Kattleksak eller blompiedestal?

Just nu har det stora laserpekaren två jobb.

1. Underhålla kattungar så att jag kan städa undan
2. Agera blompiedestal när den inte underhåller kattungar

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , | Skriv en kommentar

Kat(t)astrofpåsar – glöm det jag skrev!

GLÖM DET JAG SKREV FÖR TVÅ INLÄGG SEDAN!

Jag hyllade kvalitén av dessa påsar ifrån Evidensia men jag vet inte det jag….
Det kan vara Måndagsexemplar, så jag låter denna otroligt irriterande skithög smyga förbi radarn och ger påsarna en andra chans.

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Forum på internet – katt vs byggnadsvård

Det är ingen hemlighet att man kliver i kvicksand när man startar en tråd i ett internet forum idag. Kattforumen som finns på bl a Facebook är bland de värsta när det kommer till ödmjukhet men jag misstänker att detta pågår inom alla intressen.

Jag trodde att jag hade sett allt, men det var innan jag bestämde mig för att fråga om råd i ett byggnadsvårdsforum på Facebook.
MAKEN TILL låg nivå bland de som verkade tro att de låg på en hög nivå.

Jag frågade om de golvsprickor/glipor vi har i vårt nya hus och eftersom jag redan vet att jag lever ett liv där det hamnar mycket avföring och diverse kattkropps-vätskor på golvet i perioder så vill jag gärna ha en plan ifrån dag 1 hur jag ska minska riskerna för att det lägger sig i springor och lukten tar över hela rum.
(såna golv i nästan hela huset på två våningar, inte möjlighet att lägga nytt golv överallt efter inflytt, avgränsning kommer göras men inte hållbart i 13 veckor osv)

Det jag inte visste var dock att jag då inte förtjänar att äga hus…

Publicerad i Okategoriserade, Tankar och funderingar | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Kan vi prata bajspåsar nu?

Jahopp då har jag rensat toalådor (se bild) 😀
Detta är ungefär hälften av de påsar som blir under en dag just nu. Många som följer oss och ser de roliga videos jag lägger ut på kattungarna säger “hur får du något gjort hemma?” och ja det stämmer, men inte för att jag gullar med kattungar utan för att jag rensar toalådor dagar i ända! hahaha

Bajspåsar ja.
Jag fick en uppenbarelse för några dagar sedan.
I säkert 5 år nu har jag kört med ÖoB´s bajspåsar som kostar 10kr för 25st när de är på extrapris (och det är då jag fyllt en rullkorg med dom varje gång) vanligt pris är nog 12-15kr

Nu senast hos Evidensia veterinär här i Örebro så såg jag att de hade bajspåsar med knythandtag och tänkte att jag skulle köpa och testa dom. (de är påsarna på bilden)
Vänta vänta vänta!! Jag missar en stor bit i historien här…

Jag har råkat packa ner mitt lager av bajspåsar i en flyttkartong och tagit med till huset – hittar vi kartongen där nu? Nej.

Så jag har alltså behövt nya rullar med påsar medan vi bor kvar i lägenheten, därav intresset för påsarna hos veterinären.
Tog hem dom, testade och gillade dom supermycket! Kvalitén är mycket bättre än de jag haft innan och jag tror de är bredare.
Nu till min uppenbarelse:
Dom är inte ens dyrare!!???!!!??!!!??!!???!!??!!!? WHAT!??

Jag satte mig med kvittot och räknade ut priset för dessa kraftigare påsar ifrån Evidensia och insåg att den totala slutsumman per påse är EXAKT SAMMA fast för bättre påsar.


Nu undrar jag – använder DU bajspåsar när du rensar kattlådorna? Eller hur gör du? Berätta i kommentarerna nedan så kan vi väl sammanställa vilken rutin som är vanligast! 😀

Publicerad i Josephine tipsar, Okategoriserade | Taggad , , , , , | 8 Kommentarer

Det lilla pipet som sa “släpp in mig!”

Som uppfödare så är man hela tiden lite på spänn när kattungarna är vakna. Om man ska tvätta i tvättmaskinen så trippelkollar man innan man stänger luckan osv.

I morse satt vi ute på altan och drack kaffe och hade dörren öppen så de katter och kattungar som ville fick komma ut och leka i gräset. När det var dags att gå in så ropade jag och lockade och en hel skock katter i alla åldrar kom springandes.
Två stannade kvar i gräset så jag plockade upp dom i famnen och gick runt och letade för att se om det fanns nån mer kvar, och det fanns det inte – trodde jag ja!

Jag stängde och låste dörren, gick iväg och började jobba och efter nån minut hörde jag ett ynkligt gnyende så jag stannade upp för att lyssna och försöka höra om det kom ifrån nedervåningen där jag var, eller om det var där uppe.

Jag vänder mig om emot hallen och ser ca 11 katter titta emot dörren och lilla smala fönstret bredvid dörren så jag mer eller mindre kastar mig på låset och öppnar dörren, där står lilla Neon och vill ju också komma in.

Vanligtvis räknar jag in alla 9 flera gånger om dagen och såhär kan det gå när man tycker att man “har på känn” att det var alla som kom in 🙂

 

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Athea brände sig på en humla

Vi har ganska mycket sommarblommor i våran lilla trädgård och det dras bin, humlor och fjärilar dit.

Imorse lekte kattungarna bland blommorna i trädgården och Athea måste ha gått på en humla för såhär såg hon ut när hon kom in

Så illa var det ju inte men det ser ju ut att ha känts lite iallafall 🙂 En lite svullen tass kan man hålla ett getöga på och blir oftast inget mer än så och går ner till sin rätta storlek tills imorgon.

Är du orolig ska du självklart ringa och rådfråga en veterinär. Telefonveterinären här hos Agria har öppet mellan 8-24 alla dagar.

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Städa klösmöbel

Nu har vi kört järnet i klösmöbeln ifrån Kattlycka.nu ett tag och kattungarna älskar att leka i hängbäddarna. Möbeln fick några hoppsan-hejsan märken ifrån kattrumporna så nu har vi städat den och det funkade väldigt bra att torka rent på tyget med vatten och fibertrasa.

Är det någon mer som tvättar rent sina klösmöbler? Använder ni något medel?

Jag har inte vågat mig på massa medel ännu på klösmöbler men det vore ju toppen att hitta ett som funkar i framtiden (utan att ge fläckar och som är säkert för katter)

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Lägenhetsvisning med 14 katter

Idag hölls det visning på min hyreslägenhet och när de ringde och bokade dag så fick de lov att anpassa sig till mina behov för mina katters hälsa kommer alltid först!

Jag stängde in alla katterna inklusive kattungar i ett av sovrummen och satte nätdörr där, på så sätt kunde se se in i rummet men inte gå in i det och släppa ut katterna.
Kattungarna är inte fullt vaccinerade än så det är viktigt att hålla bort sådär många bakterier som de kommer i kontakt med på en och samma gång.

Det gick bra och de rev inte allt för mycket där inne i rummet där de höll till.

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Varför städar jag ens….

Jag fyller på min mors pensionskassa lite varje månad genom att hon kommer och städar hos oss, det gör hon varannan Torsdag och just nu medan jag har kattungar så behöver jag städa igen redan på Lördagen efter…
Och då har jag inte ens nämnt alla sopningar jag gjort på Fredagen.

Igår dammsög jag båda våningarna igen och sen moppade jag. När jag hade moppat vardagsrummet på övervåningen så moppade jag trappan hela vägen ner och när jag ca 5 minuter efter gick upp för trappan igen så var det bajs och kattsand Ö V E R A L L T!

Ibland vill jag bara säga upp mig ifrån ansvaret som kommer med att vara kattägare men främst uppfödare.

Jaja, det är väl tur att dom är så jäkla söta!?

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Caturday på altan

Nyaste tidningen Gård & Torp, katter och kaffe. Vad mer behövs egentligen?

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , | Skriv en kommentar