Balkongen är kattsäkrad och redo! *bildbomb*

Äntligen kom lite sol så jag kunde avsluta innätningen av balkongen utan att frysa ihjäl 🙂

Nu sitter nätet på plats och balkongen är säker och redan testad. Det får bli en bildbomb! Om du vill se lite videos så kan du besöka oss på Instagram, vi heter @fjarilflickans där och om du inte har Instagram så kan du kika in här: www.instagram.com/fjarilflickans

Kom ihåg att det alltid är säkrast att näta in din balkong om du vill kunna släppa ut katterna ibland, dels så är dom säkra (halvkorta fall kan göra otroligt mycket skada också) men även kan du pusta ut och inte tänka på att ha stenkoll på dom när de befinner sig på balkongen. Det finns många olika varianter när det kommer till att säkra sin balkong, jag råder dig att googla och söka på Pinterest för att hitta tips om hur du gör med din utformning på balkong/veranda.

DSC_6974 DSC_6989 DSC_6992 DSC_6994 DSC_6997 DSC_6999 DSC_7002 DSC_7005 DSC_7022 DSC_7019 DSC_7025 DSC_7029 DSC_7031 DSC_7034 DSC_7038 DSC_7036 DSC_7037

Publicerad i Fotobomb, Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Nytt år, nya rutiner

Vi kämpar på i flytt-oredan, som visserligen förbättras dagligen, men man vet sällan hur mycket grejer man har förrän man flyttar.

Idag har jag påbörjat projektet med att sätta upp kattnät på balkongen på övervåningen, så att de kan få komma ut och lufta sig där ibland och hålla mig sällskap i vår när jag sitter och dricker mitt morgonkaffe i solen 🙂 Det var dock väldigt kallt idag, så jag sätter upp nätet i omgångar så jag får värma upp händerna emellanåt.

En av (många) bra förändringar med denna flytt vi gjort, är att det finns fler möjligheter att sätta upp lite fågelmatare både på balkong, altan, trädgård men även fönster – så jag undrar om det finns nån som kan tipsa om bra fågelmatare som fåglarna gillar?

Nu står dom strax bakom mig och slipar ett räcke i min trapp här hemma, så jag lär väl gå och lugna kissarna lite tror jag 🙂

dsc_6946 dsc_6952 dsc_6902 dsc_6954 dsc_6940

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Vi bor i flyttkaoset än

Jisses vilken flytt/jul det varit. Jag har haft utmattningsfeber och nu kom förkylning + feber bara några dagar efter.

Vi trivs redan bättre i nya hemmet än i förra, trots att vi bor i ett kaos just nu. Katterna kände sig hemma otroligt fort, och jag försöker hinna med att jobba, fixa och bygga kattdörrar med de få timmar vi har på dygnet.

Jag måste visa den fina julklappen MiMi fick (fodervärd till Whoopsie och Thea)
En tröja med extra stor ficka att lägga kissarna i 🙂

photo-2016-12-28-19-43-26

Publicerad i Okategoriserade | Skriv en kommentar

Vi packar ihop katterna och flyttar till Örebro

I skrivandets stund sitter jag med laptopen på golvet då skrivbordet är nedplockat i flyttlådor. Cookie kommer med en leksak som jag måste kasta till henne mellan varje mening som skrivs här xD

I Fredags kom beskedet jag har väntat på sedan slutet på sommaren, vi ska flytta katter, bohag och företag till ett radhus i Örebro! Det är så underbart detta och precis vad jag behöver, jag gör sällan saker för mig själv men detta gör jag utan dåligt samvete.

Katterna ska så småningom få en rastgård i trädgården och dessa projekt ser jag fram emot att visa er.

Om mindre än 2 veckor går flyttlasset härifrån, så jag kommer ta en liten kort paus i bloggandet för att packa och städa och allt vad flytt innebär, så ses vi igen strax innan jul! 🙂

Publicerad i Okategoriserade | 1 Kommentar

Hjälp katter en dag som denna

Visst är det fantastiskt att katten har en alldeles egen dag varje år? Det är en dag då katter verkligen kan lyftas till skyarna där de hör hemma, på en megahög piedestal helt enkelt!

Vill du göra en skillnad för utsatta katter så är denna dag perfekt för detta.

3

Detta enkla armband kan du bära runt din handled och bli påmind om att du faktiskt gjorde skillnad. Pengarna går till att hjälpa hemlösa katter.
Armbandet finns på www.agriashop.se

Här kommer Cookie med denna fina present till mig 🙂

Publicerad i Josephine tipsar, Okategoriserade | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Muffin och jag gör Podcast

Imorse åkte Muffin och jag iväg för att medverka i en podcast tillsammans med Agria som handlade om diabetes hos katter. Jag har själv ingen erfarenhet om drabbade katter (tack och lov) men vi talade om bl a kost och övervikt som leder till diabetes och där har jag ett och annat att säga 😀

Denna info är något alla kattägare bör ta del av, för ett-tu-tre så kanske ni drabbas och hade kunnat stoppa det i tid om man bara hade lite allmän information om detta.

Podcasten kommer eventuellt inte ut förrän nästa år, och jag lovar att länka till den så fort den finns online att lyssna på.

Muffin hade även sitt att säga – ofta! haha

photo-2016-11-24-11-06-14 photo-2016-11-24-10-12-26

Världens bästa Muffin <3

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , , | Skriv en kommentar

Räknar klor

Nån mer än jag som har dille på att räkna varje trimmad klo som hamnar på golvet vid kloklippning? 😀 Jag lägger mig på golvet med ficklampa och ska hitta varje liten bit! Ingen aning varför, det blir en lek att inte missa en enda!

Publicerad i Okategoriserade, Tankar och funderingar | Skriv en kommentar

Vacuumpåsar 4 president!!

Jag älskar förvaring i alla former!

Nu är det såhär att jag har alldeles för mycket katt-filtar och katt-tyger. Japp. Katt-tyger. Jag köper på mig så mycket fina tyger som jag har när jag fotograferar katterna året om. Det har tagit upp mer än två hela garderober här hemma.

Nu hade jag tänkt lägga undan de flesta ett tag så att jag kan använda platsen bättre. Så jag köpte ett par (ca 20st…hoppsan) vakuumpåsar, och vilket hallelulja-moment jag fick!

Se vad lite plats det tar

photo-2016-11-11-13-10-59 photo-2016-11-11-13-33-22 photo-2016-11-11-13-26-03 photo-2016-11-11-13-13-46

Jag har köpt lite olika vakuumpåsar, dessa är ifrån Jysk och är väldigt billiga
Klicka här för att köpa vakuumpåsarna hos JYSK

Publicerad i Josephine tipsar, Okategoriserade | Taggad , , | Skriv en kommentar

Kattägare som gör mig ledsen…

Jag borde egentligen gå ur alla grupper och forum där man diskuterar katt, men samtidigt så hjälper det mig att lära mig om vilken information som saknas hos kattägare och som jag vill hjälpa till att just informera om.

Varje vecka ser jag flertalet inlägg online där kattägare inte tar sitt ansvar som beskyddare för sina svansbarn.

Imorse läste jag om en tjej som har några katter, bl a två OKASTRERADE hanar och alla går ihop. Hon har fått åka till veterinären pga otäcka sår mellan pojkarna. Folket tipsar om att kastrera pojkarna, helt rätt för detta kommer med största sannolikhet stoppa alla problemen hon har just nu.
Varpå hon säger att hon inte har råd med kastrering……….. jag pausar här och tillåter utrymme för att chockas! =O

Jag är fullt medveten om hur det är att vända på slantarna, men har man en katt som bara är 6 månader gammal så har man nyligen tagit HELT FEL beslut att skaffa en ny katt när man inte har råd att sköta dom man redan har!!
JAG KOKAR!!!

Just nu sitter jag och letar efter kliniker i hennes stad där jag kan ringa och eventuellt boka in henne och själv betala för det, så hon bara kan åka dit. Jag tål inte att se detta.

Publicerad i Okategoriserade, Tankar och funderingar | Taggad , , , , | 1 Kommentar

Innan snön kom *fotobomb*

POFF så blev det vinter! Men förra veckan tog jag med Brownie ut i höstskogen och passade på att fota honom lite. Han har inte varit ute så mycket så vi ska börja träna honom lite, skulle dock säga att det inte behövdes 🙂

Han gick alltid emot mig så därför är det mest såna bilder, han nästan sprang till mig när jag satte mig på huk för att fota honom.

Min älskade Clown <3

dsc_6215 dsc_6209 dsc_6194 dsc_6201 dsc_6189 dsc_6169 dsc_6175 dsc_6159

Publicerad i Fotobomb, Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar