Tänk efter när du väljer kattvakt!

Såhär till julen så är det många som behöver åka ifrån sina katter där hemma och ser då till att skaffa kattvakt som kan se till katterna.

Även om det är en vän eller släkting så gå igenom lite regler och allmän skötsel som du vill att kattvakten ska tänka på. Vi har alla lite olika värderingar och är olika noga med saker vi gör.
Jag har fått höra en del skräckexempel som gör att jag nu vill påminna alla om att faktiskt prata igenom allt innan du lämnar över ansvaret.

Det du främst bör tänka på:

  • Kattvakten kan gärna få göra lite mer än att bara skopa i lådorna och ge mat/vatten, se till att kattvakten förstår varför lite bus och/eller gos är nödvändigt för kattens sociala liv.
  • 2 gånger om dagen bör katter ses över enligt de djurlagar vi har i Sverige
  • (VIKTIGT) Kattvaktens ansvar när du är borta är att se över katternas hälsa. Om något tyder på att nån katt inte mår bra så ska du kontaktas och om det behövs ska kattens tas till veterinär snarast.
  • Kattvakten ska självklart även ta hänsyn till personligheten hos dina katter. Om du har en katt som är lite rädd av sig så bör du berätta det så kattvakten kan vara lugn och försiktig. En sak många skygga katter ogillar är ljudet av skor inomhus och prassliga jackor så berätta för kattvakten att det är önskvärt att denne tar av sig ytterkläderna.

Och det finns ju olika sätt att se till att katterna har det bra när man är borta, antingen att lämna på kattpensionat/hotell eller att lämna katterna hos kattvakt eller den allra bästa varianten som är att låta en kattvakt komma och titta till dom i sitt eget hem.

Ha en säker jul där du kan koppla av genom att ha valt rätt kattvakt för jobbet!

Publicerad i Josephine tipsar, Okategoriserade | Taggad , , , , , | Skriv en kommentar

Såhär handlar jag kattleksaker

Det är likadant varje gång jag går in i en djurbutik och viker av till kattleksakerna, jag vet ju min rutin men av nån anledning så tänker jag att jag ska agera annorlunda varje gång.
Med tanke på videon i min förra post så skulle man inte kunna tro att det är såhär det går till när jag är i en djurbutik.

Jag tittar på alla de färgglada leksakerna och ögonen börjar dra åt olika håll till de leksaker som mina ögon vill titta på. Jag vill riva ner alla och ta med mig hem, men av nån anledning så låter det såhär i skallen:

 

“OMG den(!!) var gullig….men det där glittret kommer nån tugga i sig och det kan fastna i halsen. ÅH DEN! Neee gummisnoddarna är ju rena dödsfällan för ungarna. Okej den HÄR måste vi ha……om den inte hade snören som hängde ifrån den.”

Vad handlar detta om? Har jag gått och blivit föråldrad nu eller??
Moroten som ligger där framför Cookie är megastor och tråkig – men säker! 😀 hahaha

Publicerad i Okategoriserade, Tankar och funderingar | Taggad | Skriv en kommentar

Man kan inte ha för många kattleksaker…..eller?

Publicerad i Okategoriserade, Videos | Taggad , , | Skriv en kommentar

Kattsäkra julblommor

Det var ganska många år sedan jag hade nån form av julblomma alls hemma, för att det är enklast så pga att nästan alla är giftiga för katterna. Men i år så har jag bestämt mig för att jag saknar lukten av hyacinter för mycket för att inte ha några hemma – så man får vara lite pysslig istället!

Jag har stoppat i 3st hyacinter i en större glasvas (tror den är köpt på Granit om jag inte minns fel) i botten la jag lite lecakulor och runtom själva lökarna har jag satt grön mossa.

Kattsäkert, vackert och ljuvligt doftande!

Publicerad i Josephine tipsar, Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Glad andra advent

Glad andra advent allihop!
Kom in och prata kattmat med mig mellan 18-20 ikväll (varje Söndag) på www.catwhisperer.se

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

FULL FRYS!

Bästa känslan i världen när kattmaten är påfylld. Okej, kattsand är också bra härligt att ha påfyllt ordentligt, men kattmaten. KATTMATEN!

Som vi alla lärt oss nu så handlar jag aldrig kattmat för en vecka framåt, inte egentligen heller för en månad utan hellre 2 månader *smile*

Denna gång fylldes frysen med rå köttmix ifrån VOM. Jag kommer att börja ge dom det nu varje dag istället för bara ibland och redan efter att ha gett dom mer kontinuerligt ett tag så känner man på lukten av avföringen att det gör skillnad 😀
Jag blev så himla glad när jag såg att VetZoo.se hade ändrat så man inte längre måste köpa så många korvar för att få handla dom, nu är minimum 29st och det är ingenting för mig som gillar att handla mycket i stöten =P

Jag gillar min köttkvarn men nu ska den få vila lite, och katterna verkar gilla denna köpta mat mer än mina senaste egna mixar (LOL)

Vuxna och bäbisar får detta nu varje kväll och annat till frukost och lunch.

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , | 2 Kommentarer

Vi börjar dagen i en stor hög på golvet

Mysmorgon med täcket på golvet, kattungarna tynger ner alldeles lagom så jag känner mig omfamnad. Just nu tänker jag inte att jag vid nåt tillfälle måste resa mig upp, det får bli ett problem för framtiden

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , | Skriv en kommentar

Enda obokade kattungen är den mest populära på Instagram

Himla intressant tycker jag. Epix har varit den som alltid fått flest likes på Instagram och som de flesta har “aaaaw”:at sig mest över pga hans söta trötta look och lite tok-fjantiga beteende som sin far.

Men han är den som jag helt enkelt inte hittar rätt hem till! Titta på det här fejset, hur kan man välja bort honom??!!

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , , , , , | Skriv en kommentar

Det är svårt att vara etisk ibland

Etik är en teoretisk och kritisk reflektion över moralen, och här snubblar jag ibland som hängiven kattmamma.

Mina katter, och troligen de flesta katter överhuvudtaget, älskar kattleksaker som är gjord på äkta skinn och/eller päls. Det är även mer naturligt för dom att leka med. Plastpäls är ju människans påfund.

Men när man är djurvän och verkligen vill måna om alla djur och att inget djur ska fara illa osv, hur kan man göra det samtidigt som man ger sina katter rått kött och kattleksaker av äkta skinn?
Det är en allvarlig fundering som jag har och undrar om nån har lite mer insikt i denna typ av produktion av kattleksaker?

Kommentera gärna!

Publicerad i Okategoriserade, Tankar och funderingar | 1 Kommentar

Kattens dag och första advent

Idag är det både Kattens Dag och första advent, jag hoppas ni firar med kattsäkra ljus och tonfisk!

Mitt bästa tips på Kattens Dag är att kika in där du vanligtvis köper kattmat, kattleksaker osv och se om de har några erbjudanden du kan ta del av. Jag är inte ett fan av att okynneshandla men gillar att shoppa smart.

Här bjuder jag på lite bilder av min vackra Windi Mountain

Publicerad i Okategoriserade | Skriv en kommentar