Dag 2 = Freestyledag!

Lördagsmorgon och freestyledag på OEC! Nu var rollerna ombytta mot gårdagen, dags för freestyledeltagarna att tävla och vi i heelworken att fixa runt omkring (och hålla nervösa tummar, alltså vad är det med att titta på som gör det så mycket värre än att tävla själv!? ). Precis som för heelworklaget hade alla freestyledeltagarna helt egna uppvärmnings- och förberedelserutiner. Vem skulle hjälpa till med rekvisitan, vem skulle säga till och hålla koll på tiden, vem skulle följa med in i slussen där man väntade de sista minuterna innan man gick in på arenan. Allt för att var och en ska känna sig så bekväm som möjligt och kunna prestera så bra som möjligt! Startade idag gjorde Nina & Moster, Kerstin & Miles, Frida & Itchi och Lizette & Gaston.

team2

Det är inte ofta alla är på samma plats, oftast sprang man mellan tävlingsarenan, uppvärmningen och ”relaxarea” som lagets hemmaplats kallades.

team1

Även idag var svenskarnas starter väl utspridda under dagen och det blev en lång och spännande tävlingsdag!Extra spännande när det visade sig att flera ekipage hamnat på prick samma poäng och alltså fick särskiljas via en enskild bedömningskategori. Hur vanligt kan det vara liksom! Fyra ekipage som hamnade på 23,0 däribland Frida och Itchi. Ett av de fyra ekipagen skulle hamna på plats 11 och missa finalen precis… Hu, det var nervpirrande innan allt var klart där!

unnamed

Kerstin och Miles.

rakna

Räkna, räkna, räkna… Många resultat blir det under ett mästerskap att hålla koll på!

När allt till slut var klart visade det sig att Sverige fått med två freestylekipage i finalen: Frida och Itchi och Lizette och Gaston! Och inte nog med det, Sverige tog LAGSILVER i freestyle! Wow! Snacka om att det gått bra hittills: fem svenskar i de individuella finalerna, ett lagguld i htm och ett lagsilver i freestyle, spännande inför sista dagen milt sagt!