Mer katt-tänk i trädgården

Lämna en kommentar till Mer katt-tänk i trädgården

Jag fortsätter att sakta bygga upp trädgården från en tom gräsmatta och gör nu ett ”klematisrum” lite längre ner och där byggde jag tidigare upp en lång rabatt och en stenformation där Kanel skulle kunna komma ifrån när hon behövde så nu när jag sätter upp spaljéer så krockade det med den formationen för det skulle ha förhindrat henne från att hoppa upp på den från insidan av ”rummet”

Så jag fick ju såklart lösa detta med en liten glugg i spaljén där hon kan hoppa upp och jag kan även glutta ut genom min växtrum sen när det har växt upp ordentligt 🙂

Jag föredrar att styra om så det passar katterna istället för att låta dom anpassa sig till människopåhitt, dom ska ju känna sig lika delaktiga av detta hem som jag.


Såhär ser ett ID-chip ut

Lämna en kommentar till Såhär ser ett ID-chip ut

Har du nånsin sett vad det är för något som stoppas in i nacken på din katt och hjälper dig att känna dig säker att OM din katt kommer bort så kan man kontakta dig när din katt hittats?

Såhär ser din katts microchip ut

Anledningen till att jag ens kunde ta denna bild på ett microchip är för att när min veterinär chippade en kull med kattungar nyligen så hade ett av dom inte hamnat i kattens nacke utan i pälsen. Som tur är hittade jag det så att kattungen inte förblev ochippad.

Detta microchip innehåller information om vem som står som ägare på katten och därför är det superviktigt att du som ägare är registrerad i ett ID-register hos SVERAK eller/och DjurID
Om din katt kommer bort och blir upphittad och sen anmäld hos polisen så kommer de främst att söka i registret hos DjurID så trots att du har en katt som vid köpet blev reggat i SVERAKs register så se till att regga själv hos DjurID! Det kan betyda en större chans att hitta din katt igen om den, förhoppningsvis inte, kommer bort.


Äntligen måste utekatter kastreras!

Lämna en kommentar till Äntligen måste utekatter kastreras!

HEJA DJURSKYDDET SVERIGE!!!
I slutet av Maj kunde vi ta del av den goda nyheten att det nu, idag faktiskt, träder in en ny djurskyddslag som innebär bl a att utekatter måste kastreras eller på annat sätt hindra katten att föröka sig under okontrollerade former.

Ett sånt här ämne och många liknande är precis varför jag ville samarbeta med Djurskyddet Sverige och hjälpa dom att samla in pengar som krävs för att kunna driva dessa frågor som ibland tar väldigt lång tid, massor med förlorat hopp för att i slutändan ge resultat.

Vad innebär detta då?
Här kan du läsa mer hos Djurskyddet och här kan du läsa hela den nya föreskriften

En okastrerad utekatt blir ett problem på fler sätt än att de förökar sig okontrollerat, t ex så kan okastrerade hankatter skapa revir i närheten av hem där innekatter hålls och som av detta blir aggressiva eller på andra sätt skapar ett problembeteende i hemmet. Det kan få kastrerade katter att börja kissa revir inomhus.

Men främst så vill jag lyfta fram vilken fantastiskt gosenalle till katt du kan få genom att kastrera den, oavsett kön. Då behöver dom inte längre de bråkiga hormonerna som ställer till det för dom och ni får faktiskt ett lugnare och mysigare liv tillsammans.

Jag är så himmeliskt (ja, det är ett ord, mitt ord) glad över att få vara en del av detta och är SÅ STOLT över Djurskyddets hårda arbete!! Tack, från alla katter och mig!


Med katterna i åtanke för allt jag gör i trädgården

Lämna en kommentar till Med katterna i åtanke för allt jag gör i trädgården
Kanel sitter på den nymurade rabattkanten

Jag skojar inte ens. Varje projekt jag har i trädgården är med hänsyn till katterna, om inte att välja växter de kan tugga på så är det att skapa platser som de vill sova på, ha utkik från, komma ifrån resten av flocken på osv..

Jag lärde mig tidigt att katter ÄLSKAR stenplattor, så det försöker jag få in lite överallt just nu känns det som. T o m i ena rabatten har jag gått med rabattkanten in genom rabatten för att de ska kunna sitta i skuggan mellan plantorna på varsin sida (bild nedanför)

Katterna ska ju trivas lika bra som jag i trädgården och jag vill ju att de ska kunna vara med mig därute, gärna varje sekund jag själv är där 😀

Rabattkanterna av gamla brädor är perfekta catwalks

Skorstenen på bilderna ovanför skapades helt för Kanels skull. Här kan hon komma ifrån när Muffin jagar henne (tyvärr sker det fortfarande ibland) och samtidigt känna att hon har koll och möjlighet till en undanmanöver åt vilket håll hon vill.

En stubbe som jag placerade i skuggan intill granhäcken som löper utmed tomtgränsen

Lek med kunskapen du får om din katt och ge katten det den vill ha 🙂


Monti har enormt med tovor!

Lämna en kommentar till Monti har enormt med tovor!

Och dom kom från ingenstans! Eller alltså nej såklart inte men på ovansidan märks dom inte av alls och det är jag inte van vid att det blir så jag har missat helt.

Han har tovor över hela ryggen så jag måste raka bort en stor del av all hans päls för att lätta på trycket för han, det stramar nog jättemycket.

Jag är sååååååååå otroligt glad över trimmern jag nu använder sedan ett halvår tillbaka ungefär, för nu klarar jag av att sköta detta på egen hand och katterna skräms inte av trimmerns ljud.

Trimmer från Vetzoo.se

Jag visade en video på Instagram där man såg hur Monti låg och halvsov medan jag trimmade lite på hans tovor förra veckan.

Oavsett vad du handlar på Vetzoo.se så glöm inte att skriva
rabattkod: fjarilflickans10 i kassan för att få 10% rabatt på hela köpet.
OBS: Notera vart s:et sitter i koden för de flesta skriver det felaktigt.


Gör din katt också såhär?

Lämna en kommentar till Gör din katt också såhär?
Typisk Kanel-pose

Fru Kanel kan stanna i denna position lååångt efter hon har tvättat sig eller allehanda andra orsaker hon har till att sitta såhär. Denna pose skiljer sig från hennes signaturpose på Instagram som hittas under taggen #fjarilfattypose där även fler anslutit sig och visar sina katters roliga fattyposes.

Denna är alltså lite annorlunda men jag tror just Kanel har en tendens att stanna såhär längre än de andra normalt gör 🙂

Det är de små detaljerna som gör att vi älskar dom på olika sätt <3


Näe idag orkar jag inte

Lämna en kommentar till Näe idag orkar jag inte

Jag ska erkänna att jag har såna här dagar. Jag orkar knappt tänka att jag måste städa efter kattungarna, att jag snart måste blanda iordning mat och ge de vuxna och de stora kattungarna och sen blanda annan mat till de små och ge dom.
Kattlådorna….alla 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11st lådor ska rensas. Jag tappade mat imorse på bänken men jag ooooorkar inte ta bort det.

Dessa dagar är jag rädd att min ångest ska komma tillbaka men pga den hjälp jag får med detta så är jag inte längre rädd att det händer, min inställning är nu KOM DÅ! Ge mig ditt bästa försök.

Näe idag orkar jag bara inte..