På bröllop med spannet

Det är inte bara träning och tävling på schemat för spannet. Ibland behövs det lite glitter och glamour. Som en bröllopskörning. 
Äntligen var min galet bra kollega och trogna vapendragare Fanny tillbaka från sin semester. Varje team behöver en Fanny! Inte bara håller hon humöret på topp hos alla i teamet, hon är även en fena på att massera hästar och en mästarinna på att putsa utrustning vilket verkligen behövs en dag då man ska köra bröllop. Hästarna och selarna glänste så fint så jag nästan blev tårögd. Kanske är jag blödig, eller så är det för att jag vet hur mycket hårt jobb som krävs för att sela ut ett spann i det skicket. Men det är värt allt arbete när man ser glädjen hos brudparet. Tack för att vi fick hjälpa er skapa ett minne för livet! 

Hårt arbete och riktigt teamwork krävs så väl på tävling som hemma när man ska köra uppdrag. Vår Robban som styr lastbilen vid tävling rykte in och badade hästar, lackade hovar och körde skottkärran lika stabilt som lastbilen. Och när spannet kommer hem och man “bara” ska plocka av selar och städa lägger teamet bara in en växel till. Det är så otroligt uppskattat att hitta chefens fru i stallet då med grepen i högsta hugg. Jag tror bestämt att vi satte nytt rekord i hur snabbt man kan “göra stallet”. Vilket team vi är!!

Publicerad i Okategoriserade | Skriv en kommentar

Obstacle 5 DVI 2017

Obstacle 5 Driving Valkenswaard International Team DenggHinder. 5 DVI 2017 Full fart i hinder 5 tack till Al Produktionför redigering o film

Publicerat av TeamDengg den 18 juni 2017

Publicerad i Okategoriserade | Skriv en kommentar

Driving Valkenswaard International! DVI2017

På tävling i Holland med tre hästar, Gustav Vasa och en grävling
Valkenswaard, Holland. Ett hästmecka sedan länge för hoppryttarna med Stall Tops enorma anläggning. Sedan körsportens gigant Boyd Exell flyttat in tvärs över vägen har det även blivit en tävlingsplats för kuskarna att vallfärda till. Han är inte bara fantastisk på att köra den där Exell, han kan arrangera tävlingar också! Finns mycket att lära där för tävlingsarrangörer.

Med självförtroendet på topp efter tävlingen i Windsor styrde teamet lastbilen mot Holland. Med oss i lastbilen hade vi samma fyrbeningar som tidigare under säsongen. Sigge, även kallad Sigurd av kusken hade fått sin frisyr uppdaterad. När man håller på med fyrspann måste det gå snabbt att fläta, en praktisk kalufs är A och O. Tyvärr, för Sigge blev han rätt lik Gustav Vasa i sin nya frisyr men han är helt obekymrad över att han skulle kunna ställa upp i en look-a-like tävling. Och viktigast av allt, flätorna blir snygga och går snabbt att få dit! 

Väl på plats fick hästarna komma in i sina boxar i tältstallarna. Mysigt med boxar på gräs, då finns det lite extra att pilla med för att fördriva tiden. Men Mambo var långt ifrån nöjd. Han möblerade genast om inne hos sig. Med nästan 30 graders värme yrde den snustorra svarta holländska jorden runt i stallet och lade sig som ett tjockt täcke över all utrustning, hästar och inredning. Efter en halvtimme i stallet såg vi ut som om vi inte duschat på flera veckor. Kanske tur att det utvecklades till ett vattenkrig med Team Persson på spolplattan, plötsligt var vi skinande rena! Men säg den glädje som varar länge. Gissa hur mycket svart damm som fastnar när man är genomblöt från topp till tå!! Vi vet.

Varje morgon inleddes med att skotta igen groparna grävlingen (Mambo) grävt under natten. Man vet med säkerhet att det är en djup grop han har lyckats med när man måste stå på en pall för att nå när man ska lägga på huvudlaget på en häst som annars går under smeknamnet “ponnyn”. Vi slet vårt hår i frustration över att hans strumpor aldrig var vita. Efter att ha tvättat honom två gånger innan dressyren och använt alla super-duper-extra-special-gör-benen-vita-på-världens-smutsigaste-häst-medel som vi kunde gräva fram i packningen så tog vi till det tunga artilleriet – babypuder. Det är grejer det! Klarar till och med holländsk svart jord. 

Teamet vann den mycket uppskattade Grooms Award. Ett pris som går till hästskötarna i det team som presenterar hästarna i finast skick och håller snyggt och prydligt i stallet. Om det var babypudret som bärjade segern till oss eller det faktum att vi alltid hade mer svart damm på oss än hästarna det låter jag vara osagt. En sak är i alla fall säker, utan vår fantastiska praktikant Elin vete tusan om vi hade vunnit.
Men tävlingen då? Dressyren var okej. Man kan inte direkt vara missnöjd med resultatet, kusken var snubblande nära nytt personbästa, men vi känner i teamet att det finns mer där så direkt nöjda var vi inte heller. Träna vidare, helt enkelt.

Maraton gick överlag bra. Lite missar här och var, inga grova men ändå. Några gånger fick vi improvisera vägvalet, vissa föll väl ut, andra inte. Kusken har kamera på huvudet under maraton vilket är ett fantastiskt verktyg för att kunna analysera efteråt. Tip of The Day alltså om man vill utvecklas snabbt i maraton!

Precisionskörningen gick resultatmässigt inget vidare. Men det styrdes snabbt upp i den efterföljande konkörningen i lagtävlingen ProAm Challenge. Ursäker nolla på snabb tid gav en biljett till kusken och hans tyska lagkamrat till toppen på pallen lyftandes en gigantisk segerbuckla. Man ska avsluta med stil!! 

Mvh Pernillha Engström

Foto: Amy Mundell


Foto: okänt 

Foto : AL produktionFoto : AL produktion

 Foto : Pernillha Engström

Publicerad i 2017, Tävling, Valkenswaard | Skriv en kommentar

Bröllopstransport !

Fröstuna kyrka –> Södertuna Slott 

Publicerad i 2017, Borgs Gård, Bröllopstransport | Skriv en kommentar

Hinder 4 DVI 2017

Inte alla som har en privat drönar pilot på plats !  Här kommer hinder 4 ihopklippt av Anton! 

Enjoy! 

Publicerad i 2017, Tävling, Valkenswaard | Skriv en kommentar

Windsor Hinder 1

Publicerad i Okategoriserade | Skriv en kommentar

Äntligen på plats! 

Nu börjar utrustningen komma på plats och hästarna får massage för att släppa på spända muskler från resan.. 

Publicerad i Okategoriserade | Skriv en kommentar

Slutspurten mot Valkenswaard! 

Lång resa till valkenswaard #dvi #sportkörning #teamdengg

A post shared by Johan Dengg Fyrspannskusk (@teamdengg) on

Publicerad i Okategoriserade | Skriv en kommentar

Lång resa

Vi ger massor av morötter under resan för att få i hästarna extra vätska. Mycket uppskattat av gänget där bak! 😀

Publicerad i 2017, Tävling, Valkenswaard | Skriv en kommentar

Ur Guus synvinkel!

Jag föddes 2002 av okända föräldrar. Husse hämtade mig från England sent på vintern 2015.Jag tycker om att ha lugn och ro, ordning och reda. Gillar inte alls förändringar. Tycker helt enkelt att det ska vara som det alltid har varit. Tyvärr verkar inte mina människor hålla med. Det är så mycket nymodigheter som spiktäcke och klippmaskin till exempel. Alltså seriöst, klippmaskinen ÄR faktiskt farlig! Gillar inte alls. Å sen det här som husse har bestämt, att jag ska gå vid stången. På den gamla goda tiden gick jag längst fram. Jag tycker att det är betydligt mer passande att ha en ståtlig snygging som mig som förlöpare. Nä, nu för tiden får jag hjälpa Stella att dra vagnen vid stången. Det är sjukt mycket tyngre så jag lade in om löneförhöjning men inte får jag mer mat för det, snåljåpar! När jag nu kom in på ämnet mat, mitt favoritämne för övrigt, så kan jag berätta att jag bor längst ner i stallet. Som du säkert gissat så betyder det att jag får maten sist. Jag som jobbar hårdast! Men jag brukar sparka lite i dörren för att få mina människor att snabba på med utdelningen av mat. De är sååå långsamma! Men bortsett från att jag får maten sist så är det ett väldigt bra läge på min enrummare. Lugnt och skönt där nere i hörnet nära dörren så jag kan kika ut. Bara en asjobbig granne men jag gör mitt bästa för att ignorera honom. 

Förutom att äta så är mitt största intresse att skoja med mina människor. Till exempel brukar jag ta av mig benskydd och boots när de minst anar. Självklart ser jag helt oskyldig ut när dom upptäcker vad som har hänt. En annan busig grej, som jag får tacka mina päron för, är att jag har en liten vit fläck mellan vänstra örat och pannluggen som ser ut som om det är sågspån kvar i pannluggen. Den har jag lurat mina människor med många gånger.

En sak som jag gillar är när det är dags för massage och stretching. Åh, det är nästan så jag somnar. Men eftersom jag får jobba hårt vid stången så är det inte mer än rättvist att mina människor också jobbar hårt. Därför spelar jag helt hysterisk när de tar fram massageapparaten vilket slutar med att de får knåda för hand istället. Hahaha, funkar varje gång!

Två gånger i veckan ungefär går jag på dejt med Katta. Från början tyckte jag att Katta var en riktig slavdrivare men nu är hon en av mina favoritpersoner. Jag blir alltid på så bra humör av min och Kattas dejter.

Nu är vi på väg till en tävling i Holland. Sen jag fick flytta bak till stången har jag alltid ledigt på dressyrdagen. Jag låtsas att jag inte kan skritta och vips slapp jag vara med i dressyren. Väldigt effektivt knep faktiskt om jag får säga det själv. Du håller väll tummar och hovar för mig och mina kollegor i helgen!

/Mvh Guus

Publicerad i 2017, Borgs Gård, Tävling, Valkenswaard, Våra hästar | 1 Kommentar