Skillnad mellan Ragdoll och Norsk skogkatt

Tänkte jag kunde svara på denna kommentar så alla kan ta del av den 🙂

Hej!
Du som har både Ragdoll och Norsk skogkatt. Vilka är skillnaderna på dem? I sättet tänker jag då, utseendemässigt ser jag. :)
Hälsningar Lilo

Dessa två raser är två av de mest populäraste i Sverige och mycket som ligger bakom det (tror jag) är att båda två är väldigt sociala och mysiga.
En Norsk Skogkatt är lite mer aktiv än en Ragdoll och vill gärna vistas på höga punkter i hemmet för att ha koll. De är mycket skickliga utekatter och klarar av allt som naturen har att komma med (med undantag naturligtvis)

En Ragdoll håller sig gärna på golvet eller som högst i en soffa eller fotölj. Detta är mycket individuellt men detta är typiskt för rasen.
De är lite klumpiga och naiva vilket inte gör dom till bra utekatter, de har inte riktigt samma instinkter just för de är framavlade som innekatter.

Jag har sett mest skillnad på ungarna.
Skogkattungarna är ganska livliga och blir inte riktigt mysiga förrän de busat slut på all energi. Att hålla upp en 2-4 veckors skogis kan vara svårt, de kravlar gärna ur handen.

Ragdollungarna är redan vid nån veckas ålder väldigt slappa att hålla i, så fort man plockar upp dom så slappnar de av, även om man plockar upp dom vid 4 veckors ålder mitt i buset. De är under uppväxten mycket lugnare och kan flockas i knät flera gånger om dagen för att mysa, även om de inte är trötta.

Sammanfattning:
När man väljer mellan dessa raser så bör man tänka över om man vill ha de ute eller inne och även hur man är som person. Är du en lugn person så kanske en ragdoll passar dig lite bättre. I övrigt är det nästan bara utseendet som skiljer, gillar man en katt med lite hullerombuller färger så är nog en skogis något för dig 🙂
Som sagt, ALLA katter har egna personligheter och det är upp till ägaren att ta fram det bästa hos katten. Alla ragdolls är inte slappa och alla skogisar är inte aktiva.

Mina kattungar är mycket sociala när de flyttar och jag är mån om att behålla ”det typiska” med raserna så de får ha sina rasegenskaper. 🙂

ragg
_DSC5018_2

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *