Alma och Emelie

Hej!

Mitt namn är Emelie Fogelkvist och jag kommer att göra små inhopp här i bloggen nu och då. Jag är 28 år gammal och bor i Kumla tillsammans med min sambo och våra hundar Alma, 1,5 år gammal tollare, och Doris, 5 månader gammal american bully pocket. Jag har tidigare haft en australian shepherd som hette Safira. Med henne tävlade jag aktivt i freestyle. Vi kvalade  till Stockholms Hundmässa och vann Agria Freestyle Cup i freestyle klass 1 2014. Vår karriär stannade där för hon blev tyvärr sjuk och vi fick ta det hemska beslutet att låta henne somna in. Hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta för det var med henne som jag fick upp ögonen för sporten och vi hade så roligt tillsammans, det är freestyle för mig!

Efter hennes bortgång kunde jag inte titta på, eller träna, freestyle, för jag saknade henne så mycket, så jag tog en paus. Alma kom in i mitt liv 2017 och jag har alltid haft en dröm om att ha en tollare. Jag hittade en jättebra uppfödare och hon hade en tollartik kvar som hon tyckte skulle passa mig. Är så tacksam för det. Jag kunde äntligen börja träna freestyle igen och Alma älskar det lika mycket som jag!

Jag kommer att göra en del inlägg här i bloggen om min och Almas träning och tävlingskarriär. Hoppas kunna inspirera er att träna och våga tävla freestyle! Hörs snart igen!

Vid tangenterna / Emelie (och Alma såklart)