Tänk efter när du väljer kattvakt!

Såhär till julen så är det många som behöver åka ifrån sina katter där hemma och ser då till att skaffa kattvakt som kan se till katterna.

Även om det är en vän eller släkting så gå igenom lite regler och allmän skötsel som du vill att kattvakten ska tänka på. Vi har alla lite olika värderingar och är olika noga med saker vi gör.
Jag har fått höra en del skräckexempel som gör att jag nu vill påminna alla om att faktiskt prata igenom allt innan du lämnar över ansvaret.

Det du främst bör tänka på:

  • Kattvakten kan gärna få göra lite mer än att bara skopa i lådorna och ge mat/vatten, se till att kattvakten förstår varför lite bus och/eller gos är nödvändigt för kattens sociala liv.
  • 2 gånger om dagen bör katter ses över enligt de djurlagar vi har i Sverige
  • (VIKTIGT) Kattvaktens ansvar när du är borta är att se över katternas hälsa. Om något tyder på att nån katt inte mår bra så ska du kontaktas och om det behövs ska kattens tas till veterinär snarast.
  • Kattvakten ska självklart även ta hänsyn till personligheten hos dina katter. Om du har en katt som är lite rädd av sig så bör du berätta det så kattvakten kan vara lugn och försiktig. En sak många skygga katter ogillar är ljudet av skor inomhus och prassliga jackor så berätta för kattvakten att det är önskvärt att denne tar av sig ytterkläderna.

Och det finns ju olika sätt att se till att katterna har det bra när man är borta, antingen att lämna på kattpensionat/hotell eller att lämna katterna hos kattvakt eller den allra bästa varianten som är att låta en kattvakt komma och titta till dom i sitt eget hem.

Ha en säker jul där du kan koppla av genom att ha valt rätt kattvakt för jobbet!

Detta inlägg är publicerat i Josephine tipsar, Okategoriserade, och taggat med , , , , , . Skapa ett bokmärke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *