Istället för det traditionella påskriset

Det är möjligtvis lite extra mycket crazy catlady varning på detta påskpyssel, men det bjuder jag på

Jag tänkte visa hur du kan skapa en fin dekoration som inte innehåller fågelfjädrar och som passar in i en inredning som är mer neutral (inget fel på mycket färger såklart)

Detta behöver du:

Utvalda grenar, tallkottar, limpistol och kattpäls ifrån senaste borstningen


Välj ut grenar som har lite klykor att sätta pälsbollarna i, det ser mest naturligt ut. Ansa grenarna lite så de ser fina ut och inte har grenar längre ner. Jag hämtade in avkapade grenar ifrån våransningen i trädgården


Pälsen ifrån ljusa katter har en väldigt fin ”bomullsfärg” då den faktiskt inte är helt kritvit. Man kan även använda exempelvis puder ifrån sin makeuplåda för att få en önskad färg på pälsen.



Nu är det dags att dra loss lagom mängder med päls och börja rulla dom försiktigt till bollar. Gör dom i olika storlekar mellan 2-4cm stora.


Lossa nu dessa delar ifrån kottarna, försök att få med hela vägen in. Ta både de stora och de mindre som du hittar längre ner.


Ta nu en boll och limma fast den på ett passande ställe på en av kvistarna. Sätt de större bollarna högst upp och de mindre längre ner i förgreningarna (se bild längre ner)


Nu limmar du fast delarna ifrån kottarna på pälsbollen. Använd 2-3 stycken per boll och sätt de runt om så att det ser ut som att de sitter fast emot grenen.


Såhär ska det se ut ungefär


Såhär kan man sätta två i olika storlek på samma kvist
Du kan även ansa de lite för pälsen kan spreta lite. När alla är klara så tar du bara en sax och klipper runt så att bollarna blir att se helt runda ut.


Fint, stilrent och lite kul när besökarna inte vet att de är gjorda av katternas päls! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *