstin & Miles, Frida & Itchi, Cecilia & Lyra, Embla & Svea, Karin & Gina, Louise & Qvick.Freestyle med Inger & Cailin, Heelwork med Anette & Galli, Freestyle med Kerstin & Glitz, Freestyle med Frida & Itchi , Heelwork med Inger & Cailin och avslutade med att alla gick in och improviserade med det man kände för med eller utan rekvisita  till ”Can´t stop the feeling” ( tyvärr blev inte det här filmat hade varit kul att se !)

Sedan stannade Kerstin med Miles & Glitz, Inger & Cailin och Anette & Galli kvar och var med i Agria montern och visade trix, hundarna blev klappade och vi svarade på massa frågor.

Anette Wallins foto.
Det var så mycket folk Galli som egentligen inte är så värts intresserad av andra människor å  ännu mindre bli klappad av främmande. ”Ställde upp” mot att han fick en liten pyttekaramell av alla som ville klappa.

Det var INTE lite vi begärde av våra hundar den kvällen, Galli tex har Aldrig varit inne på en Arena eller varit bland så här mycket folk- han har aldrig varit med på Hundmässan eller My dog.
Men alla hundarna bjöd på en härlig show och monterhundarna visade upp trix och lät sig klappas
Så jag säger bara Hipp Hipp Hurra för alla våra DUKTIGA HÄRLIGA HUNDAR
Miles, Gina, Lyra, Qvick, Svea,Itchi, Glitz, Cailin, Galli <3

På lördagen var SHFK´s styrelse representerade av Kerstin & Inger inbjudna på lunch hos AGRIA på Friends arena. Och ryktesvägen har jag fått höra att dom fick en tre rätters lunch som var god.

Anette Wallins foto.
Dom blev underhållna av Agrias ambassadörer  Anders Bagge och Fredrik Sten å tydligen fick dom lite ”heta tips” om vem som skulle vinna IDOL – Kerstin berättade för mig nyss att Herr Bagge haft rätt om IDOL segaren 😉 Lunchen avslutades med att dom såg Agrias Föreställning som var trevlig att se!

En liten detalj att tillägga kring min mobil – den var inte kvarglömd utan tappad och låg på marken vid Kerstins källaringång ….

Detta är ihopraffsat av
Anette Wallin
SHFK Stockholms arbetsgrupp