Vad är AFEC?

AFEC, Agria Freestyle Elite Challenge, är en tävling med totalt åtta kvaltävlingar och en final i freestyle och heelwork, spridda över året och på olika platser i Sverige. Det är ekipage i klass 3 som tävlar om kvalplatserna. Tävlingen hålls i samarbete med Agria.

Finalen avgörs på hundmässan MyDog i Göteborg i början av januari och dit kommer då de åtta som kvalat i freestyle och de åtta som kvalat i heelwork. Reglerna finns i sin helhet att läsa på: http://shfk.se/kval-regler-afec/

De tävlingar som arrangerar kval under 2019 kommer finnas på shfk.se samt vara tydligt utmärkta i vårt tävlingssystem hundaktiv.se.

Vid varje uttagningstävling kvalar det bäst placerade ekipaget till finaltävlingen i respektive freestyle och heelwork. Om den bäst placerade redan är kvalad går platsen vidare till tvåan, trean, fyran, och så vidare. För att delta på kvaltävling fyller du i en anmälningsblankett. Blanketten finns i sekretariatet på tävlingen där AFEC-kval anordnas.

På tävlingen kommer den som kvalat få en fin kvalrosett, man kommer också att fotas och läggas ut på shfk.se och sociala medier knutna till klubben.

Finalen bjuder på

  • Ett extra generöst prisbord
  • Presentkort 1-3:e pris i båda grenarna.
  • Finalmingel arrangerat av SHFK och Agria.

För att kunna kvala måste man vara medlem i SHFK innan sin start, så jag hoppas du redan är medlem …

Vid tangenterna / My Johansson