Megastora kattmynta-kuddar till tigrarna

En tysk tillverkare av kattleksaker 4Cats har donerat megastora kattmyntakuddar till flertalet Zoo i England och Tyskland till deras ”berikningsprojekt” för tigrar och lejon.

Självklart ska stora katter också få utlopp för sin vilda sida och speciellt när de är tvingade att leva instängda. Det bästa hade såklart varit om djuren inte satt bakom dessa galler men detta projekt visar ändå att man har börjat få förståelse för att vilda djur måste få mer berikning i sin miljö, precis som dagens innekatter också behöver.

De kattmyntafyllda kuddarna är gjorda av ett starkt tyg som ska klara av de vilda katternas hårda tag och trycket är gjort av rödbetsjuice för att inte skada djuren. Det visade sig att tigrar, lejon, geparder mm gillade kuddarna direkt!

Dessa stora katter är inte alls så olika ifrån de små vi har hemma och nu ser man det ännu mer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *