Laget till NM!

15095642_1263943287004083_131289788417796849_n-kopia

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Laget till NM!

Nordiska Mästerskapen i helgen!

15241811_1283993404999071_6261402204045541565_nNu packar vi för fullt för i morgon ska vi vara på plats på Stockholm Hundmässa! I helgen tävlar vi Nordiska Mästerskapen i Htm och freestyle. Tävlingen pågår både lördag och söndag förmiddag – så kom och heja fram oss i stora ringen på mässan!

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nordiska Mästerskapen i helgen!

Endast några dagar kvar till NM! :)

Hej Allihop!
Nu är det bara några dagar kvar, för på fredag börjar Nordiska Mästerskapet i Freestyle & Heelwork to Music och under helgen kommer tävlingarna gå på Stockholm hundmässa i Älvsjö. Vi har tränat och börjar bli redo, så nu är vi supertaggade inför helgen! 🙂

Från Agria har vi fått väldigt fina sponsorsaker och dessa kommer självklart att följa med på tävlingen. Det är inte bara Zoya som gillar sin nya hundbur, utan även hennes valp Riwa verkar tycka om den och undrar nog om inte hon kan sno den från sin mamma  😉
skarmklipp-1Under en helg passade vi på köra träning några timmar i Skojhallen för att kunna jobba inomhus och träna på programmets helhet 🙂 Väldigt skönt att slippa alla ytterkläder och kunna träna ordentligt på alla små saker som behövdes förbättras.
skarmklipp-2Annars har träningen mest skett utomhus när vädret tillåtit 😉 Zoya är väldigt nöjd med att snön har kommit och verkar inte ha några problem att träna ute, men hennes matte känner sig mer frusen och kan tycka att det är lite svårt att dansa ordentligt i vinterjackan 😛
skarmklipp-3Men nu gäller det bara att små träna det sista och ladda inför helgen 🙂

Hoppas att ni också ser fram emot hundmässan och kommer för att heja på landslaget! 😀

/Jonna & Zoya

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Endast några dagar kvar till NM! :)

Lite träning på hemma plan i Sala.

Nu närmar det sig till NM. Det är mindre än två veckor kvar nu. Det börjar kännas lite mera i kroppen. Det ska bli grymt kul. Vet att Charlie gillar att visa sig med många som tittar. Hoppas det är så nu också. 😉

Idag passade Charlie träna hela vårt program, på grusplanen här hemma. Det var några förbipasserande på cykelbanan, som stannade till och tittade. Det var glada miner. 😀 Det kändes bra det vi gjorde. Har några steg som skulle fixas till. Lite närmare kommer stegen fram, men det behövs övas lite till. Det är bara hoppas på att det fungerar på tävlingen.
Men lite mera träning , så ska det gå. 😉

Grusplansträning

Grusplansträning

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Lite träning på hemma plan i Sala.

Genrep inför NM för Flynn, Charlie och Emmi.

I helgen var det dubbla starter i HTM3 i Karlstad och en chans att få ett tävlingsmässig genrep inför NM! Dessutom var det årets sista kvaltävling till AFEC = Agria Freestyle Challenge och då jag och Flynn bara varit med på en uttagning i år och den gången kom 2:a så fanns ju chansen att hinna kvala dit också!

Tävlingsdagen startade väldigt lyxigt med sovmorgon då vi visserligen har tre timmars bilresa till Karlstad men våra klasser skulle gå efter lunch så vi kunde ta det lugnt hemma och åka lite efter åtta. Lyxigt! Kanske FÖR lyxigt och avslappnat skulle det visa sig För när vår klass drog igång och jag skulle byta om, inser jag att mina tävlingskläder låg prydligt kvar hemma i hallen! HJÄLP!!! Det enda jag hade på mig civilt var en munktröja och en långärmad underställströja, inte såååå mycket BOND över något av dem… Jag kom dock på att min elev Maggan hade tävlat i vit skjorta och svart fluga i klass 1 innan vi kom så jag chansade och hoppade fram och frågade om jag kunde låna hennes kläder helt enkelt. Tur att hon hade liknande scenkläder och tur att vi har liknande storlek! Tusen tack Maggan!

Så, första missen avvärjd, jag han få på mig kläderna och värma upp och så körde vi. Flynn var galet mycket bättre än jag trott i och med att min tik Zin är i höglöp och Flynn varit rätt galen senaste dagarna. Vi saknade lite finlir i positionerna och en gammal miss i ett byte kom tillbaka men som helhet väldigt bra och jag var supernöjd med honom. Dold resultatlista så jag hade ingen koll på poäng eller placering men det kändes fint så strunt samma.

Jag han se Thomas och Charlies start också och de gjorde ett grymt snyggt program med riktig showfaktor så det kändes mycket lovande som genrep för både Flynn och Charlie så långt! De hade strax innan deltagit i SM i Teamwork To Music (lagklassen i sporten) så de fick verkligen en rejäl genomkörare i tävlingsmiljö denna dag! Strongt att leverera i tre starter samma dag!

12369037_1112237102134561_4648717231254786399_n

Tävlingen var grymt effektivt arrangerad så direkt klassen var klar startade nästa klass. Denna gång var det uttagningen till AFEC. Jag och Flynn går in, startar, hinner en pyttebit i programmet och så blir det SVART. Jag hinner tänka ”Strömavbrott!” men inser att musiken rullar fortfarande så vi kör på som om inget hänt och där kom ljuset på igen (jag tänker ”någon stackare kom åt lysknappen”) men så PANG blev det svart IGEN. Samma tanke far igenom min skalle ”Strömavbrott!” och direkt sedan ”Nej musiken rullar!”. Vi körde på och så var ljuset på igen. Satte hela programmet bättre denna gång tyckte jag minus samma trassel vid bytet men i övrigt var jag sjukt nöjd särskilt efter störningen med ljuset två gånger. Härlig attityd på Flynn i bägge starterna!

När jag gick av tänkte jag medan jag belönade Flynn att det var säkert någon stackars nykomling som inte visste var lyset satt, den stackaren är säkert superstressad över detta, vilken hemsk känsla. HA! Något senare möter jag lagkamraten Anita som ser ut som hon ska dö av skratt och som med halvkvävd röst erkänner att det var hon (som typ BOR i denna lokal!) som lyckas med det helt otroliga konststycket att först komma åt lyset, inser det och slår på det igen -MEN snubblar och faller och tar emot sig just mot lysknappen så det blev svart igen! Vad är sannolikheten för det liksom! Vi garvade hysteriskt. ”Tur att du redan var inkvalad till AFEC i alla fall” piper hon mellan skrattattackerna och jag bara ”Alltså, det är just det jag INTE är”

12348017_10153324063456687_5146389081977378461_n

Men slutet gott allting gott! Världens bästa historia blev det och mer äkta störningsträning kan man väl inte få än att saker man inte planerat för händer på en av de starter man verkligen vill lyckas på! Som genrep inför NM var det sjukt bra: övat mig på att BÅDE ha glömt kläderna hemma (DET ska vi inte chansa på igen, lär dubbel och trippelkolla packningen nästa gång!) och få ljuset avslaget inte mindre än två gånger under programmet. THE SHOW MUST GO ON!

Resultatet: i första klasen vann jag och Flynn och strykande nära på andra plats kom Thomas och Charlie med nytt personbästa! Så häftigt! I andra klassen vann jag och Flynn och Thomas och Charlie kom på en snygg tredjeplats. Anita och Emmi var med och utnyttjade smart tävlingen till att göra två starter där fokus låg på att bygga upp attityden och känslan och det såg mycket lovande ut!

Så nu har vi övat oss både på att saker kan gå på tok och vi har sett att formen och attityden hos HTM-laget är på topp inför NM! Härligt! /Anna Larsson & Flynn

14900318_1336583686352390_7161914763829029469_n

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Genrep inför NM för Flynn, Charlie och Emmi.

Workshop inför NM

I år går nordiska mästerskapen i freestyle och htm på hemmaplan på Stockholms hundmässa!
Vi som är uttagna till detta mästerskap träffades därför i helgen i Kungsörs HundArena för en workshop.
På lördagen var en representant från landslagsledningen med och informerade om allt vi behöver veta när det gäller det praktiska. fb_img_1477873245666
Resten av helgen tränade vi för fullt och finslipade detaljer i våra program. Vi delade upp tiden och tränade ett ekipage i taget så att alla fick riktigt mycket hjälp med det man önskade. Massor av bra träningstips utbyttes och vi tränade även med höga applåder och hejarrop så att hundarna vänjer sig.
Ett av Gastons favorittrick är när han får backa upp och stå på händer. received_10154083211596687
Ichi kan även hon stå på händer och hon kan även gå på händer, vilket hon tränade under helgen. Det fick vi tyvärr inte på bild, men ni som kommer till mässan kan njuta av det i deras program. Här tar hon i stället en vilopaus i Agriastolen.
fb_img_1477873174683
Stort tack till Kungsörs HundArena för att vi fick låna hallen i helgen – den var helt perfekt att träna i. Här ser vi duktiga Iver i den fina träningshallen.fb_img_1477873154530
Så ett stort tack till Agria förstås, för supersköna stolar att sitta i under helgen och bra tygburar till hundarna när de väntar på sin tur.

Alla ni som gillar freestyle och htm – glöm inte att boka in 3-4 dec. och kom till hundmässan i Älvsjö och heja fram Sverige i stora finalringen!
/Lizette

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Workshop inför NM

Avslutning på OEC

10Dagens knäppaste kommentar: “No, thank´s I will compete today so I can´t eat any eggs…” sagt som svar på frågan om jag ville ha ett kokt ägg till frukost.

Så var det äntligen dags för min och Mosters EM-debut!

Vis av tidigare erfarenhet hade jag förberett en lista för dagen:

1. Rasta Moster
2. Drick vatten
3. Ge Moster vatten
4. Gå på toa……osv…..

Tack vare listan kändes det åtminstone som att jag hade lite koll:-).
Eftersom vi inte skulle tävla förrän på eftermiddagen kunde vi följa våra lagkamraters tävlingar och även vila en stund. Både Kerstin och Frida tävlade innan oss och det var såklart en fröjd att se dem in action:-) Båda var nöjda med sina insatser och jag blev superinspirerad och väldigt taggad av att se dem, jag bara längtade efter att det skulle bli min och Mosters tur.
När det var dags hade vi både Lizette och Eva till hjälp (har man mycket rekvisita så har man:-). När det var fyra minuter kvar till start blev vi insläppta i en liten hall innan den stora hallen. Där fixade jag med rekvisitan och Moster hittade kvarglömd korv högt upp på en ställning. För att lugna nerverna lyssnade jag på Tina Turners “Simply the best” och just då med en känsla av att texten passade oss perfekt:-) Så var det äntligen dags! Vi blev insläppta i arenan och Moster gjorde några glädjehopp vilket gjorde mig varm inombords. Vad kul detta är! Våra fyra minuter i ringen gick undan, Moster satte sina strumpor på tvättställningen, vilket fick publiken att jubla! Någonstans lyckades jag ge ett kommando för mycket och Moster började backa lite för tidigt. I efterhand har jag kommit på 1000 olika sätt att rädda upp situationen men just då kom jag inte på något mer kreativt än att göra en inkallning och låta henne hoppa genom armarna mot skåpet. Fjutt, liksom….vi var på banan igen men både jag och gissningsvis även domarna hade nog önskat lite ”flashigare moves”. Därefter prickade hon skeden i skålen när hon dukade och publiken jublade igen. ”Fantastiskt vad svenskarna jublar och applådera” tänkte jag, men det visade sig vara hela publiken! Förstod senare att vi varit en publikfavorit och det var riktigt kul. Poängmässigt landade vi på 0.2 poäng från en finalplats. Nu så här i efterhand känns det lite “sådär” (man är väl lite vinnarskalle trots allt 🙂 fast just då var jag så slut efter all anspänning att det mest var en lättnad att slippa fler starter.
På söndagen var det final och vår “enda” uppgift var att heja på våra lagkamrater som tagit sig dit. I HTM var det Anna Larsson och Eva Andersson och i Freestylen var det Frida Binette och Lizette Olausson. Som vi hejade på dem! ….och danskarna! Anita sa till mig att heja allt jag kunde när speakern bad de danska supportrarna att göra sin röst hörda (vad jag inte visste var att de själva inte var på plats och att de bett oss svenskar att vara ”stand-in”). Som vi skrek och applåderade! När nästa supporterlag (på 10 personer) skulle göra sina röster hörda kontrade speakern med att säga att ”danskarna” med det lilla laget på fyra personer minsann hade överröstat det stora med råge. Då säger Anita att nu måste vi skrika ännu högre för nu är det snart dags för det svenska supporterlaget att tjoa!….
img_1181
Dagen slutade med fantastiskt fina placeringar för våra svenska lagkamrater och en oförglömlig prisutdelning. Anna Larsson och Flynn tog guldet i HTM (Grattis!!!!)….. och vi grät alla av lycka när de spelade den svenska nationalsången för henne. Själv hade hon varit tvungen att åka till flygplatsen och satt i en hamburgerbar när hon fick veta….
Sent på eftermiddagen satte sig jag, Eva och tre trötta hundar i bilen och körde mot Rostock. Nu längtade vi hem så det gick lite fortare än på ditvägen. Sista biten var extremt spännande, vi hade nämligen kommit på att om vi körde non-stop och hoppade över en sista tankning så skulle vi kanske hinna med en tidigare färja mot Trelleborg. Vi lyckades och rulla på en färja med några få droppar bensin i tanken. Som tur var startade bilen när vi var framme och vi kunde rulla av och ta oss till bensinstationen vid färjelägret. Där tankade vi, rastade hundarna och körde vidare. Några timmar senare var jag och Moster hemma igen. Tillbaka efter en fantastisk resa och oförglömliga upplevelser! Tror ändå att vi båda instämmer i talsättet: ”borta bra men hemma bäst!”

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Avslutning på OEC

Dag 2 = Freestyledag!

Lördagsmorgon och freestyledag på OEC! Nu var rollerna ombytta mot gårdagen, dags för freestyledeltagarna att tävla och vi i heelworken att fixa runt omkring (och hålla nervösa tummar, alltså vad är det med att titta på som gör det så mycket värre än att tävla själv!? ). Precis som för heelworklaget hade alla freestyledeltagarna helt egna uppvärmnings- och förberedelserutiner. Vem skulle hjälpa till med rekvisitan, vem skulle säga till och hålla koll på tiden, vem skulle följa med in i slussen där man väntade de sista minuterna innan man gick in på arenan. Allt för att var och en ska känna sig så bekväm som möjligt och kunna prestera så bra som möjligt! Startade idag gjorde Nina & Moster, Kerstin & Miles, Frida & Itchi och Lizette & Gaston.

team2

Det är inte ofta alla är på samma plats, oftast sprang man mellan tävlingsarenan, uppvärmningen och “relaxarea” som lagets hemmaplats kallades.

team1

Även idag var svenskarnas starter väl utspridda under dagen och det blev en lång och spännande tävlingsdag!Extra spännande när det visade sig att flera ekipage hamnat på prick samma poäng och alltså fick särskiljas via en enskild bedömningskategori. Hur vanligt kan det vara liksom! Fyra ekipage som hamnade på 23,0 däribland Frida och Itchi. Ett av de fyra ekipagen skulle hamna på plats 11 och missa finalen precis… Hu, det var nervpirrande innan allt var klart där!

unnamed

Kerstin och Miles.

rakna

Räkna, räkna, räkna… Många resultat blir det under ett mästerskap att hålla koll på!

När allt till slut var klart visade det sig att Sverige fått med två freestylekipage i finalen: Frida och Itchi och Lizette och Gaston! Och inte nog med det, Sverige tog LAGSILVER i freestyle! Wow! Snacka om att det gått bra hittills: fem svenskar i de individuella finalerna, ett lagguld i htm och ett lagsilver i freestyle, spännande inför sista dagen milt sagt!

Publicerad i Kerstin & Miles, Lizette & Gaston, Nina & Moster, Tävling | Kommentarer inaktiverade för Dag 2 = Freestyledag!

Första tävlingsdagen

I fredags var det dags för våra HTM-vänner Anna Larsson, Anita Axelsson och Eva Andersson att tävla. Egentligen kunde det lika gärna ha varit jag som gjorde fyra EM-starter, för attans vad nervös jag var! Vi hade ett litet schema med förberedelser för varje ekipage. Lizette Olausson och Ann-Sofie Zetterljung hade superkoll på att våra tävlande skötte sina förberedelser som de skulle, Kerstin Eklund räknade poäng och rapporterade löpande hur det såg ut poängmässigt och själv upptäckte jag en helt ny talang hos mig själv. Jag kan heja och skrika så att det låter som 100 hejande svenska supporters istället för fem:-) Generellt kändes det som att tävlingsmiljön var ganska tuff för många av de tävlande hundarna (trots att jag var knäpp tyst under pågående lopp:-). Långt ifrån alla kunde visa upp sin “allra bästa sida” men så blir det kanske när det är långa resor, många intryck och mycket nerver hos ägarna. Men det var också flera helt fantastiska nummer, våra svenska bland annat! 🙂 Så inspirerande att man fick både gåshud och tårar. Kom till och med på mig med att fanatisera om att Moster och jag ska börja träna HTM. De svenska startande var utspridda över dagen och mellan starterna hann vi både äta lunch, promenera och vila. Resultatmässigt gick det fantastiskt bra för vårt svenska lag! Kerstin räknade ut att vi tagit guld i HTM! (Visst är det lustigt att vi säger “vi”, heja oss liksom, fast vi inte ens har tävlat…”) Hon var rätt säker på att hon räknat rätt, bjöd oss på Champagne och det blev en helt oförglömlig kväll. Heelworkgänget hade presterat, nu var det bara Freestylegänget kvar…… Som Anna sa “nu är det er tur att leverera, hur svårt kan det va?” /Nina Roegner

img_1164-640x480

Vår lagledare Kerstin räknar poäng…..

 

img_1168-640x480

En som inte bryr sig…..

 

img_1153-640x480

Vissa kämpar på tävlingsplan, andra med ostyriga pinnar:-)

img_1160-640x480

Det ska va gött att leva:-)

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Första tävlingsdagen

Äntligen framme i det lilla, lilla landet med den lilla, lilla tävlingen

Tankar från torsdagen! Dagens diskussionsämne: “hur är det möjligt att Kerstin och Frida anlände till Krieglach en timme före oss när de startade ett dygn senare??!!!” Vi fortsätter att klurar på detta…

1
Tror att jag och min hund har lite olika mål med vår vistelse i Österrike

Idag har vi varit på tävlingsarenan större delen av dagen. I förmiddags var det dags för en liten rundvandring med en av arrangörerna, Monika. När Monika fick se mig spände hon blicken i mig, sa mitt namn, kramade om mig och gav mig två kindpussar. Trots att jag är säker på att vi aldrig träffats kände jag mig både viktig och väldigt välkommen. Lite senare kom jag på att hon kanske visste vad jag heter för att det står på västen:-) Gullig är hon iallafall. Hon tog sig tid, förklarade lugnt hur allt var tänkt och planerat, svarade på alla våra frågor och visade oss var allt ifrån omklädningsrum till baren finns. Måste erkänna att jag blev lite, lite sugen på att prova ett freestyle-EM med ett glas vin i kroppen. Känns som det kunde bli riktigt kul, eller inte….

4
Rundvandring……”och här kan ni få kaffe…”

5
….och ni som vill testa att ta ett glas vin till EM-starten kan göra det här….

Vi fick även göra en “låtcheck” (har vi verkligen lyckats skicka rätt låt till arrangören?) och så fick vi hela fem minuter per hund att “testköra” på tävlingsbanan.

2
En välbehövd vilopaus:-)

För min och Mosters del gick en minut åt att lyfta in all rekvisita. Sedan tog Moster ytterligare en minut för att noga kolla upp att lite leksaksrester i själva verket inte var godis. Sedan körde vi en start med en “stor” belöning och sedan skulle rekvisitan lyftas bort för tiden var slut….Trots allt måste jag säga att det är superlyxigt att få kliva in på planen och få möjlighet att belöna med godis. Inget vi är bortskämda med men det passar Moster finfint!

3
Utsikt från tävlingsarenan!

Efter träningen gick vi tillbaka till vårt Gasthaus och åt en sen men trevlig lunch.

6
Heja Sverige!

På kvällen samlades vi åter på arenan för då var det dags för invigning. Det blev festligt värre med alla färgglada flaggor, fantastiska hundar och glada hundägare!

7
Festligt värre!

8
…och så lilla “balla” jag!

9
Här fixas det i Svenska reviret!

Vi blev också presenterade för domarna och nu håller vi tummarna för att de är lika snälla som de ser ut:-)

10
Heja Sverige!!!!

Imorgon tävlar våra vänner Anita Axelsson, Anna Larsson och Eva Andersson i heelwork. Heja dem och heja Sverige!”

Publicerad i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Äntligen framme i det lilla, lilla landet med den lilla, lilla tävlingen