Varning för katthår i ögat

Få ut det direkt!

Jag är fortfarande inte helt återställd i mitt ena öga ifrån i Måndags när jag fick in ett katthår där och inte fick ut det direkt. Jag försökte verkligen med alla inlärda knep jag har för att hitta det och få bort det, kanske skymtade jag det vid ett ögonblick (LOL) men sen försvann det lika fort igen.

Jag tänkte tillslut att jag nog bara hade petat för mycket och hade ont av det så jag satt ner och blundade med det ögat i längre stunder och sen försökte titta och blinka vanligt.
Men det gav sig bara inte så jag letade med ena ögat stängt efter koksalt eller ögondroppar i medicinskåpet men hittade inget så jag fick göra egen lösning.

Medan vattnet kokade på spisen så blinkar jag till och ner hänger var i ögat och jag springer upp till badrumsspegeln för att se vad som händer och inser att det nog ligger nåt där uppe under ögonlocket som skaver för nu börjar det att komma var av något slag.

Varje gång jag blinkar så sköljer en tjock hinna upp och ner, som följer med ögonlocket. Jag gör så gott jag kan för att få bort lite av det så jag kan springa ner till köket igen och fixa med koksaltlösningen.

När den är klar så tar jag med den upp och sköljer ögat med och får ut det sista varet ur ögat och kan äntligen lugna pulsen lite.
Morgonen efter vaknar jag med ögat svullet och en erfarenhet rikare!

Ta hand om ögonen – på både katten och dig själv!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *