Fototips: En obäddad säng och två tyger

Kattfotografering är för många en raketvetenskap, men om man bara har lite tålamod och kreativitet och försöker hålla sig borta ifrån ett visst mål så kan det bli riktigt bra. Sa jag att man behöver tålamod också?

Jag ska inte gå in på massa detaljer utan titta bara på vad jag använde och se resultatet. Jag använde mig av en högst obäddad Onsdags-säng, en filt, ett glittrigt tyg och en liten pappersremsa.

Tro mig, jag sätter inte bilderna varje gång, så tappa inte hoppet. Av 5 bilder jag visar så tar jag ca 50-60 bilder. 🙂

Säng på filten och tyget på sängen, puffa upp täcket under så du får lite kullar som formar tyget. Placera valfri katt, förslagsvis en trött katt eller så slår du igång ett active-program på kameran.

FOTA FOTA FOTA!
Pappersremsan hade jag för att få lilla Nira att titta in i kameran.
Om du har en katt som är svår att fånga blicken på, testa konstiga ljud på kameran, konstiga visselljud med munnen, en prasselboll som du rör på oberäkneliga sätt, ja det finns många saker du kan skapa ljud ifrån så testa nåt nytt.

På tal om prasselboll, här är en video som visar hur du kan göra flera olika ljud med en prasselboll 🙂

Och resultatet:

Avancerade tips:

Har du en aktiv katt? Då kan du behöva tänka på att hålla kamerans slutartid på höga tal som 320 och uppåt, tänk då på att ju högre tal desto mörkare bilder så det kompenserar du upp med att höja ISO talet och sänka bländare.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *