Coronaviruset – såhär gör jag inför kommande kattungebesök

Lämna en kommentar till Coronaviruset – såhär gör jag inför kommande kattungebesök

Det är helt klart en annorlunda vardag vi lever i nu, och vissa har det tuffare än andra. Jag som jobbar hemma och inte är social by nature har inte behövt göra så mycket ändringar i vardagen men jag vill inte ta några onödiga risker.

Därför kommer jag inte att ta emot kattungebesökare till de två kullarna jag har nu, detta skulle innebära att jag möter 7-8 familjer, totalt 20-25 personer under en kort tid, och det skulle vara att utsätta sig för risk.

De intressenter som hör av sig kommer jag därför istället att prata med i telefon som första kontakt utöver eventuellt mail osv, så att vi får lära känna varandra lite och jag kan ta reda på hur familjens liv ser ut och på så sätt hjälpa till att rekommendera rätt kattunge.
De flesta följer oss redan på Instagram så där kommer det vara lätt att följa den kattunge man sedan har bokat, men utöver detta så kommer jag hålla kontakt med familjerna och skicka bilder/videos osv och speciellt till de som inte använder sociala medier.

När det sedan är dags att hämta sin kattunge så blir det ett ganska kort besök där vi redan gått igenom allt via telefon/sms/mail så papper kommer att skrivas, man får stamtavla, besiktningsintyg osv och sedan får man ta hem sin kattunge.

Som alltid så finns jag sedan tillgänglig att hjälpa om det skulle behövas under tiden kattungen ska bo in sig i sitt nya hem

Tack för förståelsen, vi måste alla göra vad vi kan för att förhindra spridningen.


Såhär markerar jag mina kattungar

Lämna en kommentar till Såhär markerar jag mina kattungar

Ragdoll är en maskad kattras, vilket innebär att alla kattungarna föds helt vita. Färgen börjar dyka upp redan efter några dagar men en ragdoll har egentligen inte sin fulla färg förrän efter ca 3-5 år.

Jag markerar kattungarnas svanstippar för att hålla reda på dom

Man kanske undrar VARFÖR man ska markera dom alls.
Det görs så att man ska kunna hålla koll på hur varje kattunge ökar i vikt och skulle nån av dom få problem så kan det vara svårt att hjälpa rätt kattunge om man inte vet vem av dom man ska hjälpa när man släppt ögonen ifrån dom.

En annan anledning är för att kunna särskilja dom redan från nyfödd och på så sätt kunna berätta för den nya ägaren hur dens kattunge var redan som bäbis. Det blir personligare helt enkelt och det gillar jag.

Jag använder ett nagellack som inte innehåller massa otäcka kemikalier och som torkar väldigt snabbt (detta är även anledningen till att jag själv använt detta nagellack i många år) Märket heter ZOYA och finns i regnbågens alla färger.

När jag markerar ungarna så gör jag det på svanstippen, av två anledningar:
1. Kattmamman tvättar sällan där så markeringen får sitta kvar ostört.
2. Jag kan hålla koll på ungarna hur de äter osv utan att göra mer än leta reda på deras svans och då kan de i stort sett alltid fortsätta med vad de än gör för stunden utan att bli störd av en nyfiken människa 🙂


Dags att skola om plantor i Bozitalådor

Lämna en kommentar till Dags att skola om plantor i Bozitalådor

Nu var det dags igen!

Bozitas tetraförpackningar är perfekta plantkrukor

När de lurviga bäbisarna mår bra och sover så passar jag på att ta hand om mina gröna bäbisar. Varje dag får jag 9 nya ”krukor” att så i eller skola om småplantor i. Bozitas tetraförpackningar är perfekta för detta.
Jag håller på att spara ordentligt med lådor nu till luktärterna jag ska så snart, dom vill ha mycket plats nedåt så Bozitalådorna passar utmärkt till dom.

Jag älskar Akleja

Man får int va dum, int!


Vi har kattungar igen!

Lämna en kommentar till Vi har kattungar igen!
Vilda födde 4 fina bäbisar den 9:e Mars 2020

Jag hade allt redo, Vilda var beräknad att föda runt den 10:e-11:e Mars så min plan var att hela måndagen den 9:e så skulle jag städa hemmet ordentligt och jobba klart allt jag behövde för att eventuellt kunna ”ta ledigt” när hon skulle föda.

Klockan 05:30 natten till måndagen så vaknar jag och lyssnar efter ljud, jag hör ett slickande men inget som är alarmerande men eftersom jag ändå är vaken så kan jag resa mig och titta till Vilda.
Hon ligger i bolådan nedanför sängen så jag stoppar in handen och klappar henne och hon sätter igång och spinna högt direkt. Medan jag klappar henne så börjar hon plötsligt krysta.

VÄNTA HÄR, STOPP!!

Okej, kaffe…hinner jag göra kaffe?
Nu börjar de andra katterna vakna och komma till mig för att säga heeeej ge mig frukost. Min hjärna har helt klart inte satt igång ordentligt ännu för jag vet inte vad jag ska göra först.
Jag tittar till henne igen och hon verkar också vilja ha frukost så jag tänker, okej…. phu… nu gör vi som vanligt. Jag sätter på kaffe och medan det puttrar så blandar jag deras frukostmat och ger alla. Vilda äter med glädje hon med.

När allt detta är över så kan jag sätta mig med henne vid bolådan med min kopp kaffe och strax därefter kommer första bäbisen.
4 bäbisar kommer med ca 20-40 minuters mellanrum och allt går bra.

Fjuh! Varför har mina katter börja föda mitt i natten helt plötsligt för??


Min rutin för att kånka kattsand hemma

Lämna en kommentar till Min rutin för att kånka kattsand hemma

Okej, på allmän begäran kommer här min rutin för hur jag gör med kattsandssäckarna hemma.

När jag beställer på Ica så tar jag 90st säckar åt gången och ställer in dom i garaget.

Massor av kattsand. Cattia såklart!

Men garaget är långt ifrån kattlådorna som är på övre plan.
Så först bär jag ut några säckar till hallen nere i källaren, och eftersom man har ett par 3-5-10 katter som alltid ska vara med så måste dörrar stängas mellan varje handfull säckar man tar. Så japp, det tar en stund bara att få ut dessa hit.

Nu ska de upp för trappan.

Och där ställer jag in de i en tom garderob jag har i närheten av de 5 kattlådor jag har på denna våning. Ibland öppnar jag två-packen och klipper upp påsarna innan jag ställer in så att jag bara kan ta en redo påse när jag vill och fylla på. Men jag vet inte om det sparar nån tid direkt, jag fyller normalt på med ca 6 påsar åt gången.

Jag fick ont i ryggen bara av att skriva detta =/ Kan man ha en pojkvän ENDAST för det tunga jobben med att ha katt? Och sen liksom ställa in han i garderoben tills nästa gång?


Kalla tassar och varmt hjärta

Lämna en kommentar till Kalla tassar och varmt hjärta

Helt plötsligt vaknade vi upp till en vit värld i Söndags och det kändes som en stor MEGAKRAM när man gick ut i den fantastiska vita tystnaden.

Det blev inte så kallt på dagen så jag tänkte att katterna kunde få känna på snön lite. Deras tassar var alldeles knallrosa av kyla men de hade roligt och jag blir så glad så jag spricker när jag ser hur mycket de gillar att få vara ute nu

Monti i snön
Kanel är smart och värmer tassarna på odlingslådan med glastopp
Pixie möter snön för första gången

En frusen morgon vid återvinningen

Lämna en kommentar till En frusen morgon vid återvinningen

Jag undrar just om de har fått börja tömma kontainrarna med kartong oftare sedan jag flyttade hit. Varje vecka åker jag ca 2 gånger med en överfull pappåse med tomma Bozitalådor (för att inte tala om resten av kartong jag kastar)

Och nu har dom felaktigt hämtat ett av mina två gröna sopkärl utanför huset så det blir spännande att se hur jag gör med all kattsand som behöver slängas inom de närmsta två veckorna. Min plan är att ibland använda småpåsar så att de hamnar i tomrummen i det kärlet som nu kommer bli överfullt tills de lämnar tillbaka mitt andra kärl.


Nu springer dom fritt och säkert

Lämna en kommentar till Nu springer dom fritt och säkert

ÄNTLIGEN!!!!
I så lång tid har jag drömt och haft som högsta önskan att ge mina katter en stor och säker trädgård att få springa fritt i.

Hela trädgården är nätad så katterna kan springa fritt

Det tog 3 dagar och en vän med muskler som hjälp. Vi jobbade riktigt bra tillsammans och jag vill påstå att det var det goda samarbetet som gjorde att vi fick så mycket gjort på endast 3 dagar (2,5 dag för att vara exakt)

Dag 1 borrade vi 35 hål i marken med en jordborr på 20cm bredd. Det gick snabbare än vi trodde och innan lunch var dom hålen redan färdiga. Jag hade hyrt borren i 2 dygn men kunde lämna tillbaka den redan samma eftermiddag.

En jordborr snabbade på arbetet enormt
Man kan tro att jag har mullvadsproblem 🙂

Eftersom det var så mycket dag över så gick vi vidare till nästa steg som var att såga till reglarna och sedan börja gjuta ner dom i hålen. Vi gjorde klart 21st stolpar den dagen och tog sen välförtjänt vila. Jag vart nästintill död klockan 18:30 på kvällen 😀

Jag köpte tryckta 70x45mm reglar i 4,20m längder och kapade på mitten
Betongen vi använde var blandningsfri vilket också snabbade på det hela

Dag 2 satte vi resten av stolparna i marken och började sedan sätta nätet på de stolpar vi satt ner dagen innan.

Det gick åt lite över 100m nät runt hela trädgården

Igen, sammarbetet var KLOCKRENT mellan oss, på alla delar av detta. Här sätter vi nätet på stolparna och medan han drar för att spänna nätet på varje ställe jag ska fästa det så fäster jag med klammer.

Denna gång köpte jag fel nät men tror att detta var bra att forma vilket det förra jag köpte inte var. Detta var dock tunnare så jag hoppas det inte blir nåt problem i framtiden. Detta är 0,7mm i tjocklek och det förra jag köpte var 0,9mm tjocklek – BLI INTE LURAD, det är enorm skillnad på dessa två! Maskorna i detta är 19mm och jag köpte det på VidaXL.

Bakom min långa granhäck satte vi nätet utan stolpar i marken och jag ville verkligen undvika att sätta klammor i granarna så vi använde oss av grenstumpar som stack ut (efter att jag klippt allt detta hela vägen nån vecka före) och jag gick även efteråt och puttade upp bös som låg längs med hela gången, så att det höll fast nätet nertill och stoppade alla eventuella glipor.

Jag kommer såklart att visa mer av detta as we go och nu ser jag bara fram emot att ge katterna sin frihet att få springa fritt i vår, sommar och höst (och säkert lite i vinter med om jag känner Kanel och Muffin rätt)