Fertilitetsutredning eller inte, det är frågan…

Min älskade hembakta MoMo blir aldrig dräktig =(

Hon har nu fått para 3 olika hanar, totalt 5-6 gånger och hon blir bara inte dräktig. Jag har haft ”fertilitetsutredning” i bakhuvudet det senaste halvåret men hela tiden tänkt att om jag når till den punkten att jag misstänker nåt sånt så vill jag nog inte utsätta henne för det, det gör ju ingen skillnad ändå.

Eller?

Nu har jag börjat fundera lite mer på det och utöver att det blir en ny erfarenhet för mig att genomgå (nej jag använder inte mina katter i utbildningssyfte) så kan det även vara en bra idé med tanke på att jag nu kommer ha en till i avel som har gemensamma gener som MoMo, hennes halvsyster Nira som är på tillväxt.
Skulle hon paras och inte heller bli dräktig så kan man ju börja fundera på ett samband.

Det är viktigt att tänka på dessa saker när man är uppfödare, det går inte bara att blunda och köra i 180km/h utan att tänka på varje steg, tänka på de eventuella riskerna och vara beredd på att det inte alltid kommer bli lätt eller roligt.
Jag vill inte att nån av mina katter ska ha fått en diagnos eller tagits hastigt ur avel och när någon frågar varför så rycker jag på axlarna, jag funkar inte så. Jag måste veta. Jag vill lära mig. Jag vill bli bättre.

Tankarna snurrar vidare 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *