Agria Freestyle Elite Challange 2018 – final på MyDog

Alexandra, som både var arrangör och tävlande, har skrivit ett inlägg om finalen av Agria Freestyle Elite Challange som gick av stapeln på MyDog 2019. Här kommer det!

Agria Freestyle Elite Challenge eller AFEC som de flesta kallar det är en tävling som Freestyleklubben arrangerar ihop med Agria. Under året hålls åtta kvaltävlingar runt om i Sverige där det vinnande ekipaget kvalar till den stora finalen som normalt hålls på My Dog i Göteborg. I år var inget undantag, under 2018 har åtta ekipage i Freestyle och åtta ekipage i Heelwork to Music knipit finalplatser och fått äran att tävla i finalringen på My Dog.


Inför en sådan här tävling krävs det lite planerande och fixande. Det ska bokas tid i finalringen på My Dog, det ska fixas inträde till de tävlande, domare ska bokas, inbjudan ska skickas till ekipagen och mycket, mycket mer.
På tävlingsdagen radas priser och rosetter upp på prisbordet, domarna tar plats vid sina bord och tävlande värmer upp utanför ringen. Man känner nerverna på de tävlande och förväntningen hos hundarna som är sugna på dunderbelöning.

Kl. 9 på morgonen den 6 januari var det äntligen dags förfinal. Domarna Kerstin Eklund och Heather Smith (från Skottland) satt redo och publiken började fylla läktarna. Först ut var åtta ekipage som tävlade i Heelwork to Music och efter en liten paus var det dags för åtta Freestyle ekipage.
En efter en går de in på planen, vinkar igång musiken och har så otroligt skoj med sina hundar på planen.

När alla tävlande är klara på planen börjar planen göras i ordning för prisceremoni. Med rosetter i händerna ställer sig domarna redo att gratta deltagarna.
Frida Thulin från Agria höll i prisutdelningen och ropade en efter en in ekipagen i tur och ordning. Vi startar med plats nr 8 och jobbar oss upp till pallplatserna och vinnare i Heelwork to Music blev Anna Larsson med Flynn och i Freestyle vann Nina Roegner med sin Moster.Det fina prisbordet sponsrades utöver Agria även från Svenska Hundfreestyleklubben, Nutrolin, Biabed, Härliga Hund, Tassafritt, Hundakademin och Klickerförlaget.
Efter prisutdelningen bjöds det på mingel i Agrias monter där de tävlande och domarna fick skåla för en fin uppvisning.