Kom och prata kattmat med mig på Söndag!

Anmäl intresse till eventet här för att få en påminnelse på Facebook när det är dags: https://www.facebook.com/events/139551940037027/

I över 4 år har jag klurat och vänt och vridit på varje cell i hjärnan för att försöka hitta en lösning på hur jag skulle kunna göra nåt jag verkligen vill göra och som gång på gång bevisas för mig att det behövs.

Jag hade en frågelåda öppen i lite över ett år och fick över 3000 frågor om katt, i genomsnitt så var det ca 8 frågor om dagen. En av de främsta frågorna var om just mat och beteendet omkring det.

Nu har jag kommit så långt att jag har lagt vissa saker åt sidan och fokuserat om, så nu vill jag börja prova om detta kan funka. Jag vill hålla i en chatt en gång i veckan som till en början kommer fokusera på kattmat och beteendet omkring det, jag kommer även styra in på rå föda som är väldigt efterfrågat.

Alltså, det jag kan hjälpa dig med är bl a (men mycket mer än så):

  • att förklara hur du övergår till en ny sorts mat
  • varför katten plötsligt vägrar äta
  • vad som är bra och dåligt för katten, och varför
  • hur du introducerar rå föda
  • och olika sorters beteendemönster i koppling till mat

Kom ihåg att mitt expertområde är beteende, jag är varken veterinär eller dietist, men kan eventuellt hänvisa dig vidare om det behövs och även återkomma med ett svar vid nästa chatt.

SKRIV NU UPP DETTA I KALENDERN!
Söndag den 26:e November kl 18:00 – 20:00
Plats: www.catwhisperer.se

Vi testar och ser hur det går, jag vet ännu inte hur mitt chattsystem klarar av många samtidigt så håll ut och tack för att du vill vara med och utveckla detta!

Sprid gärna till dina vänner, så ses vi på Söndag kväll!

 

Publicerad i Josephine tipsar, Okategoriserade | Taggad , , , , , , | Skriv en kommentar

Lite såhär känner jag för Måndag…

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Cookie tog över haj-bädden

Med tanke på det videoklippet jag visade igår, så inser jag nu att detta ta-över-beteende ligger nog i de Spanska generna! Cookie tog över hajbädden och hade inga planer på att ge tillbaka den till kattungarna *hahaha*

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning, Videos | Taggad , , | Skriv en kommentar

Muffin är ju bra rolig

Jag hade sparat undan en liten låda med små hål i, lagom för kattungarna att klättra in i och busa med tyckte jag. Muffin klampade in för att göra en säkerhetskontroll och trampade in taket på lådan direkt.

Vad säger man….

Publicerad i Okategoriserade, Videos | Skriv en kommentar

Sötchock! *fotobomb*

Kattungarna har nått den där herreguuuudvadsötaniär-åldern!

Publicerad i Fotobomb, Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , , , , , , , | Skriv en kommentar

Såhär ser det ut när jag börjar ge fast föda till ungarna

Jag filmade när jag skulle börja ge fisk till bäbisarna förra veckan, jag var inte riktigt beredd på att det skulle gå så lätt för hela grejen med videon skulle vara lite utbildande *haha*

Normalt så vägrar alla ungarna några gånger och man ser hur jag stoppar in fisken i munnen på en av ungarna i början, man gör detta för att de helt enkelt inte vet att det är mat, för det har ju “fel form”
Som ni ser så inser samma kattunge snabbt att det var supergott!

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning, Videos | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Så kom dagen – kattungarna var borta!

Ja det kanske låter hemskt, men det var faktiskt lite otäckt.

Jag vaknade och såg att en kartongklös i kattungehagen stod konstigt, den var flyttad och det måste ha varit Stefan, karln i huset som gjort det på natten när jag sov (han smög nog in och gosade med dom) *S*
När jag kommer närmare hagen så ser jag endast 1 kattunge och börjar titta runt där inne efter de andra utan att se dom. Normalt brukar de sova i kartongklösen men nu var den tom och kanske för att den var flyttad.

Jag går in i hagen och böjer mig ner i alla omöjliga vinklar och lockar på dom men inga svarta boll-ögon tittar fram som jag förväntat mig. Mamma Kanel är inte heller där och därför anar jag lite oråd här.

Sen går jag ner på nedervåningen och börjar titta runt, jag lockar på Kanel men ingen svarar.
VART FAN ÄR NI???!!!

Går in i datarummet och ser en hög med kattungar som sover omslingrade i en boll bredvid mamma i ett hörn. Plockar upp två i ena handen och två i andra medan mamma Kanel följer med mig och vi går upp till hagen igen.

När mitt hjärta slutat slå så hårt så funderar jag lite på vad som kan ha hänt här, det är lite ovanligt att de flyttar ungarna när de är nästan 5 veckor gamla.
Min misstanke är kopplad till deras vilda instinkter faktiskt, för igår kväll fick Kanel en liten leksak av äkta päls att leka med och det tar oftast fram deras naturliga instinkter precis som när de äter rått kött osv. Hon gick med leksaken i munnen fram och tillbaka framför kattungehagen precis som mamma katt gör i det fria med ett dött byte för att börja lära kattungarna att fånga sin mat.
De börjar med att ge en död mus eller fågel och senare går de över till att ge en levande så de ska lära sig att stoppa den ifrån att fly.
Kanel hade alltså hoppat in och ut från hagen med leksaken på kvällen och under natten gjorde hon detsamma med ungarna, eller ja, hon lämnade kvar stackars Tharo helt själv i hagen under natten. 🙂

Katter är fantastiska och det går inte en dag utan att jag studerar beteendet av mina egna utöver mina studier i böckerna.

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Helgens musik var köttkvarnen

Då och då när jag köper på mig lite större partier av olika sorters kött till katterna så tänker jag efter innan jag ställer mig och skär det i mindre bitar.
Jag gillar att ge dom bitar för det är det absolut bästa sättet att borsta deras tänder, men det tar på krafterna att stå i timmar och skära.

Så i helgen åkte gamla hederliga köttkvarnen fram, den är snabb och smidig och vips så hade jag några köttmixar att stoppa i frysen.

Hett tips: Att en katt ratar kött 1, 2, 9, 12 gånger betyder inte att den inte gillar det eller att du gör fel. Både du och katten gör rätt, men nån av er tappar tålamodet för snabbt 🙂
Sen finns det såklart även tips som kan snabba på processen.

Är detta något du är intresserad av att läsa lite om här? Har du testat och gett upp?
Kommentera gärna!

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , | 1 Kommentar

Fredagsinlägget fyllt med sötsaker! *fotobomb*

Åh herregud vad jag älskar kattungar i åldern 4-5 veckor!!
Mina bäbisar är nu 4 veckor gamla och de är redan duktiga på lådan. Denna kull är ovanligt snabba med allt.

Luta dig tillbaka och scrolla igenom dessa godingar på jobbet!

Publicerad i Fotobomb, Okategoriserade | Taggad , , , , , , , | 1 Kommentar

Vinnarna är dragna!

Tack till alla som deltog i tävlingen om 3 tandvårdskit ifrån VetZoo.se

3 vinnare är dragna, en Åsa, en Caroline och en Emilia. Mail har skickats ut så se till att svara på mailet med din adress så tandvårdskitet kan skickas till dig.

Håll utkik efter fler tävlingar och ge gärna förslag!

Tills dess så lämnar jag er med en bild på de pyttesmå tänderna som mina kattungar har just nu.

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , , , | 1 Kommentar