Lanseringen av – Stoppa Kattastrofen

Lämna en kommentar till Lanseringen av – Stoppa Kattastrofen
Nu har t o m hundarna tröttnat, vi måste alla hjälpa katterna!!

Den finaste kampanjen jag nånsin sett för katterna ❤️ Vi behöver alla dela detta och använda hashtaggen #StoppaKattastrofen för att få politikerna att GENAST ge oss en lag som skyddar katterna!

Snälla, om det är något du ska göra idag så är det att gå till Djurskyddets sida för denna kampanj och skriv under namninsamlingen för att äntligen få igenom detta! Berätta för alla dina vänner hur lätt det är att hjälpa till i detta 🙌🏼

Stort TACK till vännerna på Djurskyddet Sverige som skapat denna kampanj! Inte ett torrt öga ska finnas i Sverige idag ❤️


Kattsäkrad vas med äppelkvistar

Lämna en kommentar till Kattsäkrad vas med äppelkvistar

Alltså jag har ju inga röjarkatter kan man inte säga, dom bryr sig sällan om vad jag har står på bänkar och fönsterbrädor. Det är snarare så att de är klumpiga och tänker sig inte för.

Oftare händer det att en katt backar in i en kruka som välter än att de leker med blomman så den far i golvet.

En vas med äppelkvistar som jag knutit fast

Jag ville så gärna ta in en knippe äppelkvistar och sätta i vatten men drog mig för det först, just för att jag inte visste vart jag skulle kunna ställa vasen säkert. Jag tänkte även sätta några gummiband runt så att snöret inte kan glida ifall det kommer en oförutsedd kattrumpa backandes mot denna också 😂


4 vackra små bäbisar föddes inatt

Lämna en kommentar till 4 vackra små bäbisar föddes inatt

Det gick undan! Lillasyster visade mig att nåt var på g på kvällen men då tänkte jag att det kanske kommer bäbisar om ett dygn eller så. Jag somnade runt 23-tiden och vaknade till vid 1-tiden och passade på att titta till henne och då tvättade hon sin första bäbis!

Knappt en halv minut efter kom nummer två så det var bara för mig att klä på mig och sätta mig med henne.

Precis som sin mamma så ville hon göra det själv, och visste även precis vad hon skulle göra (med undantag på kvällen när det satte igång och hon trodde hon var bajsnödig så hon bosatte sig i toalådan en stund 😆)

Det är en unge som jag är lite orolig över för den vill inte ta tutte, är svår att stödmata och skriker väldigt högt. Men jag tror och hoppas det är av hunger. Jag ska raka magen på Lillasyster så snart jag får komma åt bättre, så hoppas jag det kan hjälpa att få fram tuttisarna lite mer 🥰🍼


Lillasyster ska föda när som helst nu

Lämna en kommentar till Lillasyster ska föda när som helst nu
Noodle (Lillasyster) är idag på dag 62

Nu är det 12 veckor sedan senaste förlossningen här hemma och den var hemsk och tog hårt på mig. Det visade sig att det skulle påverka mig mer än jag visste till en början, jag hade svåra mardrömmar om det lång efteråt och mådde inte bra.

Jag trodde jag skulle vara jätteorolig inför Lillasysters kommande födsel pga den förra men jag känner inte det. Egentligen vet jag inte varför men det känns skönt, jag behöver ordentligt med sömn innan och att kunna vara stark för henne om det skulle behövas.

Den stora filten från Agria breeder shop är helt klart populärast här hemma 🥰
Lillasyster håller bäbisarna varma på Agriafilten 😊

Lillasysters mamma Cookie ville alltid föda ensam, hon sa aldrig till FÖRRÄN ! ☝🏼, förrän hon skulle föda just Lillasyster. Hon kom till mig men jag var inte mottaglig för gos (som jag trodde hon ville ha då) och eftersom jag inte visste om att hon var dräktig så tänkte jag inte mer på det när hon gick iväg.

Sen hade hon plötsligt fött lilla bäbisNoodle helt ensam i klösmöbeln nån meter ifrån soffan där jag satt och visste ingenting.

Jag hoppas jag får vara med när hon själv ska föda för första gången nu. Sååå spännande!!


Feliway – det ÄR skillnad på sorterna!

Lämna en kommentar till Feliway – det ÄR skillnad på sorterna!
Feliway Friends är den sort som funkar hos oss

Det är lätt att vara skeptisk till feromonpluggar eftersom det kan vara svårt att veta om och hur bra dom funkar.

Jag använde Feliway Friends ett tag och av okänd anledning körde jag efter det med vanliga Feliway och tyckte jag märkte en skillnad åt det negativa, men var inte helt säker. När jag sen gick tillbaka till Feliway Friends så insåg jag hur dåligt vanliga Feliway funkade hos oss. VILKEN SKILLNAD det var när jag satte i Feliway Friends igen 🙌🏼

Så om du har haft dålig effekt med en sort, testa en annan för man märker verkligen skillnaden när man hittat rätt.

Feliway sprider feromon i ditt hem som lugnar katten vid exempelvis flytt eller när man får hem en ny kattkompis till hemmet. Jag som har 7 vuxna katter använder Feliway Friends för att ge lugn i flocken, de är inte lika benägna att ge sig på varandra när de är hungriga t ex, men främst så hjälper det mellan Muffin och Kanel som haft en riktigt dålig relation länge nu där Muffin attackerar Kanel. Sedan jag använt feromonet så blir attackerna både färre och mildare.


Mina 4 små solar *bildbomb*

Lämna en kommentar till Mina 4 små solar *bildbomb*

Jag jobbar på att kunna koppla bort dåliga tankar men även ”måsten” som inte måste vimla runt i huvudet hela dagarna.

Dessa 4 små solar hjälper mig verkligen att förstå hur bra det kan vara för mig att göra detta till en daglig rutin, även om det känns tvingat nu till en början.

Aliana och Imma myser tillsammans
Theia har lite svårt att hålla ögonen öppna
Sitta i hålet på munken
MiMo
Aliana och Imma
Imma sötnos
MiMo är en stor kille som troligen kommer bli en stor katt som vuxen
Aliana

Det här med sömn

Lämna en kommentar till Det här med sömn

Jag vet att många följt med min resa länge nu, och har sett mina inlägg på Instagram om hur dåligt jag mått senaste tiden och inte riktigt vetat varför. Jag drömmer mycket på nätterna och hjärnan verkar inte ha fått vila.

Sedan jag flyttade in sängen från vardagsrummet (som jag alltid älskat att sova i) till ena sovrummet så har det varit vajsing med sömnen och jag har flyttat runt sängen där inne på olika sätt men sömnen var dålig ändå hela tiden.

Förra veckan ringde jag till vårdcentralen för att komma och få prata om antidepressiva mediciner då jag har varit så otroligt nedstämd den senaste tiden och värst var förra veckan då jag blev riktigt rädd över mitt mående.

Samtidigt fick jag stresspåslag som gav mig utslag på halsen och i ansiktet, något jag får vid stress men mängden denna gång var massiv så jag fick antihistamin och kortison. Efter att ha ätit antihistaminerna i 5 dagar och knappt kunnat flytta ena benet framför det andra så bestämde jag mig nu för att göra nåt åt detta. Jag känner ju inte igen mig själv!??

Så jag har nu flyttat ut sängen till vardagsrummet igen och HERREJÖSSES vilken skön natt jag hade äntligen! Jag stängde av alla larm och ljud på mobilen men vaknade ändå kl 8 imorse helt utvilad och inte nån värk i hela kroppen som jag haft så länge nu.

Och från idag har jag slutat med antihistaminerna och har fått tillbaka min energi, jag känner äntligen igen mig själv igen!
Nu är jag redo för kattungar som inte låter mig ta sovmorgon längre!


Istället för tandborstning på katterna

Lämna en kommentar till Istället för tandborstning på katterna

Nä…det är inte riktigt så enkelt

Köttbitar är bra för att borsta tänderna på katter

Jag har kommit av mig helt med tandborstning hos katterna och det är dags att hitta mina rutiner igen. Att borsta alla med borste blev liksom inte av men eftersom jag alltid gav köttbitar med eller utan ben så fick dom det bästa alternativet.

När jag säger alternativ så bör du se det som ett alternativ till att inte göra nåt alls. Borstar du redan med borste? Bra, fortsätt med det! Gör du inget för kattens tänder? Då är detta 100% bättre än det du redan gör.

Råa köttbitar med feta senor är kanonbra för nybörjaren innan du går över till kycklingvingar eller t o m delar på kycklingen med grövre ben.

Råa ben är inte farligt för katten att gnaga på eller äta, men håll dig ifrån maskinkapade ben om du är lite osäker (exempelvis kotlett med ben) Tillagade ben ska du inte ge, det kan vara direkt livsfarligt.

Nöt, gris, kyckling…ge det du hittar, det som är billigt eller vad det nu kan vara som bestämmer vad du ska ge. Jag brukar köpa lådor med kött som har nedsatt pris, det kan hjälpa matsvinn samtidigt som det är prima mat/tugg till pälsklingarna 😋

Låt bli organ när du inte vet hur du balanserar det, håll dig till nötbitar, grytbitar, kotlett (nöt, gris), kyckling kött/ben eller färs av ovannämnda.