Instagramskolan, Del 4, Hitta och gilla foton/videos

En av anledningarna till att man har ett konto på Instagram är för att titta på vackra bilder och roliga videos eller följa andras vardag/verksamhet.

För att hitta bilder och videos att titta på så kan du exempelvis klicka på ikonen i nederkant som ser ut som ett förstoringsglas. Där samlas massvis av foton och videos som baseras på popularitet men även på din egen aktivitet.
Om du har bläddrat och gillat många bilder och videos som visar katter och blommor, så är det mycket sånt som kommer att visas när du klickar på förstoringsglaset.
Här är det smart att endast gilla inlägg som hör ihop med det du själv postar eller vill se, just för att det ska vara sånt som visas för dig.

Har du ett konto för dina katter och ett annat konto för ditt företag där du säljer madrasser så rekommenderar jag att du inte gillar kattbilder på ditt företagskonto *smile*

Ett annat sätt att hitta bilder eller inlägg att gilla så kan du använda sökfältet högst upp på sidan du kommer till när du klickar på förstoringsglaset. När du har skrivit in ett ord du vill söka på, exempelvis ”katter” så ser du förslag på konton som har ordet i sitt namn men även hashtaggen #katter. Klickar du på kontonamnen så kommer du till dessa konton, klickar du på hashtaggen #katter så kommer du att få upp en vy med foton och videos som är taggade med just #katter

Om du däremot vill söka efter hashtaggar som innehåller ordet ”katter” så kan du välja fliken ”Taggar” efter din sökning

Såhär ser det ut när du har klickat på hashtaggen #katter

Scrolla, klicka, gilla och njut.

När du ser en bild som du vill titta närmare på eller gilla så klickar du på den en gång och får då se bilden större. Här kan du nu dubbelklicka på bilden eller klicka en gång på det lilla hjärtat under bilden för att ”gilla” denna bild.

Ovanför bilden står även namnet på kontot som laddat upp denna bild, och om du klickar där så kan du se den personens hela konto med fler bilder som du kanske vill gilla.
Kontot i exemplet tillhör www.instagram.com/fantasticflora som har massvis med vackra kattbilder att titta på.

Du kan när du vill backa och bläddra vidare eller börja om helt genom att klicka på förstoringsglaset i nederkanten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *