Vi har bäbisar!

Denna kull kan vara den konstigaste erfarenheten hittills för mig som uppfödare.

Mamma Nira var stor som en vattenmelon, inte en chans att det kunde vara färre än 5-6 där inne.

Ut kommer 3 och sen tar hon en paus (tror jag) men det visar sig att hon bara hade 3 i den där enorma magen. När hon födde bäbisarna så blev hon väldigt stressad och ville flytta sig till en liten vrå i en klösmöbel där hon födde en unge men lät den bara vara för det var för trångt för henne att vända sig och tvätta ungen.

Nu var det dags för mig att bli lite orolig så jag tog ut henne och ungarna hon hade fött hittills sen stoppade jag den vrån full med kuddar och filtar för att förhindra henne att gå in där igen. Men det stoppade inte henne från att försöka – hon tog en unge från bolådan och gick med till vrån, stoppade in hennes huvud och halva ungen i öppningen och släppte ungen. Där hängde den klämd mellan väggen till öppningen och kudden som var instoppad.

Tillslut fick jag henne att lugna ner sig i bolådan med sina 3 ungar och jag fick hålla koll hela dagen för att se så hon inte började krysta igen, men inga mer bäbisar kom.

Ungarna är nu 6 dagar gamla och Nira har flyttat dom till rummet bredvid. Två av dom gick inte upp så bra i vikt så jag har fått hjälpa dom med att hitta tutte men jag har även stödmatat dom lite så nu börjar de att gå upp i vikt äntligen ❤️

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *