REDE – Respekt, Empati, Djur, Etik

Som medlem i Svenska Djurskyddet så får jag uppdateringar gällande nya kampanjer osv. I senaste utskicket så kunde man läsa om detta värdegrundsmaterial för skolor, vilket gjorde mig så otroligt glad.

Jag läste om detta för några år sedan, och då tror jag man hade börjat prata om att ta fram något sådant. Redan då väntade jag på att det skulle komma ut eventuellt en lista att skriva under för att stödja det eller liknande.

Tanken är alltså att utbilda barnen vid tidig ålder hur man respekterar djur och de får lära sig att ha empati för djuren. Det är inte alla barn som har möjlighet att ha ett husdjur och därför inte får lära sig hur man på rätt sätt tar hand om och bryr sig om djuret. Det är svårt att lära ett barn känna en känsla som de aldrig känt tidigare.

Läs mer om REDE här

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *