Kompostera kattpälsen!

Lämna en kommentar till Kompostera kattpälsen!

Jag har tidigare tipsat om att hjälpa småfåglarna hålla kylan i sina bon genom att hänga ut kattpäls så de kan hämta och bygga med under våren.
Läs och se videoklippet här

Visste du att du kan kompostera kattpäls också? Om du har egen kompost i trädgården så går det som ”brunt” och funkar kanonbra att kompostera. Har du inte egen kompost så kan du istället kasta den i det bruna hushållskärlet för matrester.

Kompostera kattpälsen om du har fullt i hushållssoporna!

Äntligen städar jag med ångmopp igen!

Lämna en kommentar till Äntligen städar jag med ångmopp igen!

JAAAAAAAAAA!!!!

Ångmopp gör att jag slipper otäcka medel

Om ni bara visste hur glad jag är att äntligen städa med ångmopp igen! Det är som att jag saknat min högra arm i flera år nu utan mopp.

När jag har dräktiga honor och kattungar så föredrar jag att städa helt utan medel och då är det ångmopp som gäller, och det är så skönt att den kan vara redo att bara skura av lite när som helst.

Jag är en städnörd, det är ingen hemlis men denna gör mig såååååå glaaaad!!!
Det är en Kärcher SC 2 som jag har denna gång.


Mjölkersättning till kattungar som faktiskt uppskattas

Lämna en kommentar till Mjölkersättning till kattungar som faktiskt uppskattas

Med den lilla kullen vi har nu på 3st kattungar som jag har fått stödmatat lite 1-2 gånger om dagen för att ge en extra skjuts så har jag gett en mjölkersättning som jag aldrig har hört talas om.

Jag ringde jourhavande veterinär i närheten på kvällen men de hade ingen mjölkersättning så jag bad min svägerska att köpa inne i Örebro hos zoobutik eller veterinär och jag blev så förvånad när ingen verkade ha mjölkersättning till kattungar!

Tillslut hittade hon denna hos Djurens Center och de sa att de vanligaste sorterna (RC och KMR) gått åt dagarna innan så det fanns bara denna kvar.
Jag sket i vilket om jag ska vara helt ärlig, jag behövde mjölk till ungarna bara.

Döm om min förvåning när jag upptäckte att av alla kullar jag försökt stödmatat med RC eller KMR så har ingen unge tagit flaskan som de gjorde med denna mjölk. Jag har krånglat så bakåt i tiden och gett upp och helt fått litat på att mamman ska leverera men denna gled ner lätt som en plätt.

Jag vet inte vad det handlar om men jag är bara så tacksam och kanske t o m köper denna sort med vilja nästa gång 🙂


Kattungen med ett hjärta på magen

Lämna en kommentar till Kattungen med ett hjärta på magen

Jag glömde ju nästan visa en av de gulligaste detaljerna med denna lilla kattungekull.

Kattungen med ett hjärta på magen

Lilla minstingen har ett hjärta på magen! 😀
Morfar Brownie är min lilla hjärtekatt som inte längre bor med oss men jag har aldrig helt kommit över hans utflytt så jag är helt säker på att det är han som uppenbarat sig på sitt barnbarn.


Vi har bäbisar!

Lämna en kommentar till Vi har bäbisar!

Denna kull kan vara den konstigaste erfarenheten hittills för mig som uppfödare.

Mamma Nira var stor som en vattenmelon, inte en chans att det kunde vara färre än 5-6 där inne.

Ut kommer 3 och sen tar hon en paus (tror jag) men det visar sig att hon bara hade 3 i den där enorma magen. När hon födde bäbisarna så blev hon väldigt stressad och ville flytta sig till en liten vrå i en klösmöbel där hon födde en unge men lät den bara vara för det var för trångt för henne att vända sig och tvätta ungen.

Nu var det dags för mig att bli lite orolig så jag tog ut henne och ungarna hon hade fött hittills sen stoppade jag den vrån full med kuddar och filtar för att förhindra henne att gå in där igen. Men det stoppade inte henne från att försöka – hon tog en unge från bolådan och gick med till vrån, stoppade in hennes huvud och halva ungen i öppningen och släppte ungen. Där hängde den klämd mellan väggen till öppningen och kudden som var instoppad.

Tillslut fick jag henne att lugna ner sig i bolådan med sina 3 ungar och jag fick hålla koll hela dagen för att se så hon inte började krysta igen, men inga mer bäbisar kom.

Ungarna är nu 6 dagar gamla och Nira har flyttat dom till rummet bredvid. Två av dom gick inte upp så bra i vikt så jag har fått hjälpa dom med att hitta tutte men jag har även stödmatat dom lite så nu börjar de att gå upp i vikt äntligen ❤️


Glad Halloween!

Lämna en kommentar till Glad Halloween!
Vad är väl bättre Halloweenpynt än en fluffig kattsvans?

Halloween är en högtid då faktiskt svarta katter får lite positiv uppmärksamhet så jag är helt för att promota svarta katter under denna tid.

Det som sticker i ögonen på mig dock är hur många djurägare runtom i världen nu sitter hemma och tvingar på diverse halloweenkostymer på sina katter för att ta bilder till sin sociala media.
Om katter accepterar en hatt eller en fladdermuskostym så fine, ta en bild och klä sen av katten – men när man ser videos som ska ”vara roliga” för att ägaren tvingar på katten en kostym och katten vägrar i flera flera minuter, då är det inte längre okej.

Som influencer på social media så är det SUPERVIKTIGT att vara en förebild för andra som vill skapa ett likadant liv som oss, och det sker inte genom att tvinga sina katter till något de inte vill, för att få lite fler likes på Instagram.
Nej tack.

Ha en glad (och frivillig) Halloween! 🙂


Fantastiska Djurskyddet Sverige

Lämna en kommentar till Fantastiska Djurskyddet Sverige

Eller ska jag säga Djurskyddet-Peter.
I snart ett år har vi haft nära kontakt pga vårt samarbete och framtidsplaner men jag måste säga att det är dom där små duttarna av gemensamt intresse att hjälpa varandra som får solen att skina lite extra.

Jag har haft lite kämpigt med några av mina tidigare samarbeten och haft svårt att få kontakt med nya men världens bästa Peter har verkligen hjälpt till med detta. En viktig punkt för mig är lojalitet och det är precis vad man får när man hittar samarbetspartners som Djurskyddet Sverige som jobbar mot samma mål <3

Tack underbara Peter för att du är fantastisk!


MoMos due date kom och gick

Lämna en kommentar till MoMos due date kom och gick

Nehepp. Det blir inga bäbisar på MoMo.

Igår var det dag 65 räknat ifrån insemineringen med Toffees superspermier, men som det ser ut så är MoMo oförmögen att bli dräktig helt enkelt.

Jag är så otroligt ledsen för det då MoMo är min första sparade hona från egen uppfödning och hon är typad bättre på vissa ställen än nån av mina andra honor.
En sorg, en stor sorg är det. =(


Plattor under kattlådorna för att förhindra spridning av kattsand

Lämna en kommentar till Plattor under kattlådorna för att förhindra spridning av kattsand

Dags att få ordning på kattsanden utanför lådorna!

Jag använder mig av dessa plattor denna gång och förutser redan nu att de nog inte kommer vara 100% effektiva mot kattsanden pga de stora fälten som sanden stannar på istället för att hamna i hålen. Det är ”Hestra plattan”

Hestra plattan i snövitt

Såhär enkelt är det att klicka ihop dom och denna gång testar jag med kanter för att få en lite snyggare finish.

Det var lätt att kapa Hestra plattan med en sticksåg

För att få rätt mått på hela ”golvet” så kapar jag de yttersta plattorna på ena sidan av golvet. Det gick väldigt lätt att kapa Hestra plattorna med en vanlig sticksåg men var försiktig med plastbitarna som flyger runt för dom kan vara lite otäcka att få i ögonen.

EXPERTTIPS:
För att få den där extra jag-kan-själv feelingen när du gör detta så rekommenderar jag att det görs i sitt alldeles egna garage mitt i natten utan att nån bryr sig.
Det var riktigt gött!! 😀

Kantbiten var lika lätt den att kapa med sticksågen.

Jag har valt att inte sätta kantlist på kortsidorna så med en najtång klipper jag av öglorna i ena kanten så det blir rakt även där.

TADA!!

Ut med det gamla och in med det nya! Får den plats nudå =/

Javisst fick den det! Som handen i handsken passar den.

Nu hoppas vi att golvplattorna stoppar kattsanden från att hamna överallt

Då jag inte riktigt har nånstans att gömma undan mina kattlådor så får man helt enkelt se till att göra något lite finare av det hela. Jag är nöjd!


9 katter – festens höjdpunkt!

Lämna en kommentar till 9 katter – festens höjdpunkt!

I Fredags var jag på kalas och träffade en bunt nya människor som jag inte träffat förr och när mörkret började smyga sig på så gjorde samtalen om mig och mina katter detsamma vid båda borden.

De yngre var mest impade över min stora följarskara på Instagram och speciellt en av dom som inte kunde släppa den siffran för resten av kvällen 😀 LOL
Så till slut så pratades det kattungar och pälskvalité och blå ögon mm mm.

Utöver detta så blev jag kallad trädgårdsmästare 🙂

Något som går igen med alla nya bekantskaper jag gör är att alla frågar hur jag hinner med allt jag gör eller hur orkar jag.
Bra fråga! Jag är bara jag när jag befinner mig i mitt ordnade kaos.