Vi bygger rastgård!

ÄNTLIGEN!

På baksidan av det vi kallar ”Lillstugan” bygger vi nu en rastgård i anslutning till vår hane Toffees del av huset. Detta kommer att vara hans egen rastgård så han får vara ute han också utan att vandra iväg för att söka upp honor i granngårdarna 😀

Rast gården blir STOR. Nej, alltså ni förstår inte…den blir STOOOR!
När vi mätte på marken så tyckte vi att den kanske blir lite liten men det är den platsen vi har så det får lov att räcka, men nu ser vi vad fel vi hade.

Jag har häftat fast nät till förbannelse i helgen och hann t o m få blåsor OCH smälla dom medan jag höll på. För att inte tala om alla nätändar som skulle klippas bort, tråd efter tråd efter tråd efter tråd…..

Vi har använt oss av 45x45mm reglar varav de 4 längst ner är impregnerade och resten ska få bli vackert grånade av väder och vind.
Här ovan har vi kommit halvvägs. Ja, en del saknas här, jag sa ju att den blir STOOOR!

Såhär ser delen ut som kommer att ha en dörr. Jag valde att göra dörren ca 1 meter bred, man vet aldrig vad jag får för mig att stoppa in där 😀 Visserligen hade vi ju kunnat fixa helikopterplatta på taket och lifta ner grejerna där, men nån måtta får det ju vara.

Nu är hela ramverket på plats och bygget får lov att ta paus pga att Vida XL endast levererade halva vår beställning av nät och har sedan dess verkligen dragit ut på kundservicen så jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan vi kan näta in det sista och bygga grunden.

Några plantor av kärleksört hamnade på insidan och jag funderade en stund på att behålla dom där men jag kommer flytta på dom så han får mer yta att springa på 🙂

Rastgården blir ca 32kvm och det ger honom nu totalt 50+kvm yta att leva på. Inte helt illa för en kattherre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *