TÄVLING med tänder i fokus! (FÖRLÄNGT SLUTDATUM)

Äntligen har det blivit dags att tävla igen, och denna gång tänkte jag att vi skulle ha fokus på tandvård som är så otroligt viktigt när det kommer till katter, men tyvärr något man glömmer bort eller tycker är svårt.
Se video längre ned i inlägget där jag borstar tänderna på Muffin.

I samarbete med VetZoo.se så tävlar vi ut 3st tandvårdskit innehållande:

För att vara med och tävla så behöver du bara svara på frågan:
HUR MÅNGA TÄNDER HAR EN FRISK FULLVUXEN KATT?
Svara i kommenterarna nedan och ange din mailadress så du kan bli kontaktad om du vinner!

Tisdag den 31:a Oktober avslutas tävlingen och 3 vinnare annonseras Onsdag den 1:a November

Att borsta tänderna på en katt är inte helt lätt, men jag måste säga att denna tandborste som är dubbel är supersmart och det är även bra att skaftet är långt så man kan hålla undan fingrar ifrån kattens mun.
Se här hur vi testar detta på Muffin, och notera att det måste inte gå bra ifrån första gången, det är viktigt att göra detta till en positiv upplevelse för katten för att du ska kunna fortsätta, så börja med att visa borsten och kanske klia lite runt omkring munnen.

 

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , , , , | Skriv en kommentar

Feelgood video (kattungar såklart)


Vilket bra sätt att starta veckan på va? 😀

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning, Videos | Taggad , , , , , , | 1 Kommentar

Äntligen mer kattstudier!!

Efter en liten paus med flytt till ny stad och allt kaos som tillkommer så är jag nu (mer än) redo igen att fortsätta mina studier!

Jag har bokat in mig på 2 nya kurser och börjar den ena IDAG! weeeee!!
Det kommer bli lite repetition men även nytt, en del som är ny för mig är psykologi-delen i dessa kurser, det ser jag fram emot.
När jag satt och letade nya kurser så kände jag hur det pirrade i magen över att leta och hitta dessa kurser – detta är verkligen nåt jag brinner för! 😀

Efter dessa två kurser så har jag gått totalt 6 kurser, men tänker fortsätta tills det inte finns fler kurser att ta 🙂

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Möbler för djur – på IKEA

Äntligen! Eller?

Läs hela artikeln här

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , | Skriv en kommentar

Nån mer som har håriga blommor?

Ingen kommentar….

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , | Skriv en kommentar

En födelsedag hos veterinären (hela historien)

Igår morse väckte Kanel mig 04:35 och sa att nu är det nåt på gång. Jag gick upp och höll henne sällskap medan hon vankade fram och tillbaka i bolådan och ner till undervåningen och upp igen.
När hon vilade så passade jag på att ta en catnap för att orka hela dagen.

Omkring 12 började hon att få ordentliga värkar och låg i bolådan och krystade utan att nåt hände fram till 14. Jag ringde veterinär för att kolla vart man kunde åka om det behövdes, och rådfrågade lite vad de tyckte jag skulle göra.
Omkring 14:40 ville jag inte vänta längre utan bokade en taxi och åkte akut med Kanel till Anicura i Kumla.

Jag satt och fyllde i papper i väntrummet bakom en enorm flod av tårar, jag kände mig så ensam och så rädd för vad som skulle hända. Mycket känslor bara rann över mig efter att ha varit stark för Kanels skull sedan tidig morgon.

Vi fick komma in på ett rum och de gjorde ultraljud på henne där de såg att eventuellt var den första kattungen inte vid liv och kanske vad som stoppade upp det hela. Kanel hade även låga värden av kalk så hon fick dropp direkt och man hoppades på att det skulle sätta igång henne.

Inte långt efter droppet sattes så började hon krysta igen och kort därefter tittade första kattungen ut. Jag tog ensam beslutet att hjälpa kattungen ut baserat på det veterinären sagt att den kanske inte levde, då var det värt att dra lite medan hon krystade för att rädda de andra (jag har använt mig av denna teknik tidigare)
Och det underbara var att kattungen levde och var väldigt livsglad!! Så otroligt skönt och jag kände äntligen en lättnad.

De 3 nästkommande ungar kom med ungefär 30-40 minuters mellanrum utan problem och Kanel visade inga tecken på stress heller.
Nu frågade jag om det var möjligt att få fortsätta hemma istället, ifall det var många kvar där inne för jag hade ingen lust att sitta där in till morgonen om allt ändå går bra.
De ville ha kvar henne pga droppet och man tog röntgenbilder som visade att det var 2 bäbisar kvar så då var det inga problem att stanna och låta henne få föda dom där.

De sista två kom även dom med ca 30 minuters mellanrum och vi gjorde oss nu redo att åka hem. Då ser jag att ena kattungen ligger apatisk och är väldigt kall. Jag tar upp honom och tittar till honom och märker då att han andas ansträngt.
Jag har förlorat en kattunge på detta sett tidigare så jag kände så väl igen detta, han led. En sköterska rusade iväg med honom för att ge syrgas och efter ca 30 minuter kom hon tillbaka och sa att han inte blir bättre, snarare sämre.
Det är här mitt hjärta och min hjärna börjar samarbeta och jobba på högvarv, och jag ber genast sköterskan att direkt få låta honom somna in. Jag klarar inte av att låta honom få lida när det är så minimal till nästan ingen chans att han överlever.

Lilla ängeln fick följa med oss hem och kommer att få en speciell plats i vår trädgård så han aldrig nånsin behöver känna sig ensam <3

5 friska kattungar och en glad mamma Kanel ligger nu här i bolådan och gosar.
En jobbig dag igår, samtidigt som den var fylld av glädje och små bäbispip 🙂

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning | Skriv en kommentar

Har du nånsin sett detta??

Kanel är redo att klämma ut ett tjog bäbisar när som helst nu och de är väldigt livliga där inne. När hon sover så kan man känna hur de busar omkring där inne.

På videon kan du se hur de rör sig

Publicerad i Okategoriserade, Uppfödning, Videos | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Muffin med Snapchat-filter

Av alla mina 5 katter så är det bara Muffin som det funkar med Snapchat filter på. Det måste betyda att han har det mänskligaste ansiktet! LOL

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Det är Lördag, krama en fisk!


En hälsning ifrån Brownie 🙂

 

Publicerad i Okategoriserade, Videos | Taggad , , , , , , , | Skriv en kommentar

Tips till kattägare som väntar barn

…..människobarn alltså!
I det senaste numret av Kattliv kan du läsa om mina tips till dig som är gravid och väntar barn, det kan vara en del saker att tänka på innan du kommer hem ifrån BB.
Detta är väldigt känsligt för vissa katter och du har säkert läst om omplaceringskatter som inte går ihop med det nyfödda barnet i familjen. Det måste inte bli så!

Publicerad i Okategoriserade | Taggad , , , , | Skriv en kommentar