Vinnarna i bildtävlingen!

Först och främst så vill jag tacka alla för era fantastiskt fina bidrag, i mina ögon så är faktiskt alla bilder en vinnare! Dock måste jag utse tre stycken, och här kommer de tre vinnarna i tävlingen:

Miriam skriver:
Den här bilden togs en eftermiddag när jag plötsligt fick en idé att jag ville ta närbilder på min ragdoll Sune. Jag hade en klar bild av hur jag ville att han skulle titta bort från kameran och se sådär vacker och romantisk ut, med ögonen i fokus. Det gick väl sisådär. För det första så regnade det ute så jag försökte, med katten hängandes i ena handen och kameran i andra, luta mig ut genom fönstret så att katten kom ut i ljuset, medan kameran var skyddad från regnet. (Jag hade ju ändå bara tänkt fota huvudet, så om han hängde som en sprattlande sill för övrigt så gjorde det inte så mycket. Tänkte jag.) Det var betydligt lättare sagt än gjort. Sune är en tung katt på 6 kg, så att hålla han på rak arm medan jag försökte hålla balansen i fönsterkarmen var svårt. Jätte svårt! Och att Sune sprattlade hejvilt gjorde ju inte saken lättare. Men några fina bilder fick jag i alla fall.

DSC_0314
Detta är en jättefin bild på Sune, med en spännande kapning som gör att ögat dras till det vackra blå ögat och den söta lilla tungspetsen som sticker ut. Exponeringen ser helt korrekt ut vilket är skönt för ögat att titta på. Mycket bra jobbat!


Helena skriver:
Att få Kaiser på bild medan han slingrande runt benen och ville upp var målet i sig. Att få bilden ren och utan störning och med bra skärpa på hans huvud var tekniken som var viktig.

Kaiser

Vilken kanonbild! Du tog bilden precis i rätt ögonblick då Kaiser tittade upp till kameran som skapade denna känsla av samhörighet. Man ser att denna inte togs i direkt solljus vilket var en mycket bra idé!


Caroline skriver:
Här kommer min älskade sphynx Kiwi 🙂 Jag ställde in och testade mellan olika ljuslägen (inställning AW) och fick fram en fin fokus på henne och ljuset tycker jag om. Blev inställningen ”dagsljus” – spännande vad olika resultat man kan få då man väl vågar experimentera 🙂
Kiwi såg en fågel utanför balkongen och var en lätt modell för en gångs skull, hon är sällan stilla annars haha

image

Vilken pose! 🙂 Inställningen är helt rätt här för att inte fräta ut de ljusa partierna och inte heller mörka ner skuggorna för mycket. En sphynx sitter sällan still så du tog bilden i precis rätt stund! Bra jobbat!


 

Alla 3 vinnare kommer strax att få ett mail av mig, där ni svarar med era uppgifter för att kunna ta emot presentkortet ifrån VetZoo.se
vetzoologga

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *