Hjälp! Min katt har ätit gödsel!!

Världens konstigaste grej hände.

Jag var ute i trädgården och Kanel var med mig och växlade mellan att vara ute och att gå in på altan. Sen såg jag henne satt på trappan och slickade sig runt munnen och mitt system satte igång direkt för att tänka vad det kan ha funnits för nåt ätbart där inne?

Kunde inte komma på nåt så jag gick in för att kolla och ser att en låda med gödning som heter Chrysan var vält och påsen med innehållet låg en bit ifrån med bitmärken i och endel utspillt på golvet.

VAFFAAAA???? GÖDSEL KANEL??

Panik! Jag plockade upp påsen och ställde lådan HÖGT UPP medan jag kollade hur Kanel mådde. Hon såg mätt och glad ut men jag har ingen aning om hon bara smakat eller ätit endel.
Jag bokade en tid hos First Vet för att fråga om jag ska hålla koll på henne ifall hon visar symptom på nåt eller om jag ska åka akut med henne asap.

De lugnade mig med att berätta att det inte är något i det som är direkt giftigt för katter, troligen för att det är organiskt, men att jag ska hålla koll på henne och se om hon kanske plötsligt blir väldigt törstig och/eller slö.

Som tur är så hände inget med Kanel men jag är fortfarande i chock då jag inte hade en aning om att jag inte ska kunna ha en påse med gödsel framme!! *skratt*

Det luktar väldigt likt torrfoder om det gödslet så det var antagligen det som lockade. Och sätt inte igång mig med att dra denna parallell. . . . . . .

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *