Kattägare som gör mig ledsen…

Jag borde egentligen gå ur alla grupper och forum där man diskuterar katt, men samtidigt så hjälper det mig att lära mig om vilken information som saknas hos kattägare och som jag vill hjälpa till att just informera om.

Varje vecka ser jag flertalet inlägg online där kattägare inte tar sitt ansvar som beskyddare för sina svansbarn.

Imorse läste jag om en tjej som har några katter, bl a två OKASTRERADE hanar och alla går ihop. Hon har fått åka till veterinären pga otäcka sår mellan pojkarna. Folket tipsar om att kastrera pojkarna, helt rätt för detta kommer med största sannolikhet stoppa alla problemen hon har just nu.
Varpå hon säger att hon inte har råd med kastrering……….. jag pausar här och tillåter utrymme för att chockas! =O

Jag är fullt medveten om hur det är att vända på slantarna, men har man en katt som bara är 6 månader gammal så har man nyligen tagit HELT FEL beslut att skaffa en ny katt när man inte har råd att sköta dom man redan har!!
JAG KOKAR!!!

Just nu sitter jag och letar efter kliniker i hennes stad där jag kan ringa och eventuellt boka in henne och själv betala för det, så hon bara kan åka dit. Jag tål inte att se detta.

Delta i diskussionen

 1. Jag håller fullständigt med dig!

  Ska man skaffa katt med stamtavla eller huskatt och inte har uppfödning så ska man kastrera sina pälsälsklingar då de är ca 6 månader ……hona som hane……och ha dem försäkrade från början!

  Kastrering av hane kostar ca 600 kr och hona 1 200 kr ….det måste man räkna med innan man skaffar katt!

  Många skaffar sig katt utan att tänka till……..det blir katten som får lida av det i slutänden sorgligt nog 🙁

  Kram Kerstin <3

 2. Håller helt med! Det är för övrigt inte dyrt att kastrera en hankatt, runt 600 kr. Hur ska hon har råd med allt annat som behövs, till flera katter, om hon inte ens kan lägga ut 600 kr? Och det borde bli mycket dyrare i längden att hålla på och åka till veterinären för att plåstra om sår när hanarna slåss.

  Jag har två katter som jag haft i ca 1,5 år resp 6 mån och jag räknar med att det kostar minst 10 000 kr/år för båda med försäkring, mat, kattsand, vaccination, leksaker m.m. Och det kostar klart mer i början, då behöver man förutom kastrering köpa in transportburar, klösträd, kattlådor och sånt. Inte alla som tänker på.

  Sen kanske jag skämmer bort mina med dyrare mat för jag vill att de ska få foder utan massa tillsatser. Men man blir förvånad när folk verkar tro att det inte kostar nåt att ha katt!

  Tack för en kul blogg, Hoppas du har nåt nytt kattpyssel på g!?

  MVH/ Maria

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *