Tovor i pälsen – modell XL

Lämna en kommentar till Tovor i pälsen – modell XL

Toffee må vara min nyaste största kärlek men herrejösses vilken risig päls han har!! =O Jag har aldrig nånsin varit med om detta kaosartade sättet han får tovor på likt en hemlös kisse.

Det har inte varit nån idé att ta till min lilla sax utan uddar som jag normalt klipper tovor på för Toffees tovor blir täta och intill huden direkt.
Jag behövde använda en trimmer men hade ingen aning om vilken kaliber jag behöver och ville inte köpa för dyrt innan jag förstår mig på dessa tovor.

Det blev en Braun för ca 500kr och WOW vad dålig den var till detta!
Jag fick slita som ett djur för att ens lyckas börja få bort lite av tovorna och stackars Toffee fick ju ligga på rygg alldeles för länge för varje liten tuss som lossade.

Nej, detta måste jag ta tag i och investera i något bättre. Finns inget värre än att veta att ens katt har såna täta tovor som gör ont i huden =(


En Josie och 9 katter tackar hela världen för stöd

Lämna en kommentar till En Josie och 9 katter tackar hela världen för stöd

September kom och gick, det är svårt att tro att det bara var 30 dagar för det kändes som 4 månader.

Inte alla har följt med vad som hänt oss den senaste månaden men vi vill fokusera på framtiden nu och inte se bakåt. Nu har vi alla fått komma till säkerhet och bor i ett supergulligt hus som vi redan efter en vecka känner oss hemma i.

Huset vi bor i nu har vi kattälskare över hela världen att tacka för då det var pga alla som donerade till oss som jag ens fick denna möjlighet. Jag är upp över öronen tacksam och kommer jobba hårt för att låta varenda person få valuta för detta.

Nu kommer bloggen att återgå till det normala igen och detsamma gäller vårt Instagramkonto såklart 🙂 Tack för stödet!


Artificiell insemination på katt

Lämna en kommentar till Artificiell insemination på katt

Äntligen sker det!

Idag befinner sig MoMo och Toffee på fertilitetskliniken i Uppsala för att genomgå denna process och ge MoMo en sista chans att bli mamma.

MoMo är min första keeper i min egen uppfödning och den som är bäst typad av mina avelskatter, hon har kvalitéer som man strävar efter och speciellt några som är lite svårare att få till som profil och haka.

Hon har varit med när andra honor haft kullar här hemma och hon har t o m varit en bättre mamma än mammorna ibland 🙂 Det var hon redan från första kullen hon erfarade.

MoMo har dejtat 4 hanar men hon är omöjlig att para. Det var viktigt för mig att ge henne en ordentlig chans till detta då hon är en mycket speciell tjej på många sätt och främst att hon är den som verkligen kan tillföra något i min eller andras avelsprogram för framtiden.

Toffee är den tilltänkta pappan till MoMos ungar och jag väntar just nu på att få veta om de lyckas få några simmare ifrån honom så proceduren kan fortsätta.

En artificiell insemination är inget vem som helst kan boka in sig för att göra, man utreder varför honan inte kunnat bli dräktig på naturlig väg och tar sedan in hela historien om varför vi vill utföra detta och de beslutar därefter om man är godkänd eller inte. Detta bidrar även till forskningen då det inte sker så många inseminationer på katt så varje gång är ett steg framåt i forskning vi kanske kommer behöva använda i framtiden och det känns för mig kul att få bidra till också.


Vi bygger rastgård!

Lämna en kommentar till Vi bygger rastgård!

ÄNTLIGEN!

På baksidan av det vi kallar ”Lillstugan” bygger vi nu en rastgård i anslutning till vår hane Toffees del av huset. Detta kommer att vara hans egen rastgård så han får vara ute han också utan att vandra iväg för att söka upp honor i granngårdarna 😀

Rast gården blir STOR. Nej, alltså ni förstår inte…den blir STOOOR!
När vi mätte på marken så tyckte vi att den kanske blir lite liten men det är den platsen vi har så det får lov att räcka, men nu ser vi vad fel vi hade.

Jag har häftat fast nät till förbannelse i helgen och hann t o m få blåsor OCH smälla dom medan jag höll på. För att inte tala om alla nätändar som skulle klippas bort, tråd efter tråd efter tråd efter tråd…..

Vi har använt oss av 45x45mm reglar varav de 4 längst ner är impregnerade och resten ska få bli vackert grånade av väder och vind.
Här ovan har vi kommit halvvägs. Ja, en del saknas här, jag sa ju att den blir STOOOR!

Såhär ser delen ut som kommer att ha en dörr. Jag valde att göra dörren ca 1 meter bred, man vet aldrig vad jag får för mig att stoppa in där 😀 Visserligen hade vi ju kunnat fixa helikopterplatta på taket och lifta ner grejerna där, men nån måtta får det ju vara.

Nu är hela ramverket på plats och bygget får lov att ta paus pga att Vida XL endast levererade halva vår beställning av nät och har sedan dess verkligen dragit ut på kundservicen så jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan vi kan näta in det sista och bygga grunden.

Några plantor av kärleksört hamnade på insidan och jag funderade en stund på att behålla dom där men jag kommer flytta på dom så han får mer yta att springa på 🙂

Rastgården blir ca 32kvm och det ger honom nu totalt 50+kvm yta att leva på. Inte helt illa för en kattherre.


Äter din katt med ryggen mot väggen?

Lämna en kommentar till Äter din katt med ryggen mot väggen?

Ibland förundras vi över vad konstiga saker våra katter får för sig, och en av dom sakerna kan vara varför katten ska knöla in sin stora kropp i det lilla lilla hörnet bakom matskålen när den äter, varför inte sitta på andra sidan där det finns massor av plats.

Detta finns det faktiskt en förklaring till och jag har skrivit denna artikel om det som beskriver varför de gör så och varför det är ett problem som du kan behöva se över.
En trygg katt är en glad katt som inte känner att det är nån fara att sitta med ryggen mot rummet.

Tack för att du lär dig mer om din katt!


Luktärterna växer i bozitalådorna

Lämna en kommentar till Luktärterna växer i bozitalådorna

Det går åt MÅNGA bozitalådor här varje vecka. Nej, alltså..MÅNGA. Och jag tänkte att jag måste ta till vara på dom så mycket jag kan så jag har faktiskt använt dom till diverse frösådder nu under sommaren. Här sticker det upp luktärter som är redo att stoppas ner i jorden, det funkade kalasbra med bozitalådorna för de höll fukt och värme väldigt bra till dom.

Förhoppningsvis växer inte luktärterna upp och doftar kalkon och kycklinglever 😀


Nu har vi en ”äckelburk”

Lämna en kommentar till Nu har vi en ”äckelburk”
Det är även kanel i vår äckelburk, ifall det skulle börja lukta illa när vi öppnar den

Någon tipsade mig via en kommentar på vårt Instagramkonto att man kan lägga fästingar som man plockar ifrån katterna i en glasburk med lock och då dör de – efter att de börjat ätit på varandra =O
Och det ska tydligen börja lukta lite illa i burken efter ett tag (inte helt konstigt med fästinglik där i) så jag tog en av de gamla kryddburkarna med kanel i för mitt ändamål.

Jag är inte helt bekväm med detta tror jag men det känns faktiskt bättre än att spola ner dom levande och inte veta om de dör eller inte.


Toffee äter endast våtfoder äntligen

Lämna en kommentar till Toffee äter endast våtfoder äntligen

Det har gått ca 1,5 månad och äntligen är Toffee helt över på att endast äta våtfoder. Bozita såklart.

Toffee ute på äventyr

VILKEN SKILLNAD!! Jag vet ju redan det, detta är en av de saker jag har mycket erfarenhet sedan innan av och även kunskap om men jag blir lika exalterad varje gång jag ser såna här positiva förändringar.
Toffee var en typisk torrfoder-junkie som inte hade mycket energi om dagarna och verkade inte gilla nån leksak jag provade med.
Nu däremot, nu är han en katt så som jag känner igen dom. Han leker och det är fart i honom.


När katten håller en i handen….

Lämna en kommentar till När katten håller en i handen….

…då känner man sig riktigt älskad och trygg.

Jag kämpar med att skriva i ordning några PDF:er med info om mina bästsäljande kattleksaker så de kan börja skickas till inköpare, men detta är ett rent helvete för nån som aldrig blir nöjd.

Muffin håller med mig att jag borde lugna ner mig för lovorden jag redan fått på mina leksaker är vad som kommer sälja dessa ändå, inte en dum PDF.

Jag inser att jag inte direkt gett några länkar här i bloggen till mina egna leksaker, så här kommer en av de som fått bäst recensioner 🙂

WOOLIE är en rolig kattleksak som lockar fram jaktinstinkten hos din katt
Klicka på bilden för att komma till WOOLIE