Bästa skopan för kattlådor

Lämna en kommentar till Bästa skopan för kattlådor

Jag vet att jag sagt detta förr, och det stämde då med trots att det var en annan skopa. Men den köpte jag i Sverige.

Nu fick jag veta att Modkat har en europeisk webbutik som vi här i Sverige kan beställa från och då hoppade jag på tåget och beställde två skopor av den jag anser vara THEE KATTSKOPA!

Kattsandskopa från Modkat

En stor skillnad på min svenska favorit och denna är att Modkat skopan är mycket mer ergonomisk vilket nästan är ett måste här hemma med dom enorma kisshögarna som mina katter skapar 🤣


En ny upptäckt för ragdolluppfödare

Lämna en kommentar till En ny upptäckt för ragdolluppfödare

Nytt anlag i blodprofilen för våra ragdolls, som ställer till det i hemlighet. Men det finns redan ett test för detta så man kan ta smarta beslut i tid.

Det handlar om blodgruppering och vi har ju alltid testat katterna för det innan avel då det är livshotande för kattungarna i det första dygnet om de äter från en mamma med B-blodblod som parat en hane med A-blod.

Nu kommer alltså b3 in i spelet. Om en hona testats och har A-blod men sen testas för b3 och har det, så kommer hennes A-blod att förändras till B-blod.

Läs gärna hela artikeln hos Ragdollklubben

Jag testade Pixie direkt

Inom loppet av 10 minuter efter att ha läst klart om detta så hade jag skickat test på Pixie. Med tanke på det som hände hennes ungar så ville jag lugna nerverna, antingen genom att se att det är lugnt eller att få veta.

Pixie bär inte b3 så jag behöver inte oroa mig mer över det iallafall 🥰


Ny behandling mot FIP hos katter

Lämna en kommentar till Ny behandling mot FIP hos katter

Det värsta med att ha såhär djupa perioder av depression och ångest är att man inte hänger med lika lätt i världens nyheter. Inte ens ämnen som man tycker väldigt mycket om (som katt)

FIP är ju nåt som drabbat många katter i Sverige de senaste åren och det är nästan alltid garanterat dödlig utgång. Så unga katter som 5 månader gamla har avlidit eller fått somna in inte långt efter diagnosen. Det är så otroligt ledsamt och läskigt för vi kan inte påverka det.

Nu har man ändå fått fram nån form av behandling för FIP men det är tidigt ännu och de vågar inte säga för mycket om vad vi kan vänta oss, men det har satt testkatter i remission så jag tycker det låter väldigt bra!

Läs mer om vad FIP är hos SVA


Boken Cat Power!

Lämna en kommentar till Boken Cat Power!

Äntligen är dagen kommen då boken är lanserad!

Cat Power är en samling av historier från kattägare som berättar på vilket sätt deras katter har skänkt glädje och välmående. Vi är många som lever med ångest och depression och katter kan hjälpa att lindra detta.

Min egen historia är med i boken, där berättar jag lite mer än vad man kanske visste om mig sedan innan. Jag berättar hur jag blev intresserad av hur katter fungerar redan vid 15 års ålder.

Vinn ett exemplar av boken!

Just nu tävlar jag ut 5st exemplar av boken via mitt Instagramkonto så var gärna med och tävla genom att berätta varför din katt är viktig för ditt välmående.

Länk till tävlingsinlägget:

https://www.instagram.com/p/CcFvadDIoCp/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Stort tack till Carina Nunstedt och Ulrica Norberg som har skrivit boken och för att ni kontaktade mig. Det var ett 100% deltagande från min sida direkt! Idén om boken tilltalade mig direkt och jag tror många vill läsa om detta ämne.


Håll koll på kiss-klumparna

Lämna en kommentar till Håll koll på kiss-klumparna

När jag rensar toalådorna här hemma så är det mycket mer än att bara få bort det som de lämnat där utan det är ett väldigt bra sätt att hålla koll på kattens hälsa.

Kiss-klumparna tycker jag är nästan viktigare än hur avföringen ser ut.

Det är svårt att såga vad som är bra och dåligt för varje katt, men kiss-klumparna här hemma är mycket sällan mindre än en knuten näve, oftast lite större än så.

När jag ser en sån liten miniklump som till höger i bilden så misstänker jag att nån av dom har eller kan få urinvägsinfektion och då vill jag först hitta vem som lämnar de små klumparna och sen hålla koll på henne, kanske ge henne extra vätska i några dagar.

Klumparna är garanterat mindre för dig som ger torrfoder än den storleken jag pratar om som ”normal”


Välkommen till familjen, lilla Mocca!

Lämna en kommentar till Välkommen till familjen, lilla Mocca!
Vår nya bäbis, Mocca

Vi har fått en ny familjemedlem ❤️
Lilla Mocca är en ny avelskatt som jag precis köpt från en uppfödare som har Muffins barnbarn Colette. Muffin är alltså gammelmorfar till Mocca 😍 Det känns så spännande att köpa tillbaka mina linjer men samtidigt så har jag inget kvar hos mig av Hallon som alltså är gammelmormor till Mocca och det blir spännande att se vart och hur det lyser igenom.

Hallon är ju ett energiknippe så jag misstänker att jag har en handfull nu med Mocca framöver.

SE*Storasysters Mirabell

Just nu sitter Mocca i karantän i ett eget rum bara ifall hon skulle bli dålig eller bryta ut i något efter flytten. Om det skulle hända så är det bättre att medicinera 1 katt än 8 😂

Hon har ett superroligt lekrum där hon håller till nu och varje morgon går jag in och dricker kaffe med henne och leker lite eller så tittar vi på någonting på mobilen tillsammans 😆

Mocca kommer att dejta Toffee nästa år


Bollar som ska fånga upp kattpälsen i tvättmaskinen

Lämna en kommentar till Bollar som ska fånga upp kattpälsen i tvättmaskinen
Dessa produkter ska fånga upp päls i tvättmaskinen från kläderna

Jag köpte hem två sorter, en taggig boll som har små piggar eller krokar som ska fånga pälsen, och en större sak som p nåt sätt ska fånga pälsen i mitten.

Jag har nu testat båda sorterna och resultatet är:

INGEN FUNKA! 😂 Inte ett enda katthår fastnade i nån av dom och då fick de tvättas med riktigt håriga filtar och kläder. Jag testade även att kasta in dom i torktumlaren men det blev samma resultat.

Vad gör jag för fel??

Mina bomullstrosor funkar bättre på att fånga upp pälsen än dessa produkter som är skapta för det 🤷‍♀️

Bollarna med piggar ska fånga upp pälsen så att det täcker bollen
Denna ska på nåt sätt fånga upp pälsen genom att den snurras runt på nåt sätt 🧐