LOL! Rolig katt i kamerarullen

Lämna en kommentar till LOL! Rolig katt i kamerarullen

Jag är säkert inte ensam om att ha mobilen full av kattbilder?
Då och då dyker det upp en och annan ”rolig katt” ibland mina bilder och denna gång var det Velina som inte riktigt blev så rolig men hon byggdes ihop till hel vilket i sig var lite lustigt.

Det är alltså två skillda bilder som när de hamnade under varandra så passade de ihop. Jag skulle fota tassarna på henne kommer jag ihåg 🙂


Lilla kattungen Jacque

Lämna en kommentar till Lilla kattungen Jacque

Ibland kan det vara passande att äta på köksbänken, långt ifrån de andra huliganerna. Speciellt om man har haft lite ont i magen nyss och nu behöver mumsa i sig så mycket god mat som möjligt för att komma ikapp.

Jacque åt från mamma Niras mjölk medan hon löpte och det gjorde honom lite dålig under några dagar så nu får han äta några fler måltider än de andra och det gör han på köksbänken medan jag kollar honom <3

När de är och har varit lite dåliga i magen så pausar jag lite med färskfoder till dom och ger Bozita våtfoder med lite kokt torsk.


Är 35år gränsen för att öppna Bozitalådor? (AJE!)

Lämna en kommentar till Är 35år gränsen för att öppna Bozitalådor? (AJE!)

Helt plötsligt från ingenstans så kan jag inte längre öppna Bozitalådorna som man ska. Jag öppnar 8st lådor om dagen och det tog mig ett par dagar med smärtsamma försök att öppna lådorna som vanligt men jag fick ge upp.

Kanske är det just denna batch som har sämre perforering? Det kanske bara är önsketänkande för nån som varit i ålderskris i exakt 10år nu.

Det känns lite tungt, men det får bli saxen från och med nu.


Städdag med biologiskt rengöringsmedel

Lämna en kommentar till Städdag med biologiskt rengöringsmedel

Städfredag igen och för att ibland växla av med ångstädningen så använder jag biologiskt allrengöringsmedel från NATUR-ligt rent som bryter ner organisk smuts vilket är det vi har mest av här 😀

Med 9 katter och 3 kattungar så är det KONSTANT fläckar på golven som måste städas bort. När jag inte våttorkar så använder jag deras luktsanerare på en fuktig trasa och gnuggar bort fläckar både månad och tisdag och onsdag och tors…..osv

KATTER SKITAR NER!
Men vilken tur att jag älskar att städa 🙂


Gott Nytt År från oss!

Lämna en kommentar till Gott Nytt År från oss!

Jag avslutar 2019 med lite feber och ser fram emot ett färskt 2020 som ska innebära detta för oss:

  • Minst en av mina kattleksaker ska ut i den fysiska handeln och sponsra Djurskyddet Sverige i samma veva.
  • Vilda och Lillasyster ska bli mammor till sina första kullar <3
  • Jag ska hägna in hela vår baksida så katterna kan springa fritt ute i sommar.
  • Inleda en ny kurs i beteendevetenskap (Katt såklart)

Och som vanligt fortsätter vi att dela med oss av alla våra dagar här i bloggen och på Instagram (@fjarilflickans)

GOTT NYTT ÅR från mig, Muffin, Kanel, MoMo, Cookie, Nira, Vilda, Monti, Lillasyster, Toffee, Pixie, Jacque och Velina


Hur få lådor mat innan PANIK??

Lämna en kommentar till Hur få lådor mat innan PANIK??

Få som i hur litet antal.
Jag tittade på mitt lager av kattmat och insåg att det vart lite småpanik att beställa nytt. I skåpet finns just nu ca 98st lådor med Bozita våtfoder och det innebär att det finns en risk att det hinner ta slut innan det nya hinner komma.

Jag ger just nu ca 7-8 lådor av detta om dagen, så det innebär lite under två veckor av mat i lager vilket ger lite spelrum för Vetzoo att leverera utan stress 🙂

Jag tror jag har missat ge er alla min rabattkod hos Vetzoo.se som kan användas på allt (observation för deras egna villkor ang rabattkoder)

Skriv kod: fjarilflickans10 i kassans rabattkodsfält när du handlar så dras rabatten av.


Kattungarna har fått riktig kattsand

1 kommentar till Kattungarna har fått riktig kattsand

Äntligen!(!!!)
Det jobbigaste med att använda papperspellets till kattungarna är att det inte är lika lätt att städa som klumpbildande sand. Nu är de 7 veckor gamla och har äntligen fått Cattia kattsand som jag alltid använder till mina vuxna.

Vet ni vad jag skulle önska? Eller finns det kanske redan…. en metallsked med skåror i. Jag tycker det är enklare att rensa deras låda med en matsked men det enda dumma är att sanden inte faller igenom den.
Är det nu ska jag sätta mina kreativa fingrar i bruk och borra hål i en helt vanlig matsked kanske??

Cattia kattsand till kattungarna

Cattia kattsand från Best Friend är den enda sanden som kan klumpa fertil kattkiss så snabbt och klumparna blir så fasta. Kan verkligen rekommendera den varmt.

Nu är det dags för kattungarna att börja få springa fritt i huset så jag hoppas dom kan börja gå i de större toalådorna eftersom de nu kommer känna igen sanden. Annars blir det nog några olyckor fram tills de lär sig 😀


Jag kan inte ikväll, min katt har mjölkstockning.

Lämna en kommentar till Jag kan inte ikväll, min katt har mjölkstockning.

Med 3 dagar kvar tills min 35-årsdag så inser jag att vissa saker går inte att stoppa från att hända. Jag sitter i ett hus med 9 katter och 3 kattungar och ångrar inte ett enda beslut jag nånsin gjort i livet!

Det är Lördag och jag stannar inne med Nira som har mjölkstockning (erkänn att varenda människa nån gång gett upp drinkar ute för detta??)

Här kommer en video som visar hur du kan hjälpa en mamma som har mjölkstockning. Dela gärna för denna video finns ej tillgänglig offentligt på Youtube.

Mjölkstockning hos kattmamma – såhär kan du hjälpa henne