Agria Freestyle Elite Challange 2018

Förra helgen så var det äntligen dags för MyDog 2018 och för alla freestyleentusiaster innebär det såklart finalen av Agria Freestyle Elite Challange! AFEC, som det brukar förkortas, är en cup med 8 kvaltävlingar under året där vinnaren i freestyle och HtM klass 3 alltså kvalar till den stora finalen.

Tävlingen drog igång på lördagsmorgonen med samling och banvandring. Därefter startade tävlingen med HtM-ekipagen där det var dags för våra alldeles egna Moa och Astra! Jag blir alltid väldigt känslosam när dom är inne på planen och idag var inget undantag. Dom är grymma!


Efter heelworken så var det en liten paus innan freestylen skulle köra igång och där skulle jag och Hurra ut som nummer 2. Vi tävlade på MyDog dansen dagen innan så jag trodde att Hurra skulle vara jättetrött och vågade inte värme henne så mycket, vilket var ett stort misstag! Hon var väldigt gasad och skrek och skällde sig igenom hela programmet. Jag försökte hjälpa henne att samla sig flera gånger genom att sätta mig och klappa om henne men efter 30 sekunder så var hon lika galen igen. Trots det så fick vi till några riktigt fina kedjor och jag är så tacksam och ödmjuk inför Hurra – som hon kämpade på trots att jag gett henne så dåliga förutsättningar utan den uppvärmningen hon behövde!

Sist ut av oss var Märta. Som vanligt bjöd hon och Ingvar på en riktigt härlig show och jag är så otroligt stolt över dom. Vilket team!

Det var en väldigt rolig tävling med massor av fina vänner, och inte minst fina uppvisningar på scenen. Alla var så duktiga och förtjänade att få visa upp sig i finalringen inför den stora publiken.

Resultat HtM:
1. Moa och Astra 27.45 poäng
2. Anna och Flynn 26.30 poäng
3. Lovisa och Drimi 25.35 poäng

Resultat Freestyle:
1. Nina och Moster 27.70 poäng
2. Elisabet och Kummin 27.25 poäng
3. Märta och Ingvar 26.90 poäng

Foto: My Johansson

På prisutdelningen fick alla tävlande komma upp på scenen och ta emot massor av fina priser och varsin rosett. Vi vill rikta ett jättestort tack till alla fantastiska sponsorer: Agria djurförsäkringar, Svenska djurapoteket, Nutrolin, Hundakademin, Scandic Backadal och Dogman.

/Alexandra