Nu springer dom fritt och säkert

ÄNTLIGEN!!!!
I så lång tid har jag drömt och haft som högsta önskan att ge mina katter en stor och säker trädgård att få springa fritt i.

Hela trädgården är nätad så katterna kan springa fritt

Det tog 3 dagar och en vän med muskler som hjälp. Vi jobbade riktigt bra tillsammans och jag vill påstå att det var det goda samarbetet som gjorde att vi fick så mycket gjort på endast 3 dagar (2,5 dag för att vara exakt)

Dag 1 borrade vi 35 hål i marken med en jordborr på 20cm bredd. Det gick snabbare än vi trodde och innan lunch var dom hålen redan färdiga. Jag hade hyrt borren i 2 dygn men kunde lämna tillbaka den redan samma eftermiddag.

En jordborr snabbade på arbetet enormt
Man kan tro att jag har mullvadsproblem 🙂

Eftersom det var så mycket dag över så gick vi vidare till nästa steg som var att såga till reglarna och sedan börja gjuta ner dom i hålen. Vi gjorde klart 21st stolpar den dagen och tog sen välförtjänt vila. Jag vart nästintill död klockan 18:30 på kvällen 😀

Jag köpte tryckta 70x45mm reglar i 4,20m längder och kapade på mitten
Betongen vi använde var blandningsfri vilket också snabbade på det hela

Dag 2 satte vi resten av stolparna i marken och började sedan sätta nätet på de stolpar vi satt ner dagen innan.

Det gick åt lite över 100m nät runt hela trädgården

Igen, sammarbetet var KLOCKRENT mellan oss, på alla delar av detta. Här sätter vi nätet på stolparna och medan han drar för att spänna nätet på varje ställe jag ska fästa det så fäster jag med klammer.

Denna gång köpte jag fel nät men tror att detta var bra att forma vilket det förra jag köpte inte var. Detta var dock tunnare så jag hoppas det inte blir nåt problem i framtiden. Detta är 0,7mm i tjocklek och det förra jag köpte var 0,9mm tjocklek – BLI INTE LURAD, det är enorm skillnad på dessa två! Maskorna i detta är 19mm och jag köpte det på VidaXL.

Bakom min långa granhäck satte vi nätet utan stolpar i marken och jag ville verkligen undvika att sätta klammor i granarna så vi använde oss av grenstumpar som stack ut (efter att jag klippt allt detta hela vägen nån vecka före) och jag gick även efteråt och puttade upp bös som låg längs med hela gången, så att det höll fast nätet nertill och stoppade alla eventuella glipor.

Jag kommer såklart att visa mer av detta as we go och nu ser jag bara fram emot att ge katterna sin frihet att få springa fritt i vår, sommar och höst (och säkert lite i vinter med om jag känner Kanel och Muffin rätt)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *