Kattens dag 2019 kul video

Lämna en kommentar till Kattens dag 2019 kul video

Idag firas Kattens Dag i hela Sverige och jag hoppas att alla katter får en extra liten mumsbit eller kanske lite nya leksaker?

Jag tänkte fira Kattens Dag med er genom att visa er först av alla denna video på en helt vanlig morgon i ett hem med 9 katter där jag försöker fixa kattungarnas mat i lugn och ro……mja…

Denna mat ger jag kattungarna när de är ca 4 veckor gamla och efter några dagar så tar jag bort fisken och lägger till Bozita kitten våtfoder (såklart) och minskar direkt mängden RC baby cat mousse för varje måltid tills de bara äter Bozita vilket de sedan gör tills de flyttar.


Snälla var noga med att välja uppfödare av kattungar

Lämna en kommentar till Snälla var noga med att välja uppfödare av kattungar

Videon nedan visar en kattunge som lades upp till försäljning på Facebook och det har gjort många internationella uppfödare av ragdoll upprörda (förståeligt)

Kattungen i videon ser rädd ut för ljudet som man hör i bakgrunden och ingen verkar intresserad av att ta kattungen till en lugnare plats. Om detta är den platsen kattungen har så ser det inte lämpligt ut för en 6 veckor gammal kattunge som behöver bäddar och leksaker osv.

För att inte tala om skicket på kattungen =(

VÄLJ BORT en sån här uppfödare och gå på din magkänsla.
Det är svårt att lämna en sån här kattunge och självklart vill man rädda den ifrån misären men man måste även ta in i beräkning att det stöttar den dåliga aveln av katter. En hemsk uppfödare som kull efter kull får alla kattungar sålda utan problem kommer glatt att fortsätta. En hemsk uppfödare som kull efter kull INTE får kattungarna sålda kommer tillslut att sluta avla.

Det är mycket bättre att ringa länsstyrelsen eller liknande instanser och göra en anmälning på hemmet/djuren än att naivt tro att när du räddar en kattunge så har du hjälpt situationen. Moment 22 helt klart, men tänk på alla stackars framtida lidande kattungar <3


Kattungen Jacque 3 veckor gammal

Lämna en kommentar till Kattungen Jacque 3 veckor gammal

Lilla Jacque Black som jag kallar honom i hemlighet. Vid vägning igår kväll så såg jag att han tappat vikt från ca 370gr till 360gr och det har jag nog aldrig sett på en frisk 3 veckors bäbis förut, så jag fick lite panik och blandade iordning lite mjölkersättning till honom och han var så hungrig så jag behövde inte ens hjälpa till vid matningen, han tog flaskan med glädje.

På videon nedan hade han nästan druckit en halv flaska redan.

Jag är så nöjd med Lactol som ersättning så nu har jag beställt hem mer av den till kommande kull 🙂


Kompostera kattpälsen!

Lämna en kommentar till Kompostera kattpälsen!

Jag har tidigare tipsat om att hjälpa småfåglarna hålla kylan i sina bon genom att hänga ut kattpäls så de kan hämta och bygga med under våren.
Läs och se videoklippet här

Visste du att du kan kompostera kattpäls också? Om du har egen kompost i trädgården så går det som ”brunt” och funkar kanonbra att kompostera. Har du inte egen kompost så kan du istället kasta den i det bruna hushållskärlet för matrester.

Kompostera kattpälsen om du har fullt i hushållssoporna!

Äntligen städar jag med ångmopp igen!

Lämna en kommentar till Äntligen städar jag med ångmopp igen!

JAAAAAAAAAA!!!!

Ångmopp gör att jag slipper otäcka medel

Om ni bara visste hur glad jag är att äntligen städa med ångmopp igen! Det är som att jag saknat min högra arm i flera år nu utan mopp.

När jag har dräktiga honor och kattungar så föredrar jag att städa helt utan medel och då är det ångmopp som gäller, och det är så skönt att den kan vara redo att bara skura av lite när som helst.

Jag är en städnörd, det är ingen hemlis men denna gör mig såååååå glaaaad!!!
Det är en Kärcher SC 2 som jag har denna gång.


Mjölkersättning till kattungar som faktiskt uppskattas

Lämna en kommentar till Mjölkersättning till kattungar som faktiskt uppskattas

Med den lilla kullen vi har nu på 3st kattungar som jag har fått stödmatat lite 1-2 gånger om dagen för att ge en extra skjuts så har jag gett en mjölkersättning som jag aldrig har hört talas om.

Jag ringde jourhavande veterinär i närheten på kvällen men de hade ingen mjölkersättning så jag bad min svägerska att köpa inne i Örebro hos zoobutik eller veterinär och jag blev så förvånad när ingen verkade ha mjölkersättning till kattungar!

Tillslut hittade hon denna hos Djurens Center och de sa att de vanligaste sorterna (RC och KMR) gått åt dagarna innan så det fanns bara denna kvar.
Jag sket i vilket om jag ska vara helt ärlig, jag behövde mjölk till ungarna bara.

Döm om min förvåning när jag upptäckte att av alla kullar jag försökt stödmatat med RC eller KMR så har ingen unge tagit flaskan som de gjorde med denna mjölk. Jag har krånglat så bakåt i tiden och gett upp och helt fått litat på att mamman ska leverera men denna gled ner lätt som en plätt.

Jag vet inte vad det handlar om men jag är bara så tacksam och kanske t o m köper denna sort med vilja nästa gång 🙂


Kattungen med ett hjärta på magen

Lämna en kommentar till Kattungen med ett hjärta på magen

Jag glömde ju nästan visa en av de gulligaste detaljerna med denna lilla kattungekull.

Kattungen med ett hjärta på magen

Lilla minstingen har ett hjärta på magen! 😀
Morfar Brownie är min lilla hjärtekatt som inte längre bor med oss men jag har aldrig helt kommit över hans utflytt så jag är helt säker på att det är han som uppenbarat sig på sitt barnbarn.


Vi har bäbisar!

Lämna en kommentar till Vi har bäbisar!

Denna kull kan vara den konstigaste erfarenheten hittills för mig som uppfödare.

Mamma Nira var stor som en vattenmelon, inte en chans att det kunde vara färre än 5-6 där inne.

Ut kommer 3 och sen tar hon en paus (tror jag) men det visar sig att hon bara hade 3 i den där enorma magen. När hon födde bäbisarna så blev hon väldigt stressad och ville flytta sig till en liten vrå i en klösmöbel där hon födde en unge men lät den bara vara för det var för trångt för henne att vända sig och tvätta ungen.

Nu var det dags för mig att bli lite orolig så jag tog ut henne och ungarna hon hade fött hittills sen stoppade jag den vrån full med kuddar och filtar för att förhindra henne att gå in där igen. Men det stoppade inte henne från att försöka – hon tog en unge från bolådan och gick med till vrån, stoppade in hennes huvud och halva ungen i öppningen och släppte ungen. Där hängde den klämd mellan väggen till öppningen och kudden som var instoppad.

Tillslut fick jag henne att lugna ner sig i bolådan med sina 3 ungar och jag fick hålla koll hela dagen för att se så hon inte började krysta igen, men inga mer bäbisar kom.

Ungarna är nu 6 dagar gamla och Nira har flyttat dom till rummet bredvid. Två av dom gick inte upp så bra i vikt så jag har fått hjälpa dom med att hitta tutte men jag har även stödmatat dom lite så nu börjar de att gå upp i vikt äntligen ❤️


Glad Halloween!

Lämna en kommentar till Glad Halloween!
Vad är väl bättre Halloweenpynt än en fluffig kattsvans?

Halloween är en högtid då faktiskt svarta katter får lite positiv uppmärksamhet så jag är helt för att promota svarta katter under denna tid.

Det som sticker i ögonen på mig dock är hur många djurägare runtom i världen nu sitter hemma och tvingar på diverse halloweenkostymer på sina katter för att ta bilder till sin sociala media.
Om katter accepterar en hatt eller en fladdermuskostym så fine, ta en bild och klä sen av katten – men när man ser videos som ska ”vara roliga” för att ägaren tvingar på katten en kostym och katten vägrar i flera flera minuter, då är det inte längre okej.

Som influencer på social media så är det SUPERVIKTIGT att vara en förebild för andra som vill skapa ett likadant liv som oss, och det sker inte genom att tvinga sina katter till något de inte vill, för att få lite fler likes på Instagram.
Nej tack.

Ha en glad (och frivillig) Halloween! 🙂