Nellie – katten som ramlade ner i grannens pool

Det här är Nellie, en vacker Somali katt som nyligen råkade ut för en olycka som tack vare matte Josefines val att använda GPS på hennes katt, slutade väl.

I slutet på April så var Nellie ute och vandrade som vanligt med sitt GPS halsband då Josefine noterade att Nellie hade varit på ett och samma ställe i ca 5 minuter så hon blev orolig att hon hade fastnat i ett träd eller nåt liknande och gick för att titta till henne.

Det hon ser kan få vem som helst att få kalla kårar bara att tänka på synen.
Josefine hittar sin katt till synes livlös i grannens pool som endast var halvfylld och hade inga kanter eller stege som hon kunde ta sig upp på och hade troligtvis blivit helt slut av att kämpa i vattnet.

Josefine hoppar i poolen och drar upp Nellie. Sen springer hon hem och hämtar handdukar att linda in henne i och åker akut till veterinären.
När hon kommer fram så är Nellie vid medvetandet men hon rör sig inte.
Nellie klarar sig utan några allvarliga skador och fick sen komma hem och vila upp sig ordentligt. Nån utgång blir det inte igen förrän Nellie har mognat lite mer.

– Att dra upp den blöta livlösa kroppen var det värsta jag nånsin gjort, säger matte Josefine om händelsen.


Ett GPS halsband kan verkligen rädda liv.
Via länken nedan kan du läsa mer om det halsband som Josefine använder på Nellie. Det är ett mjukt halsband med GPS på som är vattentät och lossnar om katten skulle fastna i något.
För att spåra sin katt så väljer man en prenumeration som passar, det är en månatlig eller årlig kostnad som gör att du kan se live vart din katt är dygnet runt.

Läs mer om GPS halsband här

Tack för att du är rädd om din katt <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *