Tävlingar i Storfors

I helgen var flera landslagsekipage på de två tävlingarna som Storfors hundklubb arrangerade. Tre stycken från HTM-laget och fyra stycken från FS-laget.

– Sabine och Iver tog två klassvinster i HTMIII, och debuterade även i FSI där det också blev två klassvinster.

– Anna och Ludde placerade sig som 5:a på lördagen och som 4:a på söndagen i HTMIII.

– Anita och Emmi kunde tyvärr bara starta på söndagen, eftersom att man inte får döma och tävla samma dag och Anita ställde upp som domare på lördagen. En 3:e placering blev det för dom i HTMIII.

– Sandra och Thyra tog en 3:e placering på lördagen och på söndagen blev det en klassvinst i FSIII. De satte även ett nytt personligt poängrekord, med hela 28.40 poäng! Kan det vara ett svenskt rekord?

– Karin och Tikka provade på en ny start i sitt program, och rekvisitan till det kan ni se längre ner i bloggen. De placerade sig som 2:a i FSIII båda dagarna. De tävlade även HTMIII, där de tog två 6:e placeringar.

– Nathalie och Ayax placerade sig som 5:a på lördagen och som 3:a på söndagen i FSIII.

– Kerstin och Miles startade bara på lördagen, och då blev det en 7:e placering.

Många fina resultat blev det som synes, trots att några av hundarna inte var i sin bästa form. Flera av ekipagen var överens om att det är svårt att hålla hundarna i form när det är lång tid mellan tävlingarna. För många blev även det här den sista tävlingen inför VM, men förhoppningsvis blir det två träningstävlingar inom landslaget. Ett toppenförslag som Nathalie tog upp under helgen, och som alla var positivt inställda till.