Agria Freestyle Cup

Under helgen på Stockholms hundmässa var det dags för Agria Freestyle Cup! En tävling för undomar upp till 25 år som tävlar i freestyle. Finalen sker i finalringen på mässan.

Märta Anderssons foto.

Tävlingen startade på söndag morgon, klass 1 var ut först, sedan klass två och klass 3! Duktiga hundar och förare fyllde finalringen med glädje, musik och dans.

En trevlig tävling med fest-känsla!

Jag (Märta) startade AFC med båd Ingvar (Cefeus Zharles-Ingvar ll) och Edit (Caci’s shines in the dark). Ingvar i klass 3 och Edit i klass 2.

Märta Anderssons foto.

Dagen började med banvandring, vilket Edit tyckte var topppen! Då kan man ju passa på att hälsa på varenda människa som rör sig i närheten. Efter banvadnringen startade klass 1:orna. Sedan var det min och Edits tur.

Edit var superpepp att få starta och apportera de fina balhandskarna, synd så tappade matten bort sig på en gång i programmet och vi hamnade i osynk. Men vad gör det när man har världens gladaste Edit som gör sitt bästa trots en otydlig matte! Edit hamnade på en 6:e placering i klass 2 med fina kommentarer av domarna. De glädjes av hennes fina positiva energi och gillade programidén! Väldigt roligt att få höra!

Det var väldigt speciellt att få starta med Edit, en snart 10årig tjej, mor, mormor. Edit lyckas alltid förvåna mig och bevisa att hon kan så mycket! Det gjorde hon även här! Fin attityd och bra energi genom hela programmmet. Tack Agria som gav oss denna stund och minne! 😀

 

Sedan var det dags för klass 3 och därmed Ingvars tur att dansa. Han var supertaggad på att få träda in på planen trots att han dagen innan kört SM och varit på mässan hela dagen. Energin tar liksom inte slut!

Inne på planen får vi till ett fint program som kändes glädjefyllt och känslan var på toppen! Bara några småmissar, men överlag en underbar attityd och arbete.  Vi genomför programmet och springer sedan ut från planen och äter massor av gott, samt inväntar att resterande ekipage ska genomföra sina fina nummer.Märta Anderssons foto.

Prisutdelning;

AFC annordnade en trevlig prisutdelning i finalringen där klasserna samlades på planen och fick fina priser av diverse sponsorer, samt fina rosetter.

Placeringarna:

Klass I

  1. Lisabet Lindbäck med Oyster (australian kelpie), Skellefteå hundungdom
  2. Sabine Mattsson med Jackie (shetland sheepdog), Umeå hundungdom
  3. Jennifer Nordin med Enyo (belgisk vallhund/ malinois), Skarpnäck hundungdom

Klass II

  1. Jonna Smedberg med Riwa (border collie), Uppsala Hundungdom
  2. Alvida Andersson med Guilty (border collie), Huddinge Hundungdom
  3. Nathalie Mårtensson med Teo (shetland sheepdog), Skarpnäck hundungdom

Klass III

  1. Jonna Smedberg med Zoya (border collie), Uppsala Hundungdom
  2. Märta Andersson med Ingvar (australian kelpie), Västerdalarnas Hundungdom
  3. Lovisa Andersson med Trolla (ej stambokförd i SKK), Stockholm Hundungdom

 

Man kan ju tro att det tar slut här, men icke! Två ekipage skulle väljas ut för att uppträda på bis-finalen! Alltså, på den stora showen som avslutar Stockholm Hundmässa.

Det var Jonna Smedberg med Riwa samt jag och Ingvar som fick äran att göra detta!

När jag blev förfrågad så blev jag så chockad och lycklig att tårarna sprutade ut och jag kastade mig över Lotta för att krama och tacka henne för denna möjlighet. En dröm som har funnits hos mig sedan 10-årsåldern skulle slå in.

Det var det häftigaste jag någonsin gjort, en miljö och situation som är enligt mig omöjlig att få till. sScenens konstruktion med alla dessa dekorationer samt en stor stor publik i mörkret med strålkastare som följer din och hundens rörelser. En mäktigt, märklig och oförglömlig känsla! Wow!

Och wow vad vårt samarbete sattes på prov, hur lyhörda är vi på varandra? Det var knappt att Ingvar hörde mig och varken han eller jag såg något. Men tack vare dessa strålkastare så fick vi syn på både ryggborste och balja. Men just att kunna lita på Ingvar till 100 procent, att han genomför sitt och han litade på mig till 100 procent, att det är helt normalt att springa ut i ett framåtsändande mitt i mörkret med stor publik runt om, uppstoppade älgar och vikingaskepp, det är så imponernade. WOw igen, vad häftiga våra hundar är!!  Underskatta dem inte! 😀

Det är verkligen det häfitgaste som någonsin hänt oss och mig. Detta kommer vi aldrig glömma och vi kommer alltid att njuta av detta ögonblick. Tack Sverige Hundungdom för denna chans!!

 

Vad vore inte denna helg utan all denna publik och alla dessa människor som hejar på oss och tror på oss?! 😀 Jag hade lyxigt nog min egen hejarklack från Dalarna! Tack, ni är bäst!

Märta Anderssons foto.