Nira tittar på en osynlig tennismatch

Detta videoklipp sparades ned 75 gånger inom 50 minuter från det att jag laddade upp det på Instagram!

Kanske inte helt konstigt för hon är ju vansinnigt rolig 😀
Nira är en speciell tjej.

Publicerad i Okategoriserade, Videos | Taggad , , | Skriv en kommentar

Instagramskolan, Del 6, Följ konton du gillar

När du klickar dig fram på fina bilder och roliga videos så glöm inte att klicka på kontonamnet ibland för att se fler inlägg av samma person. Om du gillar vad vissa personer lägger ut så kan det vara dags att följa dessa konton.

När besöker kontot så står det högst upp på en lång knapp “Följ”
Klicka där för att följa kontot.

När du följer ett konto så kommer du att få upp den personens inlägg i ditt flöde som du hittar genom att klicka på ikonen i nederkant som ser ut som ett hus. Där kommer du att se blandat med inlägg ifrån alla du väljer att följa.

Om du skulle vilja sluta följa något konto så klickar du på samma ställe som när du började följa, fast på lilla ikonen som är en människa med en liten bock vid sidan av. Du kommer få bekräfta genom att klicka på “Sluta följa” i lilla popup-rutan som dyker upp

Följ konton som inspirerar dig och kom ihåg att även detta påverkar vilken typ av inlägg som du ser på sidan du kommer till när du klickar på förstoringsglaset. Om du följer massor av sophämtningskonton så kommer du få se inlägg som handlar om sophämtning 😀

Instagram försöker lära sig vad du gillar så du ska få se mer av det, så det är inget konstigt egentligen men ibland kan det vara lite irriterande dock. Bara att gilla läget!

Publicerad i Lilla Instagramskolan | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Vi letar hus!

Japp. Nu har det blivit dags att börja titta på riktigt efter vårt framtida boende.
Vi har redan varit och kikat på några hus och börjar liksom lära oss hur detta funkar nu och vad vi båda vill ha.

Det blir iallafall Örebro fast utåt lite, vi vill inte ha något nytt nära stan utan nu ska vi utåt där katter och barn kan springa fritt utan att oroa sig.

Vi har sett ett hus som är såååååå underbart! Det ska strax ut på marknaden och vi är oroliga över att vi inte kommer kunna få det, men det vore på så många sätt perfekt för oss. Det ligger i Hovsta.

Det jag vill är att kunna utöka mina verksamheter, både min e-handel och mina konsultverksamheter men det vore också roligt att kunna ta upp kattfotograferingen igen, det saknar jag varje dag.

Nån som känner en vettig mäklare i Örebro? Jag som har så svårt att lite på människor har lite svårt med just mäklare då vi är köpare.
Får man utlova en kattunge i belöning för den som förmedlar kontakten som sen ger oss vårt hus?? *LOL*

Kram på er! (Alla tips är välkomna)

Publicerad i Okategoriserade, Tankar och funderingar | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Härlig morgon med kycklinghalsar

Udda titel på detta blogginlägg kanske.
Men titta på videoklippet och hör fåglarna i bakgrunden. Jag sitter och fördelar kycklinghalsar på bakplåtspapper så att jag kan styckfrysa dom, det blir lite lättare att bara tina en då och då för att ge som tandborstning eller aktivering. Kanel provsmakar varje hals för att säkerställa mumsighetsgraden!

Kycklinghalsarna kommer ifrån Vom og Hundemat

Detta är iallafall för mig en PERFEKT morgon

Publicerad i Okategoriserade, Videos | Taggad , , , | Skriv en kommentar

En barnbok om djurhållning och etik

I samband med en insamling jag gjorde till organisationen SVEKATT omkring alla hjärtans dag i år så tog Mari Bister kontakt med mig ang hennes bok Katthemsäventyret.

Det är en barnbok som tar upp ett ämne som även barn behöver få en insikt i att det händer i samhället. I boken Katthemsäventyret får man träffa de katter som bor på Katthjälpen i väntan på en ny chans i livet och ta del av deras tidigare öden.
Många av katterna är inspirerande av verkliga katter inom bl.a Kattkommando Syd och Djurskyddet.

Det finns nedladdningsbart, kostnadsfritt arbetsmaterial på förlagets hemsida med bl.a diskussionsfrågor att använda i familjen, skola/förskola eller i föreningslivet efter läsning. Där kan man också läsa mer om katterna som inspirerats till bokens katter.
Katthemsäventyret har fått bra recensioner.

Katthemsäventyret blev nyligen godkänd och inlagd i Djurskyddet Redes “kunskapsrum” på internet och den kommer att användas i barngrupper i en Djurskyddet-avdelning.

Är denna bok den första i sitt slag? Jag tycker detta är så otroligt spännande för ämnet “kattproblem och barn” är något jag tänkt på i många år.

Heja Mari Bister! <3

 

Publicerad i Josephine tipsar, Okategoriserade | Taggad , , , , , , , , , | Skriv en kommentar

Instagramskolan, Del 5, Få andra att hitta dina bilder

Vi har alla vår egna agenda med vårt Instagramkonto men om det är så att du vill synas och att andra ska komma och gilla dina foton och videos så måste du synas.
Det finns flera sätt att synas på och jag ska förklara två väldigt effektiva exempel här.

1. Sätt hashtags på dina inlägg

Som Instagrammare så sitter vi och söker på olika hashtags baserat på det vi vill titta på, och det är därför du behöver sätta taggar på dina inlägg. Jag kommer att förklara innebörden av hashtags i ett senare avsnitt, men nu ska jag visa hur du gör så du kan börja synas.

När du skapar dina inlägg så ska du sätta hashtags under din bildtext, sätt såna taggar som är relevanta till ditt inlägg.

När du postar inlägget så kommer det nu finnas att hitta när någon söker på nån av de taggar du skrivit. Enkelt va?
OBS! Tänk på att skriva ordet direkt efter #-tecknet, alltså utan mellanslag för annars blir den inte en sökbar tagg.
Skriv: #katter, skriv inte: # katter

2. Gilla foton och videos!

Mitt andra förslag är faktiskt väldigt enkelt – gilla andra bilder som är liknande som dina! Personen bakom dessa bilder har nog samma intresse som dig så du får nog strax en “gilla” tillbaka.

Alltså – gilla andras bilder så gillar andra dina!

Publicerad i Lilla Instagramskolan | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Instagramskolan, Del 4, Hitta och gilla foton/videos

En av anledningarna till att man har ett konto på Instagram är för att titta på vackra bilder och roliga videos eller följa andras vardag/verksamhet.

För att hitta bilder och videos att titta på så kan du exempelvis klicka på ikonen i nederkant som ser ut som ett förstoringsglas. Där samlas massvis av foton och videos som baseras på popularitet men även på din egen aktivitet.
Om du har bläddrat och gillat många bilder och videos som visar katter och blommor, så är det mycket sånt som kommer att visas när du klickar på förstoringsglaset.
Här är det smart att endast gilla inlägg som hör ihop med det du själv postar eller vill se, just för att det ska vara sånt som visas för dig.

Har du ett konto för dina katter och ett annat konto för ditt företag där du säljer madrasser så rekommenderar jag att du inte gillar kattbilder på ditt företagskonto *smile*

Ett annat sätt att hitta bilder eller inlägg att gilla så kan du använda sökfältet högst upp på sidan du kommer till när du klickar på förstoringsglaset. När du har skrivit in ett ord du vill söka på, exempelvis “katter” så ser du förslag på konton som har ordet i sitt namn men även hashtaggen #katter. Klickar du på kontonamnen så kommer du till dessa konton, klickar du på hashtaggen #katter så kommer du att få upp en vy med foton och videos som är taggade med just #katter

Om du däremot vill söka efter hashtaggar som innehåller ordet “katter” så kan du välja fliken “Taggar” efter din sökning

Såhär ser det ut när du har klickat på hashtaggen #katter

Scrolla, klicka, gilla och njut.

När du ser en bild som du vill titta närmare på eller gilla så klickar du på den en gång och får då se bilden större. Här kan du nu dubbelklicka på bilden eller klicka en gång på det lilla hjärtat under bilden för att “gilla” denna bild.

Ovanför bilden står även namnet på kontot som laddat upp denna bild, och om du klickar där så kan du se den personens hela konto med fler bilder som du kanske vill gilla.
Kontot i exemplet tillhör www.instagram.com/fantasticflora som har massvis med vackra kattbilder att titta på.

Du kan när du vill backa och bläddra vidare eller börja om helt genom att klicka på förstoringsglaset i nederkanten.

Publicerad i Lilla Instagramskolan | Taggad , , , , , | Skriv en kommentar

86 nya kattrasförsäkringar!

Från den 1 april ersätts Agrias tidigare veterinärvårdförsäkring för katter med den nya kattrasförsäkringen. Det innebär att alla katter får flera nya fördelar inbakade i kattrasförsäkringen utan extra premieökningar, exempelvis:

  • Ersättning för medicin om 10 000 eller 6000 kronor, beroende på ras
  • Alla katter får 6000 kronor till rehabilitering
  • Ny möjlighet att lägga till ytterligare 60 000 kr för veterinärvård under försäkringsåret för nya sjukdomar och skador. Detta gäller vid tidigare valda ersättningsbelopp om 30 000 eller 60 000 kronor
  • Självriskperioden utökas med ytterligare 10 dagar till 135 dagar

Det bästa med denna ändringen är att om din kattras är känd för att få mycket problem med en viss sjukdom så får du högre ersättning för att du har rätt försäkring.

Du kan läsa mer om ändringen HÄR

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Imponerad: Kattleksak ifrån Biltema

Jag är både chockad och imponerad på samma gång!

Många tillverkare missar att tänka på vad katter gillar och aktiveras av, en av de vanligaste anledningarna till att en katt tröttnar på en leksak är för att den blir förutsägbar eller kanske är det ifrån början. Det blir ingen hjärngympa för dom och då tröttnar de.

RANDOM är det roligaste som finns – sa alla katter i hela världen.
Att inte veta vad som kommer hända härnäst och att behöva klura lite, det är vad som passar deras naturliga instinkter bäst.

Det roliga här är att detta är Biltemas egna påhitt, alltså deras egna tillverkning.
Leksaken är ljudlös (+pluspoäng) utöver ljudet när pinnen snurrar vilket är ett icke skrämmande ljud, och den har även en laserpekare som tänds och släcks.
Snurret och lasern sätter igång och stannar av <– där är minst 100 pluspoäng.


Väntar på laserpekaren

Bra jobbat Biltema!!

Publicerad i Josephine tipsar, Videos | Taggad , , , , , | 1 Kommentar

En djup fundering

Idag hade karln en djup och ganska intressant fundering som han hade funderat lite djupare på nyligen. Det är så att när jag är hungrig så blir jag arg, jag kan bli riktigt jävlig, och jag vet att fler kan bli så, men min karl blir aldrig det.

Så funderade han över att katterna här hemma också blir arga när de är hungriga, och så dök tanken upp att kanske har detta med jaktinstinkten att göra? Att när en katt blir hungrig så triggas nåt som gör den arg och redo för ordentlig jakt.

Och det han tänkte med människor då var att eftersom han själv inte blir så arg när han är hungrig, kanske har att göra med att han inte är den som nödvändigtvis väljer kött framför exempelvis grönsaker – vilket jag alltid gör, och katter.

Alltså – om det är kopplat till köttätande?
Så nu undrar jag, blir DU arg när du blir hungrig och äter du kött framför alternativen? Skriv gärna en kommentar på detta inlägg, det vore kul att veta 😀

Publicerad i Tankar och funderingar | Taggad , , , , | Skriv en kommentar