Workshop med landslaget!

En grådisig lördagsmorgon var det åter dags för landslagets workshop, den tredje helgen för året och med både VM och NM i sikte. Vi samlades i fina HundArenan i Kungsör där vi startade med en träningstävling!

Sara Guldbacke och hennes fina Katla in action

För att göra träningstävlingen så tävlingslik som möjligt så startade vi med musikinlämning, musikcheck och banvandring. Den lottade startlistan publicerades dagen innan så att alla visste i vilken ordning och vilken tid de skulle vara beredda att gå in på planen.

Nina Roegner & Moster i slutposition i sitt Charlie Chaplinprogram

Efter uppvärmning så blev ekipagen tävlingsmässigt inropade  under  publikens glada tillrop och applåder. Oväntade saker kunde plötsligt hända såsom musikstrul, höga ljud och hundar som skällde under ekipagens genomförande av tävlingen. Bra saker att träna vidare på för att kunna fortsätta att fokusera och genomföra sitt program.

Lazy visar prov på ”halta”

Var och en fick mycket info om sina program med material att träna vidare på resten av helgen och inför kommande mästerskap. I det läge som landslagsekipagen är nu så jobbar vi med helhet i stort. Det är fantastiskt att få vara en del av ekipagens utveckling med deras program och hundarnas prestation, samarbete och  jobb med tolkning och känsla. Fantastiskt duktiga!

 Marie Danielsson & Aston är alltid ”Happy, Happy”

Resten av helgen gick åt till träning, träning och åter träning av detaljer och helhet. Precision, samarbete och musiktolkning!

Elisabeth  Browaldh & Kummin i sin tolkning av Grease

Självklart gick en hel del tid till  info och planering av  kommande mästerskap. Reseplanering, planering av träningsdagen på VM, inköp av presenter till alla deltagande länder och lottning av startordning till NM.

Med många härliga skratt  i bagaget och en fin varm och förväntansfull  känsla styrde jag  kosan hemåt. Det känns bra inför VärldsMästerskapet i Freestyle!!!

Kerstin
Landslagsledare