Så kom dagen – kattungarna var borta!

Ja det kanske låter hemskt, men det var faktiskt lite otäckt.

Jag vaknade och såg att en kartongklös i kattungehagen stod konstigt, den var flyttad och det måste ha varit Stefan, karln i huset som gjort det på natten när jag sov (han smög nog in och gosade med dom) *S*
När jag kommer närmare hagen så ser jag endast 1 kattunge och börjar titta runt där inne efter de andra utan att se dom. Normalt brukar de sova i kartongklösen men nu var den tom och kanske för att den var flyttad.

Jag går in i hagen och böjer mig ner i alla omöjliga vinklar och lockar på dom men inga svarta boll-ögon tittar fram som jag förväntat mig. Mamma Kanel är inte heller där och därför anar jag lite oråd här.

Sen går jag ner på nedervåningen och börjar titta runt, jag lockar på Kanel men ingen svarar.
VART FAN ÄR NI???!!!

Går in i datarummet och ser en hög med kattungar som sover omslingrade i en boll bredvid mamma i ett hörn. Plockar upp två i ena handen och två i andra medan mamma Kanel följer med mig och vi går upp till hagen igen.

När mitt hjärta slutat slå så hårt så funderar jag lite på vad som kan ha hänt här, det är lite ovanligt att de flyttar ungarna när de är nästan 5 veckor gamla.
Min misstanke är kopplad till deras vilda instinkter faktiskt, för igår kväll fick Kanel en liten leksak av äkta päls att leka med och det tar oftast fram deras naturliga instinkter precis som när de äter rått kött osv. Hon gick med leksaken i munnen fram och tillbaka framför kattungehagen precis som mamma katt gör i det fria med ett dött byte för att börja lära kattungarna att fånga sin mat.
De börjar med att ge en död mus eller fågel och senare går de över till att ge en levande så de ska lära sig att stoppa den ifrån att fly.
Kanel hade alltså hoppat in och ut från hagen med leksaken på kvällen och under natten gjorde hon detsamma med ungarna, eller ja, hon lämnade kvar stackars Tharo helt själv i hagen under natten. 🙂

Katter är fantastiska och det går inte en dag utan att jag studerar beteendet av mina egna utöver mina studier i böckerna.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade, Uppfödning, och taggat med , , , . Skapa ett bokmärke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *