Uppdatering om Kanel

Lämna en kommentar till Uppdatering om Kanel

Min älskade gammeltant Kanel har haft det lite svårt med min kastrerade hane Muffin (som hon har haft bäbisar med bakåt i tiden) som har gett sig på henne under snart 3 års tid.

I början var det så illa att hon hade svårt att få till en dräglig vardag och jag gick i tankarna att det vore bättre för henne om hon fick flytta. Tanken satte sig aldrig väl hos mig och jag testade att bl a dela henne från honom under den säsongen hon kunde gå ute i trädgården men jag gav även henne ett kosttillskott som heter Cystophan (bild lånad från Vetzoo.se)

Varför jag började ge det var just för att Kanel började kissa på olika ställen förutom där hon borde och detta preparat är bra för problem med blåsan men sen lärde jag mig att det även hjälper för stressade katter och det märkte jag av att det hjälpte på Kanel.

Cystophan för katter

Cystophan kan du köpa hos Vetzoo.se ange rabattkod: fjarilflickans10 i kassan så får du 10% rabatt.

Idag behöver vi inte längre ge detta till Kanel och sedan jag flyttade till huset vi bor i nu, där jag är själv med endast katterna så är Kanel mycket mindre stressad och den största förbättringen jag ser hos henne nu är att OM Muffin går på henne så blir hon tillbaka till normalt strax efteråt. Det glädjer mig verkligen att se för tidigare kunde det ta tid för henne att återhämta sig.

Sedan några månader tillbaka kommer hon t o m upp i sängen på kvällen och spinner högt, sen lägger hon sig och sover bredvid mig där hon stannar hela natten.


Jag vinner alltid tävlingen om antal katter

Lämna en kommentar till Jag vinner alltid tävlingen om antal katter

Idag hände det igen.
Jag la ut en stor säck med träpellets/kattsand på marketplace och en dam i närheten kom och hämtade den. Hon sa ”det går ju åt en del när man har 5 katter” och liksom gjorde den där lite speciella minen som jag så väl minns från när jag själv hade 5 katter.

När jag sa att jag har 10 katter så blev hon nästan lite tacksam att hon stod framför nån som förstår henne. 😀

Denna ”tävling” som blir när multi-katt-hushåll kommer på tal är helt ofrivilligt, iallafall från min sida och nu har det gått så många år som jag emottagit regnbågens alla färger av reaktioner på mitt antal katter hemma så det är lika automatiskt som att andas.


Jag längtar till katterna får springa fritt…

Lämna en kommentar till Jag längtar till katterna får springa fritt…

Sedan så länge jag kan minnas så har jag velat att mina katter ska kunna få springa så fritt ute som bara möjligt. När vi flyttade till radhuset i Örebro så gick det att släppa dom på lilla plätten vi hade på framsidan för det var staket helt runtom.

I huset med megastora tomten som vi flyttade till sen så hade jag planer på hur jag skulle kunna hägna in tomten eller iallafall största delen av den men fick en del motstånd till det och det blev inte av under den korta tid vi bodde där.

Nu bor jag själv och kan bestämma vaf**n jag vill här och det innebar bl a att hela min lön förra månaden har lagts undan för att kunna skapa den fria trädgården jag önskar för katterna.
Jag har mätt ut trädgården och beställt nätet jag ska använda. Förra gången krånglade det med leveransen av nät så jag vill vara ute i god tid.

Om jag kommer dokumentera arbetet? Jodå det kan ni ge er på att jag kommer göra 🙂 Jag vill visa er hur jag gör detta och dela med mig.

#friakatter2020 here we come!!


Fläckarna tvättas bort lättare om klösmöbeln är behandlad!

Lämna en kommentar till Fläckarna tvättas bort lättare om klösmöbeln är behandlad!

Kommer ni ihåg när jag vitbetsade några av mina nya klösmöbler för att dels få dom lite vitare i färgen (estetiskt) och för att testa om det skulle vara lättare att rengöra dom från diverse fläckar som alltid uppkommer (praktiskt)?

Här är inlägget som visar vad jag använde och hur jag gjorde

DET FUNKAR!!!
Wow vilken skillnad det var i att putsa bort fläckar nu och att inget lämnades kvar i träet! Jag kommer helt klart göra detta på fler klösmöbler i framtiden!


Ser du skillnad på dessa två katter?

Lämna en kommentar till Ser du skillnad på dessa två katter?
Vilda och Lillasyster

Det har blivit en standard när nån kommer hit och hälsar på att de inte ser skillnad mellan flera av mina katter, och främst Vilda, Lillasyster och Cookie. Dom är väldigt lika men ska till mycket för att inte jag ska se skillnad på dom. De skulle kunna vara helvita och jag ser direkt skillnad på deras ansikten.

Men det roliga är hur många det är som frågar mig ”Ser du skillnad på alla dina katter?” MEN HERREGUD hur tror ni att vi lever här hemma egentligen *gapskratt*
Hur skulle det se ut om en av katterna går förbi mig och jag säger ”Hej du, vem du nu är” vad vore jag för kattmamma då egentligen. Nej, tänk efter lite nu va 🙂


PANIK! Faror i hemmet för kattungar

Lämna en kommentar till PANIK! Faror i hemmet för kattungar

Jag skriver med paniken kvar i halsen.
Alldeles nyss så fastnade en av kattungarna med huvudet mellan två pinnar i mina pinnstolar jag har i köket. Samma kattunge fastnade på samma sätt en dag när jag hade en trappstege här inne för att bara nå upp till vindsluckan en snabbis. Jag gick ifrån, kom tillbaka och flera katter tyckte det var kul att klättra på stegen och TJOMP sa det så satt han fast i stegens klyka på sidan och där satt han riktigt fast.

Stegen åkte såklart ner i garaget ASAP men stolarna i köket har för mig en helt ny mening nu.

Som bilderna nedan visar så har jag fyllt upp stolarna nu med grejer så att de inte ska vilja vara där och leka.

Tänk om detta hade hänt när jag var till affären eller nåt? Nej usch vad ont i magen jag fick över detta.


Tack Cattia kattsand!

Lämna en kommentar till Tack Cattia kattsand!
Cattia kattsand till kattungarna

Efter att ha använt Cattia kattsand i många år nu så är jag så otroligt glad för deras ihållande goda kvalité på sanden. Jag har under åren testat lite olika innan jag fastnade för Cattia och de flesta märken kan ha så skiftande egenskaper för olika produktioner.

Det viktigaste för mig är att sanden kan klumpa fertil kattkiss och det har jag inte hittat nån annan sand som gör med sån här stadig frekvens.

Så jag vill bara hälsa ett STORT TACK till Best Friend och er kattsand för den förenklar verkligen min vardag med 9 vuxna katter varav de flesta fertila.


Kattungen Velina är ännu tillgänglig att boka

Lämna en kommentar till Kattungen Velina är ännu tillgänglig att boka
Ragdoll kattunge till salu, SE*Fjärilflickans Velina

Velina min lilla sammetsnalle är fortfarande till salu och redo att flytta från 1 Februari.

Velina är busungen av de tre syskonen men när de har busat klart så är det hon som kommer upp och lägger sig i knät och spinner tills hon somnar. Det kom som lite av en chock att det var hon som blev så mysig.

Velina är min absolut första blå colorpoint som jag har fått i min uppfödning och det är tack vare min hane Toffee som jag nu kan få colorpoint ungar 🙂 Colorpoint är de som inte har något vitt nånstans och har färg på i stort sett hela kroppen när de växt klart runt 3-års ålder.