Första hoppsan-kullen är här!

För ca 4 veckor sedan så märkte jag att två av mina damer här hemma hade lagt på sig lite hull och jag tänkte att det nog är dags att dra ner lite på det goda färskfodret som jag vet att jag kan ha gett dom lite för mycket av på den senare tiden.

Ungefär en vecka efter det så hade deras magar växt ännu lite och jag började inse att det nog var mer än kosten att skylla på nu. Jag var inte helt säker men jag misstänkte att dom kan vara dräktiga.

Detta gäller Kanel och Cookie, och den enda hanen jag har hemma är Muffin.
Dagarna gick och misstankarna övergick till övertygelse och när jag började känna rörelser i Cookies mage så var det bara att börja förbereda sig inför vad som komma skall.

EN BABYBOOM BLIR DET!! 😀
Jag hade ingen aning om när Cookie var beräknad men jag hade misstankar om runt den 20:e så jag var helt beredd i helgen och tyckte jag såg tecken var och varannan timme. Jag satte larm på nätterna för att kolla henne osv.
Först i förrgår den 24:e gav hon mig lite tydligare tecken mitt i natten och jag satt med henne mellan 3:30 – 6:00 innan jag kastade in handduken och somnade igen.

Igår den 25:e så gick hon ut och in i bolådan så jag var helt säker på att det var dags.
Och strax efter 19 på kvällen så kom första bäbisen.

Cookie födde 5 friska små fantastiska ungar och nu ser vi fram emot lite lugn och ro till nästa dam är redo att föda om kanske 1-2 veckor (jisses……)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *